Sayfa 142/688 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 5500 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Global 100.432 lot aldı , 4172 lot sattı.

Satan kesin Deutche , ama alan bence net 100.000 aldı. Bunu pazartesi anlarız ama eğer alan net 100 bin aldıysa HSBC amca olabilir bu.

Pazartesi bakalım Globalin alışları İş bankasına net 100 bin olarak geçerse bu tezimiz kanıtlanmış olur.

2. Berat Gecesi Beratımıza Vesile Olması Temennisiyle

Gecenin Hayrı, Bereketi, Rahmeti, Feyzi ve Mağfireti Üzerimize Olsun

Mevlamız Günah Yüklerimizden Berat Etmiş Olarak Ramazan-ı Şerife Girmeyi Nasip Eylesin İnşaallah.

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun.

3.  Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Paynet bence henüz tam olgunlaşmadı..Satış için bir süre daha beklemek gerek. Bugünlerde satılırsa ucuz fiata gidebilir diye düşünüyorum..satış için uygun zaman 2023 olabilir.. Hem savaş hem pandemi piyasaları yordu..piyasaların özellikle Türkiye piyasalarının canlanması gerekir.
    Bu konuda size katiliyorum. Daha once Paynet icin degerleme gorusumu belirtmistim (hatta konsensusun bir hayli uzerinde oldugu icin renkli bir muhabbete sebep oldu). Bir de son donemde global piyasalarda FinTech cok ciddi gerilemeler yasadi. Milyar dolarlik firmalar tepe noktalarindan %30-%60 arasi deger kaybina ugradi. Gelismekte olan piyasalardaki fintechler (Paytm, Stone Co) gibi daha da buyuk darbeler aliyor. Daha onceki mesajlarimda bahsettigim gibi benim 5x ciro carpani beklentim global oyunculara %50 civari iskonto idi ama global oyuncular artik 6x ciro carpanina kadar geri cekilmisken su anda Paynet'in monetizasyonu ederinin altinda olacaktir. O yuzden yonetimin tedbiri elden birakmamasi lazim. Burada yazilan bazi mesajlarda satis degil stratejik ortak alimi konusuna dikkat cekildi zaten, dolayisiyla bu hissede uzun vadeli beklentisi olan yatirimcilar icin olumlu bir gelisme.

Olaya renk katan baska bir durum da Raiffeisen Rusya'daki yaptirimlardan dolayi negatif etkilendi (hissesi %50dan fazla kayipta). Alinan yatirim danismanligi hizmeti bakalim nasil etkilenecek...

4. Türkiye olarak Rusya ya karşı herhangi bir ambargoya dahil olmadık sanırım.
    Rusya ile ticaret yapsaydım ve bağlı olduğum ülke Rusya ya ambargo uyguluyan bir ülke olsaydı,hemen Türkiye'de bir şube açardım ,çift gümrük vergisi beni kurtarırmıydı bilemedim ama Türkiye de yurtdışı ile çalışabilen bir ödeme,para transferi vs içeren bir kuruluşu kullanabilirdim belki.

5. Yapılan düzenlemeler yeterli mi bilmiyorum ama köklü bir Rus iş adamının mevcut konjonktürde teklif vermesi beni şaşırtmaz.

6.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Şaka yapmayın,rokete geçin artık :)
    Roketin yakıtıda brent petrole bağlı sanırım.
    Bizim roket roketcik çıktı 😅

7. Çok çıktı ya biraz dinlenmesi lazım hatta geri gelip güç toplaması lazım 🤣🤣

8.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Bu konuda size katiliyorum. Daha once Paynet icin degerleme gorusumu belirtmistim (hatta konsensusun bir hayli uzerinde oldugu icin renkli bir muhabbete sebep oldu). Bir de son donemde global piyasalarda FinTech cok ciddi gerilemeler yasadi. Milyar dolarlik firmalar tepe noktalarindan %30-%60 arasi deger kaybina ugradi. Gelismekte olan piyasalardaki fintechler (Paytm, Stone Co) gibi daha da buyuk darbeler aliyor. Daha onceki mesajlarimda bahsettigim gibi benim 5x ciro carpani beklentim global oyunculara %50 civari iskonto idi ama global oyuncular artik 6x ciro carpanina kadar geri cekilmisken su anda Paynet'in monetizasyonu ederinin altinda olacaktir. O yuzden yonetimin tedbiri elden birakmamasi lazim. Burada yazilan bazi mesajlarda satis degil stratejik ortak alimi konusuna dikkat cekildi zaten, dolayisiyla bu hissede uzun vadeli beklentisi olan yatirimcilar icin olumlu bir gelisme.

Olaya renk katan baska bir durum da Raiffeisen Rusya'daki yaptirimlardan dolayi negatif etkilendi (hissesi %50dan fazla kayipta). Alinan yatirim danismanligi hizmeti bakalim nasil etkilenecek...

Açıkcası ben de Paynet satışı yada halka arzı için 2023 ve sonrasının daha uygun olduğunu düşünenlerdendim.

Bilançonun ve cironun yeterince büyümesi ve olgunlaşması 2023 ve sonrasını işaret ediyordu.

Ama eğer uygun fiyat veren olursa daha öncesinde de satılabilir diyordum. Sanırım Açık bankacılık regülasyonlarının yapılması , 2022 ve sonrasında açık bankacılık faaliyetlerinin hızlanacak olması , Paynet gibi şirketlere ilgiyi arttırabilir , piyasaya erken girip pazar kapmak isteyenleri cesaretlendirebilir diye düşünmüş olabilir şirket.

Bu kapsamda sıfırdan bir şirket kurmak yerine var olanı almak için , hazır pazar payı ve oturmuş bir kadrosu ve organizasyonu olanı almak isteyenler artmış olabilir.

Ben şirketin kafasında bir fiyat olduğunu ve bu fiyata yakın bir teklif gelmesi halinde toplu halde satışı yada ortaklığı düşünebileceğini tahmin ediyorum.

Kafasındaki fiyata yakın bir teklif gelmez ise , o zaman süreci gelecek seneye veya daha sonrasına bırakabilir.

Ama sanki piyasa konjonktürü , tüm olumsuz gelişmelere rağmen , bu satışın iyi bir fiyata gerçekleşebileceği yönünde bence. Savaş olayı 1-2 hafta içinde ya biter yada etkisi iyice azalabilir. Bunu devam ettirmenin kimseye faydasının olmadığını Rusya da anladı. Bence bir şekilde mutabakata varacaklar 2 hafta içinde.

Rahatlamış bir piyasada bizim Paynet satışı da daha rahat sonuçlanır.

Sayfa 142/688 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •