Sayfa 145/937 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon
Arama sonucu : 7496 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

1. Bunun olması olasılığı yuksek vakıf sureklı mal cıkması ve ısbank in ısctr nın gercek degerını yansıtmadığı ıcın aldıgı
    1 yıl gecmeden 130 milyon lot hısselerı yönetimin kuruluna satması ıcın yetki vermesi.
    Degısım ve donusum kacınılmaz
    Genel kurulda veya olaganustu genel kurul hazırlığı yapılıyor

2. Atr ve btr uzerinden artırıp degerlı kadar ısctr verilir. Yonetım bunu yapabilir atr ve btr nın yönetimin onemsemedıgı yıllarca fiyatından belli
    Bu hisselerin varlıgı onları rahatsız ediyor. Aynı sekılde kurucu hisseler de

3. Imtıyazlıları atr ve btr kaldıramaz kurucu ya temettu vermez cagrı yapmaz ise sadece holdıng ve Hazine ye gecmesı de pek bir sey degıstırmez bunun da caresıne bulurlar

Bosuna bekliyoruz sayın hocam

4. Elinde hısse olmayan mirasçılar bile dava acmıs bizde dava acmaktan Baska bir care kalmıyor mahkeme ne verirse o

5. İlk almadan önce İnternet haberlerini arastırdım kısıtlama konulduğu zaman elinde hısse miktarı fazla olanları susturmak ıcın bankada ust duzey görevlere getirdiklerini okumuştum

6. ISKUR - İş Bankası Kurucu

Alıntı Originally Posted by FİBONACCİ Yazıyı Oku
    İŞ BANKASI SERMAYE ARTIRIM GEÇMİŞİ..

Şirketler mali yapılarındaki zayıflama nedeniyle ya da gerçekleştirdikleri yatırımlardan kaynaklı olarak nakde ihtiyaçları olabilir. Böylesi durumlarda nakit ihtiyacı kredi yoluyla ya da sermaye artırımı yoluyla giderilir. Diğer taraftan sermaye yapılarını güçlendirilmesine ihtiyaç duyulduğu noktada da sermaye artırımına gidilmesi söz konusu olabilmektedir. İş Bankası’nın sermaye yapısı incelendiğinde özellikle bankacılık krizinin yaşandığı dönemde sermaye artırımında bulunduğu görülüyor. Son gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımı 2000 yılına ait. Anılan tarihten bu yana ise bedelli sermaye artırımına ihtiyaç duymadı. Öte yandan 2003-2010 döneminde sermayesini güçlendirmek gayesiyle bedelsiz sermaye artırımına gittiği gözleniyor. Söz konusu dönemde beş defa bedelsiz sermaye artırımına giderken 2010 yılından sonra buna ihtiyaç duymadı. Banka düzenli temettü ödeyen firmalardan birisi. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında da nakit temettü ödemesinde bulundu. Halihazırda kayıtlı sermaye sistemine tabi olan İş Bankası’nın kayıtlı sermaye tavanı 10 milyar TL olup ödenmiş sermayesi ise 4,5 milyar TL. Yapılan açıklamalar arasında bankanın sermaye artırımında bulunacağına dair bir bilgi bulunmuyor..

TERTİP HİSSELER SERMAYE ORANLARI

A tertibi 1000 TL
    B tertibi 29.000 Tl
    C tertibi 4.5 milyondan geri kalan kısım..
    Kurucu hissesinin sermayeye karşılığı yoktur..

Şimdi bu karmaşık yapıyı birlikte çözmeye çalışalım..
    İş bankası sermaye artırdığında C tertibine verilen bedelli veya bedelsizin 4 katını B tertibine vermekte 80 katını A tertibine vermektedir....
    Neden 4 kat ve 80 kat derseniz.....
    C tertibini nominal değeri 0.04 kuruş ve A tertibi ile B tertibinin ise 0.01 kuruştur...
    O zaman A tertibi ile B tertibi 0.01 kuruş aynı oluyor neden 80 ve 4 kat ayrımı var derseniz burada A tertibin daha da ayrı bir imtiyazı var...20 kat..
    Yani sermaye artırımı iki yolla olur...
    Ya BEDELLİ/BEDELSİZ ya da TEMETTÜ.Bedelli veya bedelsiz sermaye artırımında A nın B ye göre 20 kat üstünlüğü mevcuttur...

SONUÇ..
    En son Akbank yüksek oranlı bedelli artırım yaptı.Sabancı tüm yatırımcıların elini cebine atmasını istedi.İş bankası bu yapıyla BEDELLİ YAPAMAZ..
    Bedelli neden yapamaz????
    1.....
    Munzam vakfında 319 lot İŞA,16400 lot İŞB ve yaklaşık 1.800.000 lot İŞC var.Tek geliri temettü olan vakıf bu kadar tertip lotların bedelini nasıl ödeyecek???Kaldı ki son yıl vede muhtemeldir ki bu yılda temettü geliri olmayacak..
    2......
    CHP bedelli sermaye artırımına nasıl katılacak.Sadece sermayede oranı gözüken ve para işlerine girmediklerini söyleyen siyasi parti 280 lot İŞA nın 8120 lot işB nin ve 1.300.000 lot İŞC nin bedelini nasıl ödeyecek????
    Akbankın bedellisi çok başarılı geçti çünkü sermaye yapısı sade.Ama iş bankasının yaklaşık %70 i içeride yani munzam ve partide.Bedelliye para verilecekse önce kendi ceplerinden eklemeliler...
    Milyonlarca lot hisselerin bedelini ödeyemezler...Bu durumda olağanüstü yedeklerden para almalılar.Ama buna BDDK izin verir mi?Parti için niye kasadaki başkalarınada ait olan para kullanılsın..
    Onun için BEDELSİZ ARTIRIM olmalı.Ancak. hisseleri artırmaktan başka işe yaramayan bu artırım Munzamın işine gelmez.Bedelsiz için güzel temettü vermeli.Ben bundan sonra BDDK nın temettü verdirmeyeceğine inanıyorum..
    Yani olay MUNZAMDA BİTECEK.Gelecek kaygısı çektiklerine eminim.Vakıf AYAKTA DURMAK İSTİYORSA PARA ÜRETMELİ.Bunu yaparken CHP hisseleride göze batmaya devam edecektir..
    BEN BU SERMAYE KARIŞIKLIĞINDA HİÇBİR ŞEKİLDE SERMAYE ARTIRIMI BEKLEMİYORUM...

YTD...YTD...YTD..

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Teşekkür ederim, yıllardır bu hisseler arada gözüme takılır bunlar nedir acaba diye düşünürdüm. Son 1-1,5 yıldır hisseler ilgili açıklamalar ile gündeme geldiler ve bir hareket oluştu. Bir kuzenim var kendisi 9 Eylül İktisat mezunu ve konusunda iyidir ancak borsa ile ilgisi hiç yoktur. Geçen gün ona sordum bir bankanın kurucu hissesine ve imtiyazlı hissesine sahip olmak sence nedir diye, olamazsınki dedi (tabi dediğim gibi borsa ile hiç bir ilgisi yoktur), kurucu ve imtiyazlı hisse sahipleri çok zengin insanlardır ve bazen bu işlere para da yetmez gibi şeyler söyledi. Bilmem anlatabiliyor muyum [emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by Efe kuzey Yazıyı Oku
    Elinde hısse olmayan mirasçılar bile dava acmıs bizde dava acmaktan Baska bir care kalmıyor mahkeme ne verirse o
    İşte vurucu kısım burası..
    Hissedarlarda birlik beraberlik sağlandı gibi.İnşaallah bu dava olayı olacaktır..
    Bence önümüzde yıllık olağan genel kurul var.Buna odaklanıp masaya elimizi vuralım.Haklarımızı yüzlerine söyleyelim.
    Hele bir şu genel kurulu görelim.Cevabınıda alalım sonra diğer hamle dava açmak olacaktır..
    Ajandamızda ne var???
    ARALIK seneyi kapatma..
    OCAK yeni bir yıla ilk adım
    ŞUBAT soğuk olur....[emoji1][emoji1]
    MART da toplantı var..

SONUÇ ÇIKMAZSA
    NİSAN DAVAYI AÇALIM..

8.  Alıntı Originally Posted by FİBONACCİ Yazıyı Oku
    İşte vurucu kısım burası..
    Hissedarlarda birlik beraberlik sağlandı gibi.İnşaallah bu dava olayı olacaktır..
    Bence önümüzde yıllık olağan genel kurul var.Buna odaklanıp masaya elimizi vuralım.Haklarımızı yüzlerine söyleyelim.
    Hele bir şu genel kurulu görelim.Cevabınıda alalım sonra diğer hamle dava açmak olacaktır..
    Ajandamızda ne var???
    ARALIK seneyi kapatma..
    OCAK yeni bir yıla ilk adım
    ŞUBAT soğuk olur....[emoji1][emoji1]
    MART da toplantı var..

SONUÇ ÇIKMAZSA
    NİSAN DAVAYI AÇALIM..

Senin yazdiklarini ayrica detayli okuyorum. Cok saol .şu sayfada en cok senin emegin var.

Ustam yol haritasini nasil goruyon. Ocak şubat diye yazmissin ama tekerleme gibi olmus anlamadim.

İlk kurulda biseyler patlak verir mi

Sayfa 145/937 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •