Şirkete, karlılığına, yönetimine asla sözüm yok benim. Hepsine bayılıyorum, bist içinde ki ender kaliteli şirketler arasında. Zaten bu yıl xu030 endekse de girecektir.
Lakin şirket ayrı tahta ayrı, 6.00-6.50 aralığında dediğiniz gibi tahtayı 2 küsürlerden taşıyan grup malları çok feci boca etti piyasaya. Bu gibi bir grup girmez ise sürünmeye devam eder.
Bazı arkadaşlar kurumsal vs yatırımcı gelir mi diye yol gözlüyor, kurumsal yatırımcı 3 liralardan gelmemiş hatta elindekini satmış şimdi bu fiyatlardan mı gelecek?
Tursg artık endeks ile hareket eder, bunun haricinde bir hikaye lazım ki biraz fark oluştursun. Büyüme vs karlılık artışını ise piyasa görmeden fiyatlamaz. Ama bence şirket büyüyecek ve karlılığı da ciddi artacak, finansal kesimin ağırlığı buna kayacak, ciddi sıçrama yapacak karlılık. Diye düşünüyorum.
Beni bağlayan düşüncelerdir, gülüp geçiniz.
Cahillik mutluluktur!
Burada çok sert oyuncu grupları var dikkat edin yatırımcı demiyorum oyuncu..
Bunlar bizlere göre işlem yapan tipler..Bizim elimizde 1 lot olmasın yarın 6 olur tekrar..
Ama malı verdikleri anda o malların tamamını düşürmeden çıkarmaz hayatta..
Ben her gün işlem yapıyordum 6 üstünde birleşme haberi sırasında çünkü maldaydılar ve o malları vermek istiyorlardı..Son birleşme haberi geldiğinde KAP'a haber düştü 6,30 çıkışımı yaptım sonra 2 defa trade ettim daha dokunmadım..
Para girişini göreyim yarın 5,80 olsun alırım ama şu an değil.
Bugüne kadar kar tahminlerimde de muhafazakar olmaya çalıştım. B_g nin dediği grup çok sert ve volatil hareket yarattı aylardır hissede. Bundan sonra önümüzdeki beklenti karlılık ve temettü olur. Ben firmaya güveniyorum piyasaya güvenmiyorum.
Yabancı ve kurumsal yatırımcı çekmek çok zor ülkeye. O nedenle dev şirketler bedavadan az pahalı işlem görüyor.
En değerli hisseler küçük çaplı bir banka, şekerlemeci ve bakkal tarzı çalışan bir firma.
Yerli spekler sermayesi küçük şirketlerde işlem yapıp onları anormal fiyatlara getiriyorlar çünkü çapları bu kadar.
Öte yandan ciddi enflasyon ve kur artışı ile borsamız günden güne ucuzluyor.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Endex çıktıkça düşüyor haysiyetsiz
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri