Yunan dış işleri bakanı Adana’ya gelmiş. Dünya ülkeleri ciddi destek ve yardım gönderi. Kısmen ABD zayıf kaldı. Erzincanlı bir yoğurt Firması ABD den 6 milyon dolar bağış yaptı. Ciddi büyük rakam.
Hani biz dünyaya düşmandık. Ya dünyanın bundan haberi yok, yada içerideki trol ordusu halka yanlış şeyi düşman gösteriyor.
Seçimin ertelenme riski çok yüksek. Umarız böyle bir şey olmaz. Borsa 1 Mart tarihine kadar açılmamalı.
Seçim ben de ertelenir diyordum, fakat şu ana kadar sanki erteleme istemiyorlar gibi düşünüyorum. Ayrıca ertelenmesi için anayasa değişikliği gerekiyor sanırım bu da mümkün gözükmüyor...
Madem her şey yapıldı, her şey düzgün yapıldı, çok güçlü bir devlettik, gerekli önlemleri aldık ve gerisi taktir-i ilahi... Bence seçim tarihi asla değişmeden halk son kararını vermeli, ne istiyor bu halk, bir an önce seçime gidip, halk acilen kararını vermeli ve yaraların sarılışı, önlemlerin alışı hızla ilerlemeli...
Halk kaderine razımı olmak istiyor yoksa bilime, ilime, teknolojiye, liyakata mı sarılmak istiyor görelim.
Şimdi yapılmıyor çünkü depremden sonra da yapılamayacak. İstanbul'da olacak bir depremi Türkiye mümkün değil toparlayamaz.
Şu an deprem bölgesine giden yardımların büyük kısmı İstanbul'dan gidiyor. İnsan kaynağı, ekonomi hepsi burada. Burası yok olursa kim toplayacak? Öyle bir gücü yok bu ülkenin.
Var olan yanlışları düzeltmeyi bir yana bırakın, yanlışların üstüne yanlış eklenmeye devam ediliyor yıllardır. Nasıl mücadele edilecek? Nereden başlanacak? Şimdi başlasak yıllar alır. Çelik gibi bir irade ve herkesin firesiz katılımı ile olur. Mümkün mü?
TV kanalının birinde profesör daire başına 300bin tl, toplamda harcanacak 6 milyar dolar ile İstanbul'da kimse ölmez demiş depremde. Doğruyu yanlışı boşver. Güçlendirme ile bu iş olur mu ben de bilmiyorum. (bana pek mantıklı gelmiyor) Onu bırak, diyelim ki doğru söylüyor, kaç kişi yanaşır bu işe?
Bugün mültecilerden şikayet eden birisi neden sınırlardan mayınları temizleten bir partiye oy verdi mesela? Bilmiyor muydu ne olacağını? Ben çok biliyorum bu tip daha önceden malum partiye oy verip de şimdi mültecilere ağzına geleni söyleyen.
At hırsızı kılıklı müteahhitlerden ev alıp yıkılmamasını bekleyenlere ne demeli? Ülkece çok büyük bir algılama, neden/sonuç ilgisi kurma problemimiz var. Bu da zaten öbür ülkelerin ölçtüğü ortalama zeka puanımıza yansıyor.
yarın borsayı açacaklar mı şimdi, millet daha enkaz altında iken...
Seçim ben de ertelenir diyordum, fakat şu ana kadar sanki erteleme istemiyorlar gibi düşünüyorum. Ayrıca ertelenmesi için anayasa değişikliği gerekiyor sanırım bu da mümkün gözükmüyor...
Madem her şey yapıldı, her şey düzgün yapıldı, çok güçlü bir devlettik, gerekli önlemleri aldık ve gerisi taktir-i ilahi... Bence seçim tarihi asla değişmeden halk son kararını vermeli, ne istiyor bu halk, bir an önce seçime gidip, halk acilen kararını vermeli ve yaraların sarılışı, önlemlerin alışı hızla ilerlemeli...
Halk kaderine razımı olmak istiyor yoksa bilime, ilime, teknolojiye, liyakata mı sarılmak istiyor görelim.
Yer İmleri