tavan olamıyor yani alış fırsatı veriyor bu nedemek verecek patron. Ya da herzaman bu olur imkb çöker bunlar fırsatları kaçırır
tavan olamıyor yani alış fırsatı veriyor bu nedemek verecek patron. Ya da herzaman bu olur imkb çöker bunlar fırsatları kaçırır
Son düzenleme : dinazor; 10-11-2017 saat: 10:13. Sebep: sdfsdf
Kağıda fazla talep yok.
Geri geliyor.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.56 15555
1.57. 65000
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kurumsal yatırımcı tek çeyreklik sonuca bakarak yatırım yapmıyor , iki üç dönem üst üste aynı performansı görsünler o zaman şimdi 1.50 den almadıklarını 3 den de alırlar. Maalesef ben son 5 yılda bu kâğıtta iyi performansın birkaç dönem devam ettiğini göremedim. İnşallah bu sefer farklı olur da yıllardır bu kağıdın kahrını çeken arkadaşlar yatırımlarının karşılığını alır.
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
hisse çok güzel kar açıklamış dostlar....
2017 çeyrekleri sırası ile 3,6 milyon 10 milyon 18 milyon
ciroları ise şöyle olmuş..69 milyon 79 milyon 87 milyon
net kar marjı sırası ile.... %5 %12,6 %20,6
bu performans mükemeldir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
ciro artışı ile birlikte kar marjının artması çok güzeldir...bu hissenin şu anda defter değeri zaten 1,9 tl civarlarıdır...
bu son gelen toplam 31 milyonluk kar göre fk sı 10 olacak şekilde hesap yaptığımızda 31/3=10,3*4 =41,2 yıllık kar.....41,2 toplam kar*10 =410 milyon tl piyasa değeri /110 milyon ödenmiş sermayesi =3,7 tl olması gereken fiyat....
fk sını 10 değil de 8 olarak ele alırsak o vakit de olması gereken fiyat şöyle olmalı.....41,2*8=330/110= 3 tl
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
yok eğer bundan sonraki çeyreklerde tıpkı bu gelen çeyrek gibi 18 milyon kar getirecekse ?? o vakit fk sı 10 olacak şekilde bir hesap yaptığımızda olması gereken değer şudur : 18*4=52 milyon tl yıllık gelir *10=520 milyon tl olması gereken değer.../110 milyon tl ödenmiş sermayesi =4,7 tl olması gereken fiyattır...
biz gene de fk sını 10 değil de 8 olarak alacak olursak o vakit de değer şöyle olur : 52*8=416 /110 =3,78 tl...olur...
bu şekillerde yaptığımız hesaplarda şu sonuçlar ortaya çıktı: 3 tl , 3,7 tl ,4,7 ,3,78 tl gibi fiyatlar ortaya çıkıyor...özsermayesi (defter değeri)1,9 civarlarındadır...
kısacası piyasa hakkını verirse en azından 2 tl ye çıkması gerekiyor...en fazla ise 3 ,00 ila 4,70 tl aralıklarına da çıkarsa kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum...
Yer İmleri