Sayfa 14/1024 İlkİlk ... 4121314151624641145141014 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 105 - 112 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Bu mevduat oranlarıyla dövizi bu seviyelerde tutmak imkansız...Faizler artarsa ekonomi duruyor büyüme zayıflıyor işsizlik artıyor...faizler düşürünce de döviz fırlıyor...birini serbest bırakmak gerek...kanaatimce önemli olan büyüme ve işsizlik bu nedenle dövize müdahale edilmemeli...

Şahsi görüşümdür..yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    Zorunlu karşılık, genel karşılık, tmsf primlerini de hesapladınız mı ?
    pronto işi karıştırmak istemediği için sadece o işlem için tcmb nin vade sonunda ne isteyeceğini yazdım. Bu parayı tcmb den alabilmesi için sanırım teminat göstermesi gerekli, bu teminatın maliyeti, Dowjones hocamın belirttiği muhtemel bindelikli bmsv kesintileri gibi detaylara girmedim. Vergi mevzu ne yazıkki her işlemde maksimum kamu yararı gözetilmesi gerektiği için basitleştirilebilecek bir konu değil. Zira vergiyi basitleştirmek devlet için verginin vergisi olarak adlandırılabilecek bir sürü gelirden de feragat etmek demek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Bu durumda bize verirlerse brut 12.65 ile merkeze verdigi net 11 ayni oluyor.

Sent from my LG-H818 using Android mobile app
    tam olarak değil zira aslında banka size de 904 TL ödüyor , maliye bakanlığı mevduat dönüşünüzde otomatik olarak aradaki 904-779=125TL yi kendi hesabına aktarıyor. Eğer alacaklı siz değilde tcmb ise maliye araya girmiyor 904 TL direk tcmb ye gidiyor. Ama bu konuyu ne yazıkki çok karıştırmadan anlatmak zor. Zira bankaların stopaj dışındada bazı yükümlülükleri var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Bu mevduat oranlarıyla dövizi bu seviyelerde tutmak imkansız...Faizler artarsa ekonomi duruyor büyüme zayıflıyor işsizlik artıyor...faizler düşürünce de döviz fırlıyor...birini serbest bırakmak gerek...kanaatimce önemli olan büyüme ve işsizlik bu nedenle dövize müdahale edilmemeli...

evet dolar serbest kalmalı,buralarda tutulmamalı. faiz %5'e çekilmeli. eskiden daha mantıklı yazardım ama artık TL'ye hiç acımıyorum,sadece kendimi düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Ali Tezel işiyle siyasi fikirlerini fazlasıyla karıştıran objektif olmayan bir kalemdir.
    Dikkate alınacak biri değil.
    Ona göre 15 yıldır ülkede çok büyük kriz olacak.
    Hala olacak.
    Kriz 3 günde doğmaz.
    Bi çocuk bile 9 ay 10 günde doğuyor.

Sent from my HTC Desire 816 using Android mobile app

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    evet dolar serbest kalmalı,buralarda tutulmamalı. faiz %5'e çekilmeli. eskiden daha mantıklı yazardım ama artık TL'ye hiç acımıyorum,sadece kendimi düşünüyorum.
    Bol ve ucuz döviz dönemi tüm dünyada bitti maalesef... dolar epey yükselecek gibi görünüyor..şimdilik müdahalelerle direniyoruz ama nereye kadar...

7.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Bu mevduat oranlarıyla dövizi bu seviyelerde tutmak imkansız...Faizler artarsa ekonomi duruyor büyüme zayıflıyor işsizlik artıyor...faizler düşürünce de döviz fırlıyor...birini serbest bırakmak gerek...kanaatimce önemli olan büyüme ve işsizlik bu nedenle dövize müdahale edilmemeli...

doların yüksekliğinin ne kadar önemli olduğunu son 3 ayda birebir gördük nerdeyse her gün yapılan dolarla ilgili açıklamalar merak etmeyin düşecek söylemleri dolar seviyesi düşünce birdenbire kesildi psikolojik olarak herkes rahatladı en basiti forumdaki yazı yazma takip etme sıklığı bile azaldı o yüzden dolar yüksekliği piyasanın hipertansiyonudur ihmal edilirse kalp krizi olabilir !!

Çok yüksek bir temettü gelirinde yabancı görüntüsü ile %15 stopajdan kurtulmak da mümkün. Malum sadece kümesteki yerliler %15 stopaj ödüyor, yabancılar için stopaj yok.

Sayfa 14/1024 İlkİlk ... 4121314151624641145141014 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •