Sayfa 140/1002 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, bir Suriye vatandaşının 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmekle yargılandığı davada 'Suriye kanununa göre suç değildir’ denilerek şüphelinin beraat ettiğine dair mahkeme kararı belgesi paylaştı. Antmen, "Bu belge, Türk hukuku için utanç kaynağıdır. Bu belge, Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti kanunları yerine yabancı devlet kanunları uygulandığını göstermektedir. Yazıklar olsun!†dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=sol_surmanset
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Grafikte amcaların fincandaki kahveyi içtikleri, kulpunu da çok sevdiklerini görenler olmuş. Şimdi kahvenin yenisini ama köpüklüsünü sipariş vermişler gibi. Bakalım kimler içebilecek bu fincandan. Yatırım tavsiyesi değildir.
    ABD borç tavanı geçecek diyola...
    Geçerse Dxy sünermiş az biraz.
    Yorumculardan anlayabildiğim bu kadar.
    Youtube da çatlak bir tip var.
    Onu beğeniyorum B 4 bilmemne...
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Tikkysi olan adam iyi testçidir.
    Yanlış anlamayın Rotring Tikky'den bahsediyorum.
    Bu kalem büyük ve kalın bir kalem.
    Sonra tikky konusuna geliriz.
    Bir zatı muhterem kullanıyor yeni farkettim.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    ABD borç tavanı geçecek diyola...
    Geçerse Dxy sünermiş az biraz.
    Yorumculardan anlayabildiğim bu kadar.
    Youtube da çatlak bir tip var.
    Onu beğeniyorum B 4 bilmemne...
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    ALB kurumundan Burak beyi diyorsun. İyi insandır. Her sabah çaya, çorbaya, simite vb. bilumun şeye yorum yapıyor. Bol bol 10-15 diyenlere saydırıyor. Nedense piyasa da her yorumcu diğerlerine saydırıyor ( ötekileştirme kültürü tutmuş toplumda ) .

Ben Türk yorumculardan ziyade ( duygu katıyorlar, oysa duygusuz yorum daha sağlıklı ) yabancıları izliyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku

Uzun süredir herhangi bir mesajını görmedim ama arap şükrü kardeşimizin bir tespiti üzerinden graf verelim.

Aylık grafik önceki tepenin üzerinde kapandığı zaman oralarda biraz git gel olsa bile
    Yoğunluktan uzun süredir foruma bakamıyorum, bu mesajınızı da tesadüfen gördüm, hatırladığınız için teşekkürler.

Belki bir süre daha aktif olamayabilirim diye fırsattan istifade tekrarlayayım: 2013 sonrası dövizin gidişatını kestirmek kolaylaştı, son yıllardaysa artık aşırı basit.

1. Dövizi asıl takip sebebimiz TL'nin değer kaybı. Ancak nereyi açsanız usd nin kendi dinamikleri ile ilgili yorumlar. Hiç gerek yok, sepet kuru takip edin (Hem parite etkisinden arındırıldığı için teknik daha iyi çalışıyor). Bir daha da abd 10 yıllıkları, dxy falan umursamayın.

2. Son yılların ekonomisi, a) kurun 50 haftalık üssel ortalama ya da aşağısında kalmasını b) 50 h.o.'nun %20 ya da daha yukarısında kalmasını kaldıramaz. Bu yüzden a'da mb başkanı gider, b'de şok faiz artırımı gelir. Yani döviz a'ya yaklaştıkça kelepirleşir, b'ya yaklaştıkça pahalanır. (Ne zaman a'ya yaklaşsak foruma uğrar, durumu hatırlatır, sonra uzar giderim)

3. Kurun adil değeri haftalıkta 50 ema +%10'dur. Şu an buradayız. Peki kur adil değerdeyken nereye bakılır? Reel faize. Kağıt üstünde reel faiz eksiyse (ya da beklenti bu yöndeyse) döviz yukarı, artıysa aşağı gitmek ister (şu an eksi). Ama iyi fiyatlar kaçtı.

4. Kur son yıllarda aylık grafikte eski belirgin zirvelerini aştıktan sonra bir daha kapanış bazında bu seviyeleri aşağı kırmadı ve kırmamaya da devam ediyor (yukarıda paylaşıldığı üzere)
    --Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir

Günaydın ,
    Sn. Arap Şükrü bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
    Syg.

SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Stopaj indirimi uzatilir mi ne dersiniz?
    https://onlinepoll.me/poll/vote/2392...ar-uzatilir-mi
    % 99’99 uzatılır diye düşünüyorum.
    Açıklama son gün son saniye yapılır.

Sayfa 140/1002 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •