Backtest yapabileceğimiz güvenilir bir başka program yok mu?
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Backtest yapabileceğimiz güvenilir bir başka program yok mu?
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
maalesef yok. ben FİNTABS tan ümitliydim ama onda da TV verileri hiç yoktu.
yapılacak en mantıklı şey formülünüzü oluşturduktan sonra hangi programla devam edeceğinize karar vermek :
Eğer queenstocks DIŞI bir şekilde hisse seçecekseniz, ki fasweb pro, işyatırım vb. kullanabilirsiniz, mesele yok...
Eğer queenstoksla devam ederseniz ;
belirlediğiniz tarihte hisselerinizi seçerek 1. portföyünüzü oluşturacaksınız. 2. olarak başlangıç ve bitiş tarihlerini işaretleyerek programı 2. kez çalıştırıp repaint olayının olup olmadığını ve eğer varsa getirileri nasıl etkilediğine bakacaksınız..
Ama önce...programın yapacağını vaadettiği değişiklikleri beklemek mantıklı olur diye düşünüyorum.
Başlangıçta seçtiğiniz portföyünüzü süre bitene kadar değiştirmemenizi tavsiye edebilirim. Süre sonunda kendi portföy hisselerinizin yanında repaint olup olmadığını 2. bir veri dosyasında takip ederek ;
REPAİNT SIKLIĞI,
REPAİNTİN GETİRİLERE ETKİSİNİ ancak böyle belirleyebilirsiniz.
Bir de...portföylerimizde hisse adedini 5 olarak belirlemek getirileri çok etkiliyor.
Bir çok geçmiş testte sistem 5. yıldan sonra getirilerde arayı açmaya başlıyor, göz önünde bulundurmanızda yarar var.
5 hisseli olanda son 5ay böyle 220 kat yerine 320 kat olmuş ama bunuda takip edicem repaint olayı ne sıklıkla olacak
İlk fırsatta, 2005 yılından itibaren günümüze manuel olarak test yapmak istiyorum.
Metodoloji olarak ;
Yıl içinde temettü tarihine kadar bir önceki yılın hbt/dönem kapanış fiyatı
Yıl içinde temettü yoksa test yılının 31.12 tarihine kadar bir önceki yılın hbt/dkf
Data seti ;
Hbt : İş yatırım
Dkf : Yahoo adjusted close
Adjusted close kullanılacağından temettü ve bedelsizler üzerine eklenecek.
İnşallah vakit bulabilirim. Metodoloji ve data seti için önerileriniz var ise lütfen belirtiniz.
Herkese iyi haftalar.
Son düzenleme : flexy; 30-10-2017 saat: 07:35. Sebep: Türkçe karakter
Yer İmleri