Sayfa 14/45 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 105 - 112 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

1.  Alıntı Originally Posted by Para Baronu Yazıyı Oku
    Günaydın herkese ve fedoramcaya. Bütün milletimizin başı sağolsun. Tarifi ve anlatılması imkansız, çok büyük bir felaket. Çocukluğumdan beri bildiğim şehrim yerle bir. Eskiden 'yerle bir' deyimi bir abartı gibi kullanılırdı ama inanın bu sefer öyle değil. Hatay'ın Antakya, Samandağ ve İskenderun ilçe merkezleri tamamen yerle bir. Ayakta görünen birkaç bina da artık oturulmaz. Nükleer bomba atsan bu kadar hasar verir miydin bilmiyorum.

6 şubat sabahı bebeğimizin süt ve bez ihtiyaçlarını karşılamak için uyanmıştık eşimle. Önce bir sarsıntı oldu. Yerimizden kıpırdamadık güçlü değil diye. Sonrasında öyle bir deprem başladı ki evi karton gibi sallıyordu ve durmuyordu. Deprem devam ederken bebeği kucaklayıp 2. Kattaki evden dışarı kaçmaya çalışmak gafletinde bulundum. Yürümek bile mümkün değildi. Sarsıntıların savurmasıyla bebeğimin kafasını duvara çarptım ve çocuk gibi hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Çok şükür şu an çocuk iyi.

İnsan kendisi için ne kadar çok travma yaşasa da çocuğu için yaşadığı travma daha büyük oluyor. Aynı gün şehir merkezinde yaşayan kuzenimin ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın yerle bir olduğunu öğrendim. Bu da aynı gün ikinci travmam oldu. Sonra kuzenimin kurtulduğunu ama eşi ve oğlunun vefat ettiğini bana söyleyip bunu kuzenime haber verme görevini bana verdiler. "Bana oğlumu getirin" diye bağıran kuzenimin önünde oturup hıçkıra hıçkıra ağladım, hiçbir şey söyleyemedim.

Biz buna ağlarken kuzenimin yanında kalan kardeşinin (diğer kuzenim) aynı enkazdan ölü çıkarıldığını öğrendik.

Hepsini enkazdan köyden şehre arabalarıyla giden akrabalarımız çıkardı. Bütün şehir yerle bir olmuş ve en az 24 saat hiçbir profesyonel müdahale olmamıştı. Bu 24 saat boyunca sürekli şiddetli artçı depremler ve şiddetli gökgürültülü yağmur vardı.

Satırları yazarken gözyaşlarımı tutamadığım için burada kesmek istiyorum. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Ülkemizde ve dünyada iyi yürekli ve merhametli insanlar çoklar. Sonradan köyümüze kadar gelen yardımlarla şu anda bir sebze serasında yaşamımızı sürdürüyoruz.

Herkese ve özellikle fedoramcaya çok teşekkür ederim. Şimdilik iyiyiz. Sağolun var olun.
    Allah sabır versin Baronum, çok geçmiş olsun.

2. Yunan dış işleri bakanı Adana’ya gelmiş. Dünya ülkeleri ciddi destek ve yardım gönderi. Kısmen ABD zayıf kaldı. Erzincanlı bir yoğurt Firması ABD den 6 milyon dolar bağış yaptı. Ciddi büyük rakam.

Hani biz dünyaya düşmandık. Ya dünyanın bundan haberi yok, yada içerideki trol ordusu halka yanlış şeyi düşman gösteriyor.

3. Seçimin ertelenme riski çok yüksek. Umarız böyle bir şey olmaz. Borsa 1 Mart tarihine kadar açılmamalı.

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Seçimin ertelenme riski çok yüksek. Umarız böyle bir şey olmaz. Borsa 1 Mart tarihine kadar açılmamalı.
    Seçim ben de ertelenir diyordum, fakat şu ana kadar sanki erteleme istemiyorlar gibi düşünüyorum. Ayrıca ertelenmesi için anayasa değişikliği gerekiyor sanırım bu da mümkün gözükmüyor...

