14.30M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerlemelere baktım ve AFT yerine IKL fonu aldım. AFT deki hisseler eşşek gibi şişmiş, dolar bazında yüksek getiri getirme ihtimali çok düşük. P/E oranları inanılmaz yüksek. Bunlar bir düşmeye başlarsa ancak dolar kuru kurtarır.
Bu sebeple oyumu İş Bankası Sağlık Fonundan yana kullandım. IKL fonunu incelemenizi tavsiye ederim. Fon dağılımı bence çok başarılı önümüzdeki 1-2 sene için.
Aşı ve İlaç işi arttıkça bu fondaki hisseler yürüyebilir. AFT yapacağını yaptı ve artık onun eskisi olacağını sanmıyorum. Artık bence IKL zamanı.
Ne dersiniz?
Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir
Ben inceledim ama IKL nin portföy dağılımı sanki daha dengeli.
AFS deki hisselerde iyi ama içinde P/E si çok yüksek olanlar var Moderna gibi. Risk dağılımı çok yüksek. Olur da ABD borsaları çökerse ancak USDTRY nin kazancına göre hedge edebilir kendisini.
AFS nin hisse oranı çok yüksek. Tabi boğa piyasasında daha fazla getirir.
Malum şahıs piyasaya suikast yapmasaydı dolar 7 liranın altındaydı şu an. AFT'nin esamesi okunmazdı. uzun vadelik bir durum yok yani. AFT'yi şu anda almak da resmen rulet oynamak. dolar yine gevşeyecek nasdak çıkmış marsa zaten. AFT bu yılın en kötülerinden biri olacak bence.
Sağlık sektörü fonlarının da bir geleceği yok bence. Virüs mirüs işleri bu sene biterse yüzüne bakmazlar sağlığın. E ne alacaz peki? dönüp dolaşıp yine kürkçü dükkanına yani oph, nnf, tkf, gmr vs... döneceğiz.
Bu forumun nasd** kelimesine olan alerjisinin sebebini bilen var mı? ana avrat sövsem sansürlenmiyor nasd** diyince auuvvv.
Yer İmleri