Bugün içimden bir ses 19. Üzeri atacağımız yönünde
Bugün içimden bir ses 19. Üzeri atacağımız yönünde
Özkaynakları 3 milyar Tl erimiş. Hatırlarsanız özellikle bu GES konusuna defalarca dikkat çekmiştim. Faizlerin bulunduğu seviye yapılan yatırımın geri dönüşümünü imkansızlaştıracak düzeylere gelmiş durumda. Şirketler nakit akışı yaratamamaya özkaynaklarından yemeye başladı.Aydem Yenilenebilir Enerji'nin 2023 yılı 9 aylık konsolide net zararı 2.254.620.263 TL (2022/9 aylık: 905.872.744 TL)
Bilançolar tamamlandığında kimin ne mal olduğu ortaya çıkacaktır. Altın b.ka düşse de yine altındır ve bu yazdıklarım övgü değil sadece BİLGİ'dir. Asla da yatırım tavsiyesi değildir. Sonra kimse gelip bulaşmasın...![]()
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Bundan hiç kuşkunuz olmasın üstadım. Temeli sağlam olan binalar olası bir depremde en az zarar görecek olanlardır. Emsallerinin değerlemelerine ve genel konjonktüre baktığımızda fiyatlar üzerinde ciddi bir baskı olduğu artık su götürmez bir gerçek. Ve bu bir yere kadar gider böyle.
Sayin Hissedarxd, teknik birkac soru sormak istiyorum.
1)Satilan toplamda 204 milyon lot bu tabloda yok diye anliyorum. bu tablodakiler disinda bir kisi/kurumda 5% uzeri adette lot olsaydi bu tabloda yer alirmiydi?
2)Tahsisli ile alinan hisseler yerine, direk 43.72%(T anindaki) lik hisseler toplu sekilde 204 milyonun sahibine verilirse ne olur?Bir diger deyisle, ODAS sirketi borcsuz sekilde satmak istiyorsa;
3)2. ornek ile sizin verdiginiz ornek(tahsislilerin birine toplu sekilde satilmasi) arasinda hangisini tercih edersiniz?
Sayın asuGaGuGa,
1. O tabloda, pay piyasasında satılan 204 milyon lot var. Nitekim satış öncesinde ODAS'ın ortaklık payı % 76,77 idi. Bu tablodakiler dışında bir kişi /kurumda % 5 üzeri adette lot olsaydı bu tabloda yer alır mıydı. Evet. Ama onun sırrı satışın 41 milyon lotlar halinde; ayrı günlerde satılmasında. Sanırım anladınız.
2. Tahsisli ile alınan hisseler yerine kalan % 43.72'lik hisseler toplu bir şekilde 204 milyonun sahibine verilir ise şirket onların olur çünkü hissede imtiyazlı pay yok.
3. Çok spekülatif bir soru. Cevap vermeme hakkımı kullanıyorum.
Saygı ve hürmetlerimle
Yer İmleri