Madem her şey yapıldı, her şey düzgün yapıldı, çok güçlü bir devlettik, gerekli önlemleri aldık ve gerisi taktir-i ilahi... Bence seçim tarihi asla değişmeden halk son kararını vermeli, ne istiyor bu halk, bir an önce seçime gidip, halk acilen kararını vermeli ve yaraların sarılışı, önlemlerin alışı hızla ilerlemeli...

Halk kaderine razımı olmak istiyor yoksa bilime, ilime, teknolojiye, liyakata mı sarılmak istiyor görelim.

5.  Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Çok doğru yazmışsınız , olduğu gibi bir alıntı yapıp fikrimi yazıyım .
    Allah göstermesin diyerek , İstanbul da bir deprem afeti olsa, şehir yeniden imar edilmeyecek mi . Edilecek tabi ki .
    Ve şehrin ihyası , insan kaybı ve daha sayısız milli servet kaybı birde üstüne eklenecek .
    Şimdi neden yapılmıyor . şimdiden başla yapmaya .
    Şimdi yapılmıyor çünkü depremden sonra da yapılamayacak. İstanbul'da olacak bir depremi Türkiye mümkün değil toparlayamaz.

Şu an deprem bölgesine giden yardımların büyük kısmı İstanbul'dan gidiyor. İnsan kaynağı, ekonomi hepsi burada. Burası yok olursa kim toplayacak? Öyle bir gücü yok bu ülkenin.

Var olan yanlışları düzeltmeyi bir yana bırakın, yanlışların üstüne yanlış eklenmeye devam ediliyor yıllardır. Nasıl mücadele edilecek? Nereden başlanacak? Şimdi başlasak yıllar alır. Çelik gibi bir irade ve herkesin firesiz katılımı ile olur. Mümkün mü?

TV kanalının birinde profesör daire başına 300bin tl, toplamda harcanacak 6 milyar dolar ile İstanbul'da kimse ölmez demiş depremde. Doğruyu yanlışı boşver. Güçlendirme ile bu iş olur mu ben de bilmiyorum. (bana pek mantıklı gelmiyor) Onu bırak, diyelim ki doğru söylüyor, kaç kişi yanaşır bu işe?

Bugün mültecilerden şikayet eden birisi neden sınırlardan mayınları temizleten bir partiye oy verdi mesela? Bilmiyor muydu ne olacağını? Ben çok biliyorum bu tip daha önceden malum partiye oy verip de şimdi mültecilere ağzına geleni söyleyen.

At hırsızı kılıklı müteahhitlerden ev alıp yıkılmamasını bekleyenlere ne demeli? Ülkece çok büyük bir algılama, neden/sonuç ilgisi kurma problemimiz var. Bu da zaten öbür ülkelerin ölçtüğü ortalama zeka puanımıza yansıyor.

6. yarın borsayı açacaklar mı şimdi, millet daha enkaz altında iken...

7. Seçim ben de ertelenir diyordum, fakat şu ana kadar sanki erteleme istemiyorlar gibi düşünüyorum. Ayrıca ertelenmesi için anayasa değişikliği gerekiyor sanırım bu da mümkün gözükmüyor...

Madem her şey yapıldı, her şey düzgün yapıldı, çok güçlü bir devlettik, gerekli önlemleri aldık ve gerisi taktir-i ilahi... Bence seçim tarihi asla değişmeden halk son kararını vermeli, ne istiyor bu halk, bir an önce seçime gidip, halk acilen kararını vermeli ve yaraların sarılışı, önlemlerin alışı hızla ilerlemeli...

Halk kaderine razımı olmak istiyor yoksa bilime, ilime, teknolojiye, liyakata mı sarılmak istiyor görelim.

Sayfa 14/45 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •