Bugünün en iyi bilancolarindan...spegi de uyuz olmasa
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünün en iyi bilancolarindan...spegi de uyuz olmasa
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz önce bilançoya dipnotları dahil inceleme ve değerlendirme fırsatı buldum.
Benim beklediğimden daha da iyi bir performans göstermişler.
-Mali yapı ve borçluluk durumunda bozulma olmadığı gibi rasyolarda pozitif gelişmeler var.
-Faaliyet karlılığı 3. Çeyrekteki artan satışlardan daha iyi oranda iyileşmiş.
-İtalya operasyonları olmasa (negatif katkı sağlıyor son yıllarda) kar performansı daha da iyi olacak.
-Gentaş kimya şirketindeki azınlıkpayı ( % 14,5) daha da artsa, yani kar dağıtmak yerine veya biraz borçlanarak o şirketteki hisse oranını artırmayı tercih etseler, hem kar hem de şirket özkaynak ve değeri olarak süper bir hale gelir.
-Şu an için şirket değeri 155 mln TL civarı ama yıl sonu karı 40 a yaklaşsa , sermaye-yatırım verimliliği % 25 in üzerinde olacak.Enflasonun ve faiz oranların 15 in altında syrettiği bir ortamda çok başarılı bir performans. Bankalar dahil bir çok şirktten iyi bir rasyo...
-Satışların, yurt içi ve yurt dışı okarak dağılması süreklilik ve ülke riskini dağıtmak için iyi bir gelişme.
-Ekonomik daralmalara ve dalgalanmalara karşı güçlü görünüyor, ama bir miktar kur riski taşıyor, hedge yapmıyorsa ve kurlar böyle kalırsa yıl sonunda bir miktar kur zararı oluşabilir.
-Hisse başına defter değeri şu anda 2,05 muhtemelen yıl sonunda 2,15 olabilir.
-Böyle sağlam ve performansı iyi olan bir şirket için hisse fiyatı maalesef Çok düşük.
Niye mi? Hiç bilmiyorum, ama er ya da geç değerini bulur.
Bir çok şey iyi iken Bana ters gelen gelen tek şey iyi performans gösterdiğini bilen ve gözleyen GENPAZ niye hisse satar???
Böyle bir hissede urumsal yatırımcı ın da gelmesini beklemek lazım...
Keşke bir de hissenin yi ve fırsatçı bir spek i olsaydı, show time iyebilirdik ama muhtemelen yine uyuzluğunu sergileyebilir.
Her şeye rağmen gelen mali tablolar üvenli ve huzurlu bir şekilde doğru zamanı beklemeye devam etme mesajını ve cesaretini veriyor.
Umarım yarın ve haftaya moral bulacağımız bir performans sergiler, şayet bu gerçekleşirse ve hala Genpaz satıcı olarak karşımıza çıkarsa o zaman yapacak yorumumuz kalmaz ve neyi bilmediğimizi tartışmaya devam ederiz.
Hepimize umutlu ve şanslı seanslar...
6 senedir taşıyorum, bir halt olmaz bu senetten. Bu iyi bilançoya rağmen yarın bir spike atar, sonra yeniden süründürmeye devam.
Keşke tersi olsa da, hak ettiği 2'lerin üzerine gelse. Ben de elimdekinin yarısını takibimdeki düşük kalmış, daha yatırımcı dostu senetlere dönüştürsem... Ama spek amca böyle bir şeye müsaade etmez tabi, o yüzde 5 - 10'lara çalışıyor hep.
6 senedir aynı rakamlarda dönmesinden bıktım. Bununla aynı fiyatlardaki hekts 7-8, cemts 4, alka 4-6 oldu, bu hala 1'li rakamlarda. 0'cı Menderes'in 1'li rakamlardaki versiyonu. Gerçi ondan farkı her sene 3 - 5 kuruş temettü de atar...
Yatırım tavsiyesi değildir, kendimce sesli düşünüyorum sadece![]()
Bu arada İtalya'dan zarar yazmaya devam... GK'da İtalya faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık demişlerdi, ona rağmen zarara devam. ..
YTD
almak isteyipte bir türlü almaya elimin varmadığı tek hisse gentaş diyebilirim..
sebebide 2 kuruş artsın ya genpaz satar ya çelik nakliyat satar olmadı kahraman ailesi satar,yıllardır bu böyle..
her an acaba şimdi yine satarlarmı tedirginliği var..
ve bi türlü satmaktan,uğraşmaktan bıkmadılar,bu nedenle karının iyi gelmesi bişey ifade etmiyor.
gentaşın değerini bulması için ana ortakların şu süre zarfında hisse satmayacağız açıklaması yapması gerekir.yoksa işi zor.
gentaşçılara hayırlı ve bol kazançlar..
YTD
Ben de bir zamanlar çemtaş ta idim, vedalaştıktan sonra OA de çıktıktan ve roda yı ellerinden çıkarınca bir yere geldi.
Demekki engeller kalkıp, zamanı gelince ederine ulaşıyor. Bu bazan geç oluyor.
Çemtaş tan sonra geçtiğim mipaz da bu yıl yıllar sonra 3 ayda her şeyi telafi etti.
Bu uyuz gentaş a geçilir mi derken, mipaz ın 2,6 dan satış fırsatı vermesi beni bu sefer güvenli liman ( uyuz ama bu sefer olacak hevesi ve hayali ile) ve potansiyel bir durak olarak buraya getirdi.
3. Çeyrek verilerini bekliyordum, iyi de geldi sayılır.
Umarım sıra bundadır.
Malumunuz, borsada timing kadar geçiş kararlarında bazan şanslı olmak ta gerekiyor.
Bakalım bu sefer şanslı olacak mıyız.
Ben cesur ve umutluyum.
Umarım siz haklı çıkmazsınız:-))
Bu güzel bilançoyla Genpaz elinde kalan hisseleri rahat satar,sanırım daha önce sattığı 2 milyon lot civarı hisseyi tahta yapıcılara devrederek kuruyan tahtasına likidite sağladı,şimdi hareket için alt yapısı hazır.
Yer İmleri