Sayfa 142/1001 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by akmahir Yazıyı Oku
    Onur bey 21.04.21 tahvilde durum nedir fonun çoğunluğu onda

ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    17-02 -21 kağıdında sınırlı düşüş gerçekleşti. Dün 7,98% ortalamadan kapanmıştı. Bugün 7,95% ortalamadan kapandı.

2. forumdaşlar selamlar bu AES in dilinden anlayan var mı acaba? petrol düşerken tamamen iniyor ama artarken hala düşüyor bilgisi olan paylaşabilir mi? 2 gün önce 0,56 iken şimdi 0,53 nasıl iş birisi beni aydınlatsın lütfen

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    forumdaşlar selamlar bu AES in dilinden anlayan var mı acaba? petrol düşerken tamamen iniyor ama artarken hala düşüyor bilgisi olan paylaşabilir mi? 2 gün önce 0,56 iken şimdi 0,53 nasıl iş birisi beni aydınlatsın lütfen
    Petrol vadeli kontratlar nedeni ile ciddi düşüş sonrası iki gündür çıkışta. AES % +3.57 ile kapattı. Bugünkü yükselişte sonraki günkü fiyata yansıyacaktır.

4.  Alıntı Originally Posted by Falcon76 Yazıyı Oku
    Petrol vadeli kontratlar nedeni ile ciddi düşüş sonrası iki gündür çıkışta. AES % +3.57 ile kapattı. Bugünkü yükselişte sonraki günkü fiyata yansıyacaktır.
    hocam verirken kazanla verdi şimdi kaşıkla topluyor burada kastettiğim petrolün düşüşten etkilenme oranı aynı noktaya çıktığında fon aynı değere gelmiyor sanki.

5.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    hocam verirken kazanla verdi şimdi kaşıkla topluyor burada kastettiğim petrolün düşüşten etkilenme oranı aynı noktaya çıktığında fon aynı değere gelmiyor sanki.
    brentten az mı etkileniyor ne petrolü bu anlamadım.

6.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    forumdaşlar selamlar bu AES in dilinden anlayan var mı acaba? petrol düşerken tamamen iniyor ama artarken hala düşüyor bilgisi olan paylaşabilir mi? 2 gün önce 0,56 iken şimdi 0,53 nasıl iş birisi beni aydınlatsın lütfen
    AES in içinde 8 adet petrol etf i var. Bunlar altın etfleri gibi çalışmıyor. yani fiziki petrol alıp satmıyorlar. petrol vadeli kontratlarını alıp satıyorlar. türkçesi spekülasyon yapıyorlar. Hatta UCO kaldıraçlı işlem yapıyor. Çoğu ham petrol üzerinden işlem yapıyor. ham petrolün spot fiyatı ile future kontratları arasında ciddi fiyat farkları var. Bugün için spot 8$ , mayıs kontratı 17 $. haziran 21$. bu şekilde fiyatları yükselerek gidiyor. Ham petrol spot fiyatları 10 gündür 8$ civarında geziniyor. artan azalan kontrat fiyatları. düşmesinin sebebide bu fonların vade gelmeden bu kontratları ellerinden çıkarmak zorunda olmaları. USO çok büyük bir fon . Bunun satışları fiyatları aşırı düşürüyor. Sonra yükseliyor fiyatlar ama fonun elinde o kontrattan kalmadığı için yükseliş fona yansımıyor. Kısacası fonlar kendi kendini yiyip bitiriyor.

Uzun oldu ama inşallah anlatabilmişimdir.

Fonlar stratejilerini değiştirmeye başladılar. 2021 kontratlarını almaya başladılar. Bu şartlar altında bu sadece zararı azaltacaktır.

brentten az mı etkileniyor ne petrolü bu anlamadım.
    AES Brent ve Amerikan tipi petrolden çok yurtdışı borsada işlem gören hisse ve fon fiyatlarıyla ilgili. Bu nedenle paralel olsada etkileri farklı olabilir.

8. bu borsa beni en son kanser edecek ne bu arkadaş bir artı bir eksi yeter be

Sayfa 142/1001 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •