Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 146/846 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,161 - 1,168 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünün haberlerinden biri;
    "beyaz eşya iç satışı Mart ayında bir öncek yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azaldı."

Sanayide düşüş henüz durmadı.
    Yılın ikinci yarısı baz etkisinden dolayı biraz normalleşme bekleniyor ancak hükümetl damadının kriz çıkarma yetenekleri müthiş.

Daha önce detaylı anlattığım gibi.

Satın alacak olanın elinden parasını alırsan. Satacak olana zarar verirsin, batar.

Bireysel emeklilik zorunlu kesintileriydi, kıdem tazminatlarına el koymaydı, düşük maaştı, şimdi tarım reformu diye tüm ülkenin tarlalarına el koyarak köylüyü tarla satmaya zorlayarak gelecekteki gelirlerine el koymaydı.

Satın alacak olanları fakirleştiriyorsun. Bunlar alımı azaltıncada satanı batırıyorsun.

5 yıldır her yıl durmadan 10 milyar şu sektöre, üçbuçuk bu sektöre teşvik diye açıklayıp duruyorlar.
    Ama ekonomi kötüye gittiğine göre, o teşvikler ya hiç verilmedi. Yada kullanacak olana verilmedi, "iç edecek olana verildi".

Verildiyse o paralarda bankalarda faizde yatıyor demektir çünki ekonomi yıllardır kötüye gidiyor. Satın alım düşüyor, sonucunda üretimde düşüyor. Peki hükümetin açıkladığı rakamlara göre onlarca milyar teşvik nerde.?

Üretene durmadan teşvik deniyor. Yaa adam satamıyorki niye üretsin. Eğer gerçekten o teşviği verdiysen, parayı alır faize koyar.

Adam ayda 100 ayakkabı satıyor. Ama millet alamaz hale gelmiş, ayda 60 ayakkabı satmaya başlamış. Sen tutup yeni fabrika açsın diye adama teşvik veriyorsun. Yeni tesis açıp işçi almak için deli olması lazım.

Adam paraya hayır dermi.? Demez.
    Götürür %20 faize koyar. Varsa borçlarını öder.

Her neyse.
    Bu sadece bizim ülkeye özel bişey değil. 2008 de aynısını ABD de yaptı. Trilyonları tüketene değil, finans kesimine verdiler. Tüketenin geliri artmayınca, kime satacaksın. Finans kesimi, sanayiye parayı veremedi çünki alıcılar fakirleşiyor, niye fazla üretsin. Hali ile o trilyonlar para piyasalarına girdi.

Dünyada EMTIA fiyatları sanayilerin düşmesine rağmen düşmedi. Ülkelerde ekonomi kötüye gitti ama borsalar bunu göstermedi. O trilyonların bir kısmı her yıl, kullanan patron ve şirket yönetim tabakalarının servetlerine eklendi. Dünya milyarder ve milyoner sayıları arttı. Ama para dünyaya yayılmadı. Kasalarda para yada altın olarak duruyor. Belki arazi ve gayrımenkule bir kısmı girmiştir.

Şu benim söylediklerimi söyleyen bir tek ekonomist gördünüzmü. Yarım aydın dediğim ege cansen dahil.
    Peki ekonomi eğitimi almış biri için, bunu bilmek çokmu zor.?
    HAYIR. Ülkede etkin yerde 1000 ekonomist varsa en az 100 tanesi biliyordur. Bunu görmek zor değil.

TV lerde gazetelerde isegöremezsiniz. Onlar besleme ve uşak.

Belki okullarda görürsünüz. Besleme olmayan bazı aydın hocalar anlatıyor olabilir.
    Son düzenleme : alicemal; 24-04-2019 saat: 11:54. Sebep: tiny adjust
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bir sürü berbat haber var. Dünyanın nasılda rezil olduğu ile ilgili.

Gümüş sörfçüde filminde demişti, siz insanlar kötüsünüz. hayvansınız diye. Adam taa kaçıncı galaksiden gelmiş, 2 dakkada görmüş.

Olay orda. Görmekte.

Benim gibi görenler, hayat boyu işkenceye mahkum oluyor maalesef. Süperman de görmüştü. Tabi ona söyleyenler kendi gezegenlerinden gelmişti. Sora süperman aya gitti yanlızlığı seçti.

rumuz vermek istemiyorum kişisele döner diye ama arada benim topiğe giripte yazdıklarımı anlamadıklarını belli eden cümleler kuranlar var. En çokta onlara takıyorum. Görmemezlikten gelmenin ne kadar zor olduğunu bilemezsiniz. Çok maadurum çok.

Sörvayvır dada Yunan ekibi hala bozulmadı. Bizimkilerde hala birbirlerini yiyorlar. Sebepleri üzerinde çalışmalarım devam ediyor.
    Tabi bizimkilerin sebeplerini ciğerlerine kadar biliyorum da. Yunanlıları anlamadım, anlamaya çalışıyorum.

acun 2 grubu karıştırdı, sebebini bilemiyorum. Mutlaka para temelli yapmıştır. 2 gruptan birbirine meyli olanlar var, aynı eve sokalım aşk başlasın, kadınlar TV karşısına kendilerini yapıştırsın, ratingler tavan yapsın.

Yada bilimsel deneydir, acaba bizim şeytanları, Yunanlıların arasına koyarsak, Yunanlıların cilası çıkarmı diye.? Yok ama sanmıyorum, adam aç gözlü ve hırslı, aşk başlasında kadın seyirci artsın, rating tavan, paralar cukka.

Yunanlılar hakkatende bu kadar evrilmişlerse, o zaman ülkenin davranışlarını açıklayamıyorsun. Kıbrısta katliam, adaların işgali, sürekli Türkiyeyi düşman görme ve halkına gösterme.

Hoş acun un para ve aşk adasında bizimkileri görünce, Yunanlıların korkmaması anormal olurdu. Resmen hayvanmışız.
    Bunu görmek için Yunanlı grup lazımmış.

Siyahın siyah olduğunu nereden anlarız. Yanına beyaz gelince.

Yaw, Yunan ülