Sayfa 139/215 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Backtest yapabileceğimiz güvenilir bir başka program yok mu?

ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by th3sicilian Yazıyı Oku
    Hocam ben kullanmaya devam edeceğim bu sistemi programın önerdiği hisseleri normalde de gözü kapalı alacağım hisseler zaten ona göre ayarladım uzun vadede sıkıntı çıkartmayan hisseler bana göre.. hergün repaint olayınıda kontrol etmeye devam edeceğim. Mesela Şuan egeen ve frotoyu ayrı takip edeceğim acaba sistem repaint yaptığı gibi değişiklik yapmak mı gerekir yoksa tamamen ilk başta konuştuğumuz şekilde hiç bakmamak mı. ikisinin veya olursa başka hisselerin kar durumunuda her ay ve 3.ay sonunda belirteceğim..

Sistemi anlamak için bile temiz 2 sene test etmeye ihtiyacımız var gibi bakalım..
    Bencede doğrusunu yapıyorsunuz.diger 3 ayı görmeli.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by sombrero Yazıyı Oku

maalesef yok. ben FİNTABS tan ümitliydim ama onda da TV verileri hiç yoktu.

yapılacak en mantıklı şey formülünüzü oluşturduktan sonra hangi programla devam edeceğinize karar vermek :

Eğer queenstocks DIŞI bir şekilde hisse seçecekseniz, ki fasweb pro, işyatırım vb. kullanabilirsiniz, mesele yok...

Eğer queenstoksla devam ederseniz ;

belirlediğiniz tarihte hisselerinizi seçerek 1. portföyünüzü oluşturacaksınız. 2. olarak başlangıç ve bitiş tarihlerini işaretleyerek programı 2. kez çalıştırıp repaint olayının olup olmadığını ve eğer varsa getirileri nasıl etkilediğine bakacaksınız..

Ama önce...programın yapacağını vaadettiği değişiklikleri beklemek mantıklı olur diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by th3sicilian Yazıyı Oku
    Hocam ben kullanmaya devam edeceğim bu sistemi programın önerdiği hisseleri normalde de gözü kapalı alacağım hisseler zaten ona göre ayarladım uzun vadede sıkıntı çıkartmayan hisseler bana göre.. hergün repaint olayınıda kontrol etmeye devam edeceğim. Mesela Şuan egeen ve frotoyu ayrı takip edeceğim acaba sistem repaint yaptığı gibi değişiklik yapmak mı gerekir yoksa tamamen ilk başta konuştuğumuz şekilde hiç bakmamak mı. ikisinin veya olursa başka hisselerin kar durumunuda her ay ve 3.ay sonunda belirteceğim..

Sistemi anlamak için bile temiz 2 sene test etmeye ihtiyacımız var gibi bakalım..
    Başlangıçta seçtiğiniz portföyünüzü süre bitene kadar değiştirmemenizi tavsiye edebilirim. Süre sonunda kendi portföy hisselerinizin yanında repaint olup olmadığını 2. bir veri dosyasında takip ederek ;

REPAİNT SIKLIĞI,

REPAİNTİN GETİRİLERE ETKİSİNİ ancak böyle belirleyebilirsiniz.

Bir de...portföylerimizde hisse adedini 5 olarak belirlemek getirileri çok etkiliyor.

Bir çok geçmiş testte sistem 5. yıldan sonra getirilerde arayı açmaya başlıyor, göz önünde bulundurmanızda yarar var.

5.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Başlangıçta seçtiğiniz portföyünüzü süre bitene kadar değiştirmemenizi tavsiye edebilirim. Süre sonunda kendi portföy hisselerinizin yanında repaint olup olmadığını 2. bir veri dosyasında takip ederek ;

REPAİNT SIKLIĞI,

REPAİNTİN GETİRİLERE ETKİSİNİ ancak böyle belirleyebilirsiniz.

Bir de...portföylerimizde hisse adedini 5 olarak belirlemek getirileri çok etkiliyor.

Bir çok geçmiş testte sistem 5. yıldan sonra getirilerde arayı açmaya başlıyor, göz önünde bulundurmanızda yarar var.
    Hissenin 5 olması getiriyi yükseltir ama repainti arttırır hocam. Repainti minimum seviyede görürsek daha sağlıklı olur görüşündeyim ama 5 hisseli olanıda test edelim bakalım ne öneriyor orada

6. 5 hisseli olanda son 5ay böyle 220 kat yerine 320 kat olmuş ama bunuda takip edicem repaint olayı ne sıklıkla olacak

7.  Alıntı Originally Posted by sombrero Yazıyı Oku

bildigim kadarıyla yok

Sorun programda mı sizce ? BU kanıya nerden vardınız ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. İlk fırsatta, 2005 yılından itibaren günümüze manuel olarak test yapmak istiyorum.

Metodoloji olarak ;

Yıl içinde temettü tarihine kadar bir önceki yılın hbt/dönem kapanış fiyatı

Yıl içinde temettü yoksa test yılının 31.12 tarihine kadar bir önceki yılın hbt/dkf

Data seti ;

Hbt : İş yatırım
    Dkf : Yahoo adjusted close

Adjusted close kullanılacağından temettü ve bedelsizler üzerine eklenecek.

İnşallah vakit bulabilirim. Metodoloji ve data seti için önerileriniz var ise lütfen belirtiniz.

Herkese iyi haftalar.
    Son düzenleme : flexy; 30-10-2017 saat: 07:35. Sebep: Türkçe karakter

Sayfa 139/215 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •