Originally Posted by
gva74
Daha ne kadar satilacak mal oldgu onmeli degil, 3.ceyrek bilancosu iyi cikarsa alirlar bir gunde o mali dert etmeyin..
Diger olumlu sey ise 1.79 altina da verdikleri olmadi son donemde…
Burada pozisyon acmanin zamani onemli ornegin ben, aliyorum biriktiriyorum, faize de dovize de gitmiyorum, yapima uygun degil diyelim..
Lakin diger yatirimcilar icin, ornegin bir yil daha 1.79-2.00 arasi gider gelir diye dusunuyorsa, hamallik yapmaya gerek yok gozuyle bakarlar, hergun mal tasi, adam faizini alsin 1 yil sonra tekrar senin maliyetinden alsin, bilmem anlatabiliyormuyum.
3.ceyrek umut vermez ise konut satis verileri, Guven endeksi ekim sonu datalari iyi gelmez ise, ortalik flu ise, tasimaya gerek de olmayabilir, baska yerlerde alsat, faiz al aylar sonra ayni fiyattan bunu yerine koy durumu..
Benim pozisyonlanma nedenim temel beklentiler hosuma gitti, masa sandalye degil, riskler cok net ve seffaf, Tl nin bir sure daha kuvvetli olma olasiligi ve 3. ceyrek sonuclarinda bir toparlama beklemem.. Bunundan emin olmak isteyenler kasimin ilk haftasi 2 lerden alacaklar 2.50 lere cakmak icin,yada almayacaklar biz ise 1.80 lerden mallanip daha fazla risk alacagiz bir %10 hada fazla yapmak icin, bu kadar basit …
olarak
12 Kasim gibi Bilanco gelir, o doneme kadar, ilk haftaya sali usd ve euro iyi yerden kapatsin, ikinicisi bu kasimn ortasina kadar sursun, arada ekim konut verileri, 500k trl ustunde konutlara %1 alti faiz vs destekleyen haberler, tadindan yenmez.. kasim bilanco tirt gelirse ki gelebilir o zaman senaryo baska olur
sistematik ve sistematik olmayan onlarca risk var.. bol kazanc = bol risk = bol zarar bu kadar net
Oyuzden adamin elindeki satisi cok iplemiyorum, tabii iceriden bir insider olmadigini varsayiyoruz… Var midir ? iste kafada ki soru bu mal patronlarin mi, gercekten bir fonun mu gibi gibi
bunun disinda teknik analizi ve stop loss yada stop gain noktalarinizi belirlemenizde fayda var, on yil bunu unuturum diyorsaniz baska, lakin hergun burada yazip cizildigine gore hic kise uzun hatta orta vade yatirimci degil, gerci parada orada, orta uzun bakmali da olmuyor iste..
Yer İmleri