Originally Posted by
Miriel
Kısa sürede köşeyi dönmek gibi bir hedef olmadığı ve uzun vadeli birikim düşünüldüğü için yurtdışı borsalarına yatırım nasıl bir opsiyon sizce? Tercih edilmiyorsa işlem maliyet(transaction cost) dışında bir sebebi var mı?
Teşekkürler.
Bu soruya ek olarak ayrıca iki sorum daha var; hedeflenen şekilde 50'li yaşlarda finansal bağımsızlığı kazanabilmek için şu anki şartları düşünerek borsada ne kadar parası olması lazım? Finansal bağımsızlıktan ne anladığımıza göre tutar değişecek olsa da yaklaşık bir şeyler konuşabiliriz sanırım.
Veya bir nevi tersten de sorarsak ve BIST30'u ele alırsak 50'li yaşlarda finansal bağımsızlığı elde etmek için 30 yaşında birinin tek seferlik alım yaptığını varsayarsak ne kadar bir yatırım yapması gerekirdi?
Bilmiyorum sorular reel dünya için biraz fazla mı teorik oldu ancak hedeflenen şeyin ne kadar ulaşılabilir olduğunu anlamlandırmaya çalışıyorum. Zira konunun başını okuyunca belli bir yaşın ardından beyaz yakalı olmanın ne kadar zor olduğunu farkettim, daha önce hiç bu açıdan bakmamıştım.
Yer İmleri