Sayfa 136/618 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon
Arama sonucu : 4941 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Selamlar ortaklar,
    Yatay kur tahminimizden biraz uzaklastik bu da net kari etkileyen bir kalem ama 17mart faiz kararinda supriz bi faiz arttirimi ile vs kur tutulabilir ve hatta 13.5lara getirilebilirse cok iyi olur bizim icin degilse %8-10civari kur artisi kaynakli extra vergi durumu yine net kari torpuleyebilir. Baski bundan da kaynakli olabilir bana gore.

Cok lehimize olmasa da dolar bazli diplerde olusumuz da sanki bur nevi koruyucu gibi bizim icin. Bakalim mart sonu neleri gosterecek 21mart haftasini merakla beklemeye devam. Saygilar dostlar

2. 2020 BİLİŞİM 100 SIRALAMASI VE MOBİLTEL 31.12.2021 FAALİYET RAPORU

MOBİLTEL ESAS FAALİYET KARI 184.829.272 TL gelire göre %8'lere geliyor.
    Mobiltel ile Brightstar faaliyet alanları birebir aynı olduğundan paylaşmak istedim.Ama Emirhan bey ve diğer arkadaşlarında değerlendirmeleri faydalı olacaktır.

3. Evet Mobiltel ve Brightstar benzer iş modelleri ile çalışıyorlar ancak arada mutlaka bir fark olmalı. Çünkü Mobiltelin brüt kar marjı %10 , EFK marjı %8'ler civarı.

Yani bu sektörde bu kadar yüksek kar marjı ile nasıl çalışıyorlar çok anlamış değilim. Sonuçta sattıkları cep telefonu. O telefonu o listedeki tüm şirketler satıyor. Yani böyle bir ticaret şirketinin %10 brüt kar marjı ile telefon satması bana enteresan geliyor.

Yani eğer o aynı telefonu başkaları %5 brüt kar marjı ile satıyorsa Mobiltelin farkı nedir ki %5 daha pahalıya satabiliyor. Eğer bu sektörde işin içinde olan arkadaşlar varsa bu durumu onlar anlatsa daha iyi olur. Ben çok anlamadım aslında.

Brightstar'ın , Arena'ya göre EFK marjının daha iyi olduğu aslında KAP haberinde verilmişti.

Arena 2021 9 aylık gelir tablosunda EFK marjı %3,4 idi , 2021 12 aylıkta da EFK marjı %3,4. Çok fazla bir değişiklik yok.

Yani tabi Brightstar sadece 12 . ay satışlarına etki etti. O yüzden tam etkisini göremedik. 2022 ilk çeyrekte anlarız Brightstar , Arena konsolide EFK marjını ne kadar yukarı çekebilecek.

Ama Brightstarın EFK marjının , Mobiltel gibi olmasını çok mümkün görmüyorum. Öyle olsa sadece Brightstarın 2021 EFK'sı 200-250 milyon lira civarı olması lazımdı .

Yani EFK'sı 200-250 milyon lira olan bir şirketi 350 milyon liraya satmazlardı diye düşünüyorum.

Bence %3,5-4 arası bir EFK marjı olabilir Brightstarın. İlk çeyrek bilançosu gelince bu katkıyı daha net anlarız.

Genel kurul kararı bu hafta gelebilir. Aynı KAP haberinde kar payı dağıtım kararı da olabilir.

Temettü en iyi ihtimalle hisse başı 27 kuruş brüt , en kötü ihtimalle hisse başı 17 kuruş brüt gelecek. Buradan net ele geçecek para ise bu tutarların %90'ı olacak. Yani net hisse başı en iyi ihtimalle 24,3 kuruş , en kötü ihtimalle 15,3 kuruş civarı bir para alırız.

Eğer çok borcumuz var , kredi fazileri de yüksek , nakit değerli , temettü değıtmayalım da nakit elimizde kalsın derlerse , yada aynı mantıkda , verelim ama çok az verelim derlerse onu bilemem. Normal şartlarda , son 10-15 senelik uygulamalara baktığımızda , yukarıda bahsettiğim 2 tutardan biri olmalı temettü tutarı.

Son kapanışa göre şirket değeri 90 milyon USD. Bunun içinde hem Brightstar , hem Paynet , hem Arena Mobile , hem diğer iştirakler hem de Arena'nın kendisi var.

Halbuki sadece Paynetin satış tutarını ben 50-70 milyon USD olarak tahmin ediyorum , 100 milyon USD diyen de var. Ortalamasını alalım. Sadece Paynet 75 milyon USD ediyorsa , Brightstarı daha yeni 26,5 milyon USD'a aldık , bunları toplasak zaten 100 milyon USD'dan fazla ediyor. O zaman Arenan nerede derler adama .

Eğer Paynet hakikaten 75 milyon USD civarı bir paraya satılırsa , o zaman Arena hisse fiyatının en az 2 katına çıkması lazım bu satış ile. Çünkü bu satış rakamının hemen hemen tamamı iştirak satış karı olarak yazılacak bilançoda.

Bu seneki TL ciro artışı ise min. %100 seviyesinde olur. 2021 senesini 6 milyar ciro ile kapadık. 2022 , 12 milyar civarı olur. Çünkü hem 2021 USD ortalama kuru 9 lira iken , 2022 ortalama kuru muhtemelen 14-15 lira arası olacak , yani sırf USD artışından ciro %50 yukarı gidecek , hem de bu sene Brightstar cirosu da konsolide olacak bilançomuza ki o da herhalde 3 milyar TL'nin üstünde olur.

O yüzden bu sene 12 milyar ciro ile min. 600 milyon brüt kar , min. 430 milyon EFK , ve min. 200 milyon net kar elde etmemiz lazım normal şartlarda.

Paynet satışından gelecek olan 700 milyon ile 1 milyar TL arası iştirak satış karını hiç saymıyorum bile. O konu satış olursa ve 50-75 milyon USD arası bir değerle olursa geçerli olacak.

Ama Paynet satışı olmasa bile , 2022 yılını hisse başı 2 lira kar ile kapatmamız lazım çok kolay bir şekilde. Sırf bu net kar bile en az 25-30 liralık bir fiyata götürür bizi.

Paynet satışı olursa da o zaman 40 liralar konuşulmaya başlar.

Bundan sonra tek yapmamız gereken savaşın büyümeden bitmesini beklemek ve başka bir olağanüstü durumun olmamasını ummak. Bunlar olursa hedeflere çok rahat ulaşırız. Ama beklenmedik olaylar olursa buna kimsenin yapacak birşeyi yok.

4. Agzına sağlık kardeşim.
    yukarıdaki öngörüne bakarak ilk çeyrek net kar rakamının 50 milyon olma ihtimali nedir

5.  Alıntı Originally Posted by kıbrıscık Yazıyı Oku
    Agzına sağlık kardeşim.
    yukarıdaki öngörüne bakarak ilk çeyrek net kar rakamının 50 milyon olma ihtimali nedir

Hocam İlk çeyrek konsolide 2,5 milyar ciro , 125 milyon brüt kar , 90 milyona yakın EFK ve 35 milyon lira civarı net kar bekliyorum.

USD kuru nerede kapatacak ay sonu bu da önemli. Bir de eğer 31.12.2021 bilançosu sene sonu kuru ile değil de 2021 ortalama kuru ile hazırlandı ise , o zaman 2022 ilk çeyrek kuru çok yüksek olduğundan , öz sermaye yine yukarı gidip extra vergi çıkma olasılığı olabilir.

O yüzden net birşey söylemek zor ama 50 milyon lira net kar çok mümkün değil gibi. Zaten 35 milyon lira ilk çeyrek karı yeterince iyi.Geçen sene ilk çeyrek 2 milyon gelmişti.

İlk çeyrek genelde sakin geçer bu sektör için. Bir de kur artışı ve savaş olunca işlerin çok coşkulu olmadığını düşünüyorum ama geçen sene ilk çeyrek cirosu 1,3 milyar idi sanırım. Bu sene 2,5 milyar olursa zaten %100 artış tezimize yakın bir ciro oluyor.

Savaşın sona erip , USD kurunun nispeten sakinleştiği bir ortamda daha yüksek cirolar da gelecektir İnşaallah.

Ama tekrar ediyorum , Paynet satışı açıklandıktan sonra hisse için asıl beklenti bu olmuştur. İyi bilanço bile ikincil duruma düşmüştür.

Paynet satışı düşündüğümüz şekilde sonuçlanırsa zaten başka birşey konuşmamıza gerek kalmayacak.

6. Teknik, hızlı bir hareket için çok müsait.

7. 3-5 aracı kurumdan mal toplama derdine düşüp hissenin anasını belliyorlar..

8. Hissede işlem yapan grup mal kitlemeye çalışıyorsanız alıcı yok, mal toplamaya çalışıyorsanız satıcı yok. Derdiniz nedir sizin.. Düşün artık şu hissenin yakasından..

Sayfa 136/618 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •