Sayfa 144/157 İlkİlk ... 4494134142143144145146154 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 1,145 - 1,152 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. bazı hisseler dolar bazlı getirileri:

https://twitter.com/l_lawliet_uvy/st...37411178369029

yıllık %10, 10 yıllık %150 getiri makul. dolar faizlerini %2 kabul edersek.

2. Farklı bir konuda sormuştum, burayı da ilgilendirdiği için alıntı yapıyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Kısa sürede köşeyi dönmek gibi bir hedef olmadığı ve uzun vadeli birikim düşünüldüğü için yurtdışı borsalarına yatırım nasıl bir opsiyon sizce? Tercih edilmiyorsa işlem maliyet(transaction cost) dışında bir sebebi var mı?

Teşekkürler.

Bu soruya ek olarak ayrıca iki sorum daha var; hedeflenen şekilde 50'li yaşlarda finansal bağımsızlığı kazanabilmek için şu anki şartları düşünerek borsada ne kadar parası olması lazım? Finansal bağımsızlıktan ne anladığımıza göre tutar değişecek olsa da yaklaşık bir şeyler konuşabiliriz sanırım.

Veya bir nevi tersten de sorarsak ve BIST30'u ele alırsak 50'li yaşlarda finansal bağımsızlığı elde etmek için 30 yaşında birinin tek seferlik alım yaptığını varsayarsak ne kadar bir yatırım yapması gerekirdi?

Bilmiyorum sorular reel dünya için biraz fazla mı teorik oldu ancak hedeflenen şeyin ne kadar ulaşılabilir olduğunu anlamlandırmaya çalışıyorum. Zira konunun başını okuyunca belli bir yaşın ardından beyaz yakalı olmanın ne kadar zor olduğunu farkettim, daha önce hiç bu açıdan bakmamıştım.

E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Bir hisseye nasıl değer biçilir ?

https://www.youtube.com/watch?v=4DOby5w9jgs&t=896s

4. Uzun vadeli temettü yatırıcımlığında direkt olarak temettü üzerine kurulu fonları seçmemenizde bir sebep var mı acaba?

5. Question portfoyumu yorumlayabilir misiniz?

Bende uzun vadeli temettu yatirimciligi olayina girdim. 2 sene oldu yaklasik. Portfoyumdeki hisseler su sekilde. Yorumlarinizi alabilir miyim?
    AKSA
    ASELSAN
    BRISA
    CIMSA
    EREGL
    FROTO
    HEKTS
    SODA
    TUPRS
    Son düzenleme : temettum.com; 24-11-2017 saat: 02:30. Sebep: imla
    www.temettum.com
    benim UZUN VADE YATIRIM maceram

6.  Alıntı Originally Posted by temettum.com Yazıyı Oku
    Bende uzun vadeli temettu yatirimciligi olayina girdim. 2 sene oldu yaklasik. Portfoyumdeki hisseler su sekilde. Yorumlarinizi alabilir miyim?
    AKSA
    ASELSAN
    BRISA
    CIMSA
    EREGL
    FROTO
    HEKTS
    SODA
    TUPRS
    Burdan almayacağım sadece Çimsa olurdu. Çimentolar durumunu düzelecek de eski şaşaalı günlerine dönecek de... Ölme eşeğim ölme yaz gelsin sana arpa vereceğim. Onun dışında gayet iyi portföy bence.

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by temettum.com Yazıyı Oku
    AKSA
    ASELSAN
    BRISA
    CIMSA
    EREGL
    FROTO
    HEKTS
    SODA
    TUPRS
    2 sene önce aldıysanız voleyi vurmuşsunuz [emoji3]

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

8.  Alıntı Originally Posted by temettum.com Yazıyı Oku
    AKSA
    ASELSAN
    BRISA
    CIMSA
    EREGL
    FROTO
    HEKTS
    SODA
    TUPRS

Tebrik ederim harika liste seçmişsiniz. çimentoyu eleştirmeyin arkadaşlar o kadar savaş sonrası çimento satışları artar ki bizim çimento şirketlerinin ihracaat potansiyelleri oldukça güzel. yurtdışı yatırımları da oluyor. tek kelime ile harika bir liste oluşturmuşsunuz bir kez daha tebrik ediyorum kardeşim. her ay alım mı yapıyorsunuz yoksa yüklü bir alımla işi bitirdiniz mi 2 yıl önce bunu merak ettim doğrusu.

Sayfa 144/157 İlkİlk ... 4494134142143144145146154 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •