Originally Posted by
CARİ
öz sermaye 30/09/2018 tarihindeki kur etkisi ile(Euro=6,9505; usd=5,9902) dibi görmüştür. Kurlar tekrar daha yukarı çıkmaz, satışlar bıçak gibi kesilmezse sorun görmüyorum.
Yıl sonu kesin olan bir şey var. 30/09/2018 tarihine göre öz sermaye de ciddi bir iyileşme oldu.(Euro=6,0280;usd=5,2609)
yaklaşık kabaca torba 150 milyon Euro civarı yabancı para borcu vardı. Yanlış hatırlamıyorsam. Yatırımlar da bitti yeni borçlanma
olmadığına göre öz sermaye de ciddi iyileşme olacağı net. Şirket satış yaptığı sürece problem yok. Öz sermaye de iyileşme hız
kazanacaktır.(30/09/2018 b.söke 1,16; batıçim:2,88 )
Söke de %4 küsür batı hissesi var bu batıçim hisse fiyatını aşağıya baskılayarak öz kaynak iyileşmesini gizleme çabalarıdır. ;batıçim %75 sökenin sahibi.
Biz gördüğümüze ve yaşananları yorumluyoruz. Bize ne gösteriliyorsa o kadar anlıyoruz. Arka tarafta olup biteni bilmemiz mümkün değil.
Hayırlısı ile bekliyoruz.
ytd.
Saygılar,
Sana tavsiyem bildiğin konulara yorum yap.Hala bekliyoruz 3 sene oldu SANKO ele geçirmişti şirketi.Sen arka tarafı da iyi bilirsinde işine gelmiyor bazı durumlar.Kurdan gelen artıyı hangi aşağı fiyat basması ile törpüleyeceklermiş.Matematiksel imkanı var mı?
% 4 7,2 mln lot hisse eder. Hisse 2 lira olsa ne 3 lira olsa ne sadece 7.5 mln tl fark eder özkaynakta.Bununla da hiçbir şey baskılanmaz.Mevcut yönetimin hiçbir şekilde bu yukarıda dediğini yapması işine gelmez.Bunun kimin işine geleceği ve neden geleceği gayet açık ama siz anlamak istemiyorsunuz.Örnek mi AGYO örnek mi BUCIM örnek mi GOLTS örnek mi ISGYO.
Bu işi ya Sanko yapıyor ya İ.T ya da ikisi birlikte.Başkada imkan yok.
Bir şeyi de net olarak yazayım.10 lirada hisse geri alım yapılmasına karşı çıktım.Ama şimdi bence şu fiyat seviyelerinden her ne olursa olsun gerekirse banka kredisi ile bile olsa hisse geri alımı yapılmalıydı-yapılmalı.Ayrıca bu fiyat seviyelerinden bu hisseleri normal bir yatırımcı alsa sıkıntı olmaz ama Sanko ya da İ.T nin el altından bu fiyatlardan toplayacağı her bir lot büyük sıkıntı mevcut yönetim için.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 25-01-2019 saat: 11:40.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri