Sayfa 145/186 İlkİlk ... 4595135143144145146147155 ... SonSon
Arama sonucu : 1486 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Operasyon geçirip, halka açıklığı yükselen ve arkasından yüksel oranda bedelli açıklayan senetlerin bedellisi geç onaylanır. Bu sürede hisse kurbağanın suda ısıtılması gibi yavaş yavaş salınmaya düşmeye devam eder. Normalde 30 liraya gidip orada açıklasa daha bir anlamı olurdu, onu yapmaya daha zamanı ve güçü yok.

2.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    Bu yazdıklarınız ve şerhiniz "ya da neyse..". diye ... nokta koyup yazmak istemediğim olasılıktır enseyi iyice karartmak istemedim tabi bu da bir oalsılık

bakın şirket büyük sektörü iyi... dirayetli bir patron gerçekten iş yapmak için şirketine sahip çıkmak için çalışan bir patron bu sevieyden bir başarı hikayesi yazabilir başka başka emelleri varsa iş değişir urda olay niyetlere kalmış.. kimi kumu altın eder kimi altını kum eder...

gene esnesyi karartmak istemem ama bir tarım şirketi vardı adı mango hikâyesi uzun ama özet geçeyim... türkiyeden dünya da dahi tarımda söz sahibi olmak için yola çıktı böyle gerekli gerksiz olur olmaz kap atardı oda işleri de gayet iyiydi ama belli bir noktadan sonra işler sarpa sarmaya başladı, bunun nedeni sektörünün ya da işinin kötü olması değildi niyetlerin bozulmasıydı....çünkü çalışmak kazanmak sabırla ilmek ilmek büyütmek zor geliyor bazı hırslı ve açgözlü insanlara niyeti bozmasalar muazzam bir başarı hikayesi olabilirdi....neyse işin kolayına kaçtılar önce işte klasik malı ky ya yüksekten dağıt düşük bant seviyede ky yı bıktır malı paketle sonra gene dağıt olayları ama işlerde devam ediyor tabii -ama bu süreçte önce bedelliler devreye girdi sonra halka açıklık gitgide artamaya başladı borçlarda öyle tabi sonra her sevşieyden mal vermeye başladı bu tahta yatırmcının anlayamadığı başka bir husus borç ödeme vs adı altında şirektin mal varlıkalrı bu süreçte yok pahasına kelepir diyebileceğimiz seviyelerden başka başka şitketlere devredilmeye başlanmış işin sonunda şirket tabela şirketi haline geldi, ama mango mağdurlarının ididası şirketin içinin boşaltıldığı ve başka bir şirket adı altında aynı faaliyetlerine devam edildiğiydi hatta toplanıp mahkemeye falan vermeye çalışıyorlardı en son sonra noldu bilmiyorum...... vs vs çok çok farklı hikâyeleri olan tahtası kapanan ya da hala devam eden yaratımcısına illlallah dedirtmiş pek çok şirket var

tabi bu mango sedece bir örnek eskilerden raksı var ihlası var vikingi var dardaneli var, yenilerden adı gen le başşlayan artık hiç faaliyeti olmamasına rağmen yıllrca borsada işlem görmeye devam etmiş i var varoğlu var hikaye çok yani bir kısmı hala devam ediyor ama artık yatırımcısnına güven tesis etmesi imaknsız bir kısmı ise artık yok her birinin ayrı ayrı hikayesi var hele ki viking çok ekmeğini yediğim bir zamanalrın yıldızıydı neyse

lakin ben demek istemiyorum ki bu şirkette öyle bir şirkettir, sadece düşüş ve yükseliş başarı ve başarısızlık hikâyeleri aşırı derecede ilgimi çeker, hani teknik analize ilk başladığında farklısındır yıllar geçtikçe farklı olursun yani artık böyle garfiği açıp bir bakışta malın ne olduğunu anlarsın :D NEYSE patronaj iyi ve dirayetli olursa düze çıkmayacak devam etmeyecek bir şirket değil yatırm yaptığını iddia ettiği alanlar ve sektörü cazip ama bunun için patronun işine kendi işine sahip çıkması ve alangirli gibi görünen ya da öyle anlaşılabilecek hususlardan uzak durması samimi olması gerçek anlamda şirketini yönetmesi GÜVENİ TEKRARR samimi olarak tesisi etmesi gerek yani hala büyüyebilecek düze çıkabilecek bir şirket ama iş niyetlere ve güven tesissi edip edememesine kalmış... bu kadar emek verilen ve sektörüde iyi olan bir şirkete yazık etmemesi gerek ama malasef bizim geçmişle bağımız pek kalmamış değer sabır üretim çalışmak ilmek ilmek bir çocuğu nasıl emekle büyütürsen öyle şirketini büyütmek vs vs bunlar eskide kalmış insnalar çok aç gözlü ve hırslı acımasız kısa yoldan voleyi vurmak köşeyi dönmek vs işin kolayına kaçıyor insan kalitemiz düşük bu da her alana yansıyor, başarı hikayesi olabilecek hikâyeler bu aç gözlülük hırs ve bencillikler nedeniyle ibret hikayesine dönüşüyor malasef

uamrım herşey gerek yatırımcısı için gerekse şirket için iyi olur temennim bu yönde
    Sayin logologo,

Yazdiklariniza aynen katiliyorum. Sirketle ve yaptigi isle alakali hic bir olumsuzlugum yok. Bilakis onceki girdilerimde de belirttim. Yaptigi is cok nis bir is lakin patronaj iyiniyetli degil. Bu sirketi cok afedersiniz p.c edende patronlari maalesef. Bunu defalarca gosterdi. Gidiyor Emkel de tahta yapiyor. Burada ve sosyal medyada parali elemanlarina surekli hisse pazarlatiyor. Git kardesim yatirimci turuna cik. Finansman ortak bulmaya calis. Alavere dalavere ile hisse satmaya devam ediyor. Bunda bile durust davranmiyor.

Uzun lafin kisasi ve ozu benim sikayetim sirkete degil patrona ve patron yalakalarina.

Saygilarimla,

3. güven vs hepsi boş iş ne karamsar nede çok polyannacı olun

türkiyede en güvenilir patron açık ara murat ülker gelir

ülker hissesi 4-5 usd işlem görürken yıldız holdingin batması
    ülker üzerinden kredi kullanması varşıkları ülkere satması vs ile 0,70 cent bir ara işlem görüyordu

sonra borcu azalttı kakao fiyatları arttı ürünler zamlandı vs şeffalık bir nebze arttı 6 usd gördü

piyasa en çok gelecek ve beklentiyi alır

şirket şuan kötü durumda evet ama 3 sene sonrada böyle olacak diye bir kaide yok

favök marjları düzelir kredi faizleri düşer iyibir yatırımcı bulur BEDELLİ OLMADANDA hisse tekrar 2 dolar seviyelerine çok rahatlıkla çıkabilir burda doğru zamanda trene binmek trendeysekte doğru zamanda inmek en önemli mesele

ülker geçen sene 180 gördü şimdi 100 tl enflasyon vs tutan patladı 180-160 satan keyfi yerinde

türkiye borsası al unutluk bir borsa değil doğru momentumda doğru hareketle para kazandıran yada kaybettiren bir borsa

onun için enseyi çok karartmayalım bir iki kişi gibi fazla polyannacı olmayalım

o arkadaşlara söyleyeceğim iyi bir çocuk olurlarsa rüyalarında şirinleri bile görebilirler

4. Burada sirketle ilgili olumsuz yorum yapanlar madem bu kadar biliyor, niye kisa pozisyon almiyorlar diye sorunca mirin kirin edeler, al sana firsat niye paranizi bese katlamadiniz 2023 dususunden beri.

Sayin carizma'nin da polyanayi daga kaldirmislar, oh ne guzel dag havasi aldik kafasini da birakmasi lazim, daha once kendisini uyardim kendimce, umarim daha nesnel degerlendirme noktasina gelir.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

5.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    güven vs hepsi boş iş ne karamsar nede çok polyannacı olun

türkiyede en güvenilir patron açık ara murat ülker gelir

ülker hissesi 4-5 usd işlem görürken yıldız holdingin batması
    ülker üzerinden kredi kullanması varşıkları ülkere satması vs ile 0,70 cent bir ara işlem görüyordu

sonra borcu azalttı kakao fiyatları arttı ürünler zamlandı vs şeffalık bir nebze arttı 6 usd gördü

piyasa en çok gelecek ve beklentiyi alır

şirket şuan kötü durumda evet ama 3 sene sonrada böyle olacak diye bir kaide yok

favök marjları düzelir kredi faizleri düşer iyibir yatırımcı bulur BEDELLİ OLMADANDA hisse tekrar 2 dolar seviyelerine çok rahatlıkla çıkabilir burda doğru zamanda trene binmek trendeysekte doğru zamanda inmek en önemli mesele

ülker geçen sene 180 gördü şimdi 100 tl enflasyon vs tutan patladı 180-160 satan keyfi yerinde

türkiye borsası al unutluk bir borsa değil doğru momentumda doğru hareketle para kazandıran yada kaybettiren bir borsa

onun için enseyi çok karartmayalım bir iki kişi gibi fazla polyannacı olmayalım

o arkadaşlara söyleyeceğim iyi bir çocuk olurlarsa rüyalarında şirinleri bile görebilirler
    Kendisi aynı zamanda iyi bir borsacıdır ne zaman ne yapacağını iyi bilir
    Güven en temel taştır asla boş değildir

Seversiniz sevmezsiniz elestirirsiniz hatta neler neler diyorlar ama trde koç ayarında bir patron yoktur gerek kurumsalda gerek yönetimde gerekse yatirimcisini düsünmekte

Sabancı, eczacıbası alorko onlarda iyidir ama kolay kolay yedirmezler koça göre cimridirler

Birde tabi çelebi gibi Borusan gibi orta ayar patronajlar var

Enseyi karartmayin diye diğer patronaj tarzlarını saymıyorum
    ;D

Lakin safta olmamak gerek... Bir zamanlar x galaksisi venüs gezegeninde y adlı gida şirketi varmış bu şirketin hissesi yillarca sürünmüş baska hisseker fezaya giderken o yerinde sayıyormuş sonra galaksinin sosyal aglarinda anonim bir hesap bu şirketin yillarca satislarini stok olarak gösterdiğini dipte yatay olarak devam eden bu süreçte de birilerinin hisseyi topladigini iddia etmiş iddialar ne derece dogru bilemiyorum ama zamani geldiginde bu hisse gitmiste gitmis ;D yükselmeye de düşmeye de bahane cok... mesele kimin neyi nasil kurguladığı...

Ben prensip olarak borsacı patronlardan asla hazzetmem. Patron dedigin asıl işini yapacak o kadar
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

6. Ülker’in şuanki kredi notu TÜRKİYENİN KREDİ NOTUNDAN DAHA YÜKSEK ve şirketin gelirlerinin %70 Türkiye’den borsacı olması güvenilmez olması hikaye yatırımcı iyi olduğu zaman alıyor üstüne temettü bile dağıtıyor

7.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    Ülker’in şuanki kredi notu TÜRKİYENİN KREDİ NOTUNDAN DAHA YÜKSEK ve şirketin gelirlerinin %70 Türkiye’den borsacı olması güvenilmez olması hikaye yatırımcı iyi olduğu zaman alıyor üstüne temettü bile dağıtıyor
    Kötü demedim zaten baska bir seye dikkat çekiyorum dikkat edersen, ne zamandir ülkerle ilgileniyorsunuz bilemiyorum ama 2013-2022 sonlarına kadar pek hayirla anilmiyordu o dönemde başka hisseler fezaya giderken o yerinde sayiyordu yükseleni övmek kolay ama yükselene kadar gecen süreçte neler cektigini gercek yatirimcisi bilir... O dönem neyse.... baska sözüm yok
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    Kötü demedim zaten baska bir seye dikkat çekiyorum dikkat edersen, ne zamandir ülkerle ilgileniyorsunuz bilemiyorum ama 2013-2022 sonlarına kadar pek hayirla anilmiyordu o dönemde başka hisseler fezaya giderken o yerinde sayiyordu yükseleni övmek kolay ama yükselene kadar gecen süreçte neler cektigini gercek yatirimcisi bilir... O dönem neyse.... baska sözüm yok
    O zamanlarda buradaki gibi yazıyordum merak etmeyin yukarda özetini yaptım yıldız holding batması Ülker üzerinden holding kredi kullanması önem gıda satınalması ile 70 cebe düştü TAMAMEN TEMEL BAZLI yüksek borç kötü nakit akışı sonra momentum döndü yükselen kar marjları ile düşen borçluluk vs konu Ülker değil ama borsanın en güvenilmez patronu açıl ara Murat Ülkerdir onun şirketi bile dolar bazlı 10 katcık minnacık bir yükseliş yaşadı temel kaynaklı spekülatif değil kontrol bu olabilir anlatmak istediğim bu güven vs kimsenin umrunda değil iş grubundan güvenilir grup varmı şişe vs hali ortada momentum ve gelecek bunları tahmin eden kazanıyor

Sayfa 145/186 İlkİlk ... 4595135143144145146147155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •