Sayfa 139/252 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon
Arama sonucu : 2010 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

1.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Ptf tavan fiyatı indirildi ve Botaş santral tarifesine indirim gelecek galiba. EPDK başkanı ptf’lerde %10-15 düşüş bekliyoruz dedi. 700-800 TL’ye üretip 3700’e değil de 3300’e satsa ne olacak ki. Zaten Ekim - Kasım ortalaması 3450 idi, Aralık’ta biraz artıp 3720 olmuştu. (Aralık’ta bunu fiyatlandığını da görmedik. 3. çeyrek ortalaması ise 3074 TL.) Bu arada isteyen istediği haberi versin, trend kömürden özellikle yerli kömürden yana. 2024 Nisan ayı dahil vadeli gaz fiyatları spottaki gaz fiyatının üstünde. Yani enerjide en az 16 ay daha bugünden daha kötü durum olacak fiyatlaması piyasada var. Yurt dışı kuruluşlardan bazıları zaten 2023’te enerji krizinin tekrardan alev almasını bekliyor. Karadeniz gazı, Odas’ı etkilemez çünkü evsel tüketim için olduğu hep açıklandı. Konutlara gaz zaten sübvansiyonlu satılıyor, devletin gaz sübvansiyon yükü azalır. Şu anda görünen Favök anlamında Odas’ın 2022 son çeyrek ve 2023 ilk çeyrekte, 2022 3. çeyreğin önünde olacağı yönünde. Bu beklentilere sahip finans dışı böyle kaç şirket var merak ediyorum. Son dönemde borsada yaşanılanlar enflasyon rallisi, seçim rallisinden bence daha çok kriz/durgunluk öncesi millete mal kitleme amacı taşıyor. Karları sert düşecek hisselerin yüksek prim yapmasını ben başka türlü açıklayamam.

https://twitter.com/montelforeks/sta...DN6t9V3uuB4_9g

https://www.milliyet.com.tr/amp/ekon...eniyor-6878647
    3. çeyrek ortalaması 3074 TL.
    4. çeyrek ortalaması 3545 TL
    Botaş’ın santral tarifesinde ve ptf tavan fiyatında yaklaşık %12.5’luk indirimden sonra 2023’ün ilk çalışma günü için ortama fiyat 3508 TL. Çok iyi gelen 3. çeyrek bilançosunu referans alırsak, 3000 TL üstü rakamlar çok güzel denilebilir. (İkili anlaşmalar bitse bile auf 2100-2200 TL civarında olup, her ay dolar ve ÜFE’ye göre güncellenecek. Bu da tahmini 700-800 TL’lik maliyete göre fena olmayan bir rakam.) Bu yıl, muhtemel net nakite geçişin ve Özbekistan yatırımın da pozitif etkisi olacak. Enerji krizinin tekrardan alevlenmesi veya maden tarafından gelecek olumlu bir haber ise Odas lehine ekstra bir durum olabilir.

Alıntı Originally Posted by esozcan Yazıyı Oku
    11.33 desteği çalışmış gibi görünse de 10.82 ve 10.46 destekleri halen aktıf..
    ağa 10.46 ya nokta atışı yapmış.. açık söylemek gerekirse ben 10 47 den mal alamadım, çünkü çok yakın takibimde değildi... sadece haftalıklardaki ters durumu nedeni ile gündemimdeydi. yine de 10.46 dan mallanıp 11.47 de ne yapacağını gözlemlemek akılcı olurdu.. carolini dansa kadıracaksa 11.78 ve üzeri kapanışlara ihtiyacı var.... iyi çalışmalar..

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

10.50 -12.50 aralığındaki yatay süreç halen yükseliş paralelliğini olumsuz etkilememiş.. kısaca yeşil beyaz paralel kaldıkça yükseliş potansiyelide aktif olacak..

ağanın yeşil beyaz paralelliğini sürdürme lüksü yaklaşık 6-7 bar..bu süreçte teknik bir bozulma olmamakla birlikte, ağanın bol bol küfür yiyeceği bir aralık olabilir... bu nedenle haftalıkta 11.78 günlükte ise 11.88 üzerinde kapanışlar yapması oldukça olumlu olur.. kazancınız bol ve daim olsun..

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

Bu seviyelerin üstünde kaç defa kapatmasına rağmen,bir türlü yatay trendi kıramadı,bu bilanço son şansı,yine de kıramassa,şirketin içinde bir problem olduğu akla gelecektir.

İkincisi,odas,2022 de en çok kazandıran hisse sıralamasında %796 prim ile 3.sırada imiş,,,bir mal iskontolu olmalı ki,alıcı çekebilsin,,%796 karı yeterli gören fonlar,,4.çeyrek bilançoyu koz olarak kullanıp,gelene verebilirler,,bu da akla gelen bir ihtimal.
    Bunu nereden mi anlıyorum,,,Yorumlarda "hisse daha 3.çeyrek bilençoyu bile fiyatlamadı" serjenistlerinden...........

Her şey,4.çeyrek bilançoya yakın netleşecek.
    Son düzenleme : olimpik forum; 01-01-2023 saat: 21:05.

3.bir ihitimal daha aklıma gelmektedir,,Cante nin kar ı 1.669 milyar,,,,,odas,cante nin %77 sine sahip olduğuna göre,ettiği 2.185 milyar karın 1.285 milyarı Cante den gelmektedir,,bunu düştüğümüzde Odas ın kar ı 900 milyon tl olmaktadır.1.285 milyar kar Cante içinde zaten fiyatlanmaktadır,,ikinci bir defa,mükerrer neden fiyatlansın.
    900 milyon düşük kardan değeri bulursak yıllık 1.200 milyar kar etmektedir,,sermaye 1.400 olduğuna göre fiyat 8.57 falan çıkmaktadır.Buna Özbekistan da fiyatlansa taş çatlasa 12.66 rakam,,odas için doğru çıkmaktadır.

Bir türlü yataydan kurtulamamanın sebeblerinden biri de bu olabilir,,bildiğimden değil,aklıma gelen ihtimallerdir.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

6. ‘Ben bunun neresini düzelteyim?’ şeklinde bir fıkra anlatılır. Öyle görülüyor ki bu işin ABC’sine dönmek lazım bazılarımız için.
    Sürdürülebilirlik yönünden itirazlar gelse anlarım. Hisse fiyatı bilmem yüzde kaç yapmış o yüzden pahalı gibi altı dolu olmayan savunmalara şirket bir sene öncesine göre favök ve net kârını ve dahi özsermayesini ne kadar artırmış ivedilikle ona bakılmasını öneririm. Sektör ortalaması ne, dünyada benzerlerinin ortalaması ne, kendi geçmiş ortalaması ne, buna dahi bakmaya gerek duymadan yorum yapıyor olmak üzerine söylenecek söz dahi yok. Hele ki iştiraki olan şirket zaten fiyatlanmış mantığına diyecek söz bulamıyorum. Hayatımda ilk defa böylesi bir mantık! kurgusuyla karşılaşıyorum.
    O sebeple ‘bunun neresini düzelteyim ki?’ fıkrasına göndermede bulunmak en iyisi galiba.

Ayni şeyleri ben sizin için düşünmüştüm,,"bunun neresini düzelteyim ki" böyle mantık dışı bir eleştri görmedim.Odas,yok özkaynağını artırmış,favok unu artırmış,dünyada bir uygulaması yokmuş,,,,bu dedikleriniz hangi şirketten geliyor acaba? Cante halka açık olmasaydı, %100 size hak verirdim.%77 sini Cante den alan bir şirket için,üstelik Cante halka açıksa,mükerrer fiyatlamayı hangi mantık yapar,,yıl bitmiş,siz daha hala 2022/9 aylık bilançodasınız.

Bende de odas var,ben de odas taşıyorum,ama 3 aydır yatay trendi kıramayan bir odas var,,bunun sebeblerini söylemeye,bulmaya çalışıyorum,,yok mantıksızmış söyledilerim,,o zaman mantıklısını siz söyleyin de bilelim.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

8. Borsada solo değil konsolide bilançolar fiyatlanır. Filan iştirakin kârı bu kadar onu düşelim, falan iştirakin kârı bu kadar onu düşelim, kalanı değerleyelim şeklinde bir yöntem sunuyor olmak en basit tabiriyle iş bilmemektir. O zaman aynı mantıkla holdinglerin değeri 0 olur, zira holding bilançoları iştiraklerinin toplam konsolide bilançosudur, iştirakler düşüldüğünde holding içi boş bir kurum olarak kalır. Bir şirket ister holding olsun ister normal bir anonim şirket olsun iştiraki olan şirketler iştirak yüzdesi oranında o şirketin varlığıdır. Daha bunu kavrayamadan değerleme işine girmek insanı başkalarının nazarında komik duruma düşürür. Bilmemek ayıp değildir, bilmeden ahkam kesmek hem ayıp hem başkasını yanlış yönlendirmedir.

Sayfa 139/252 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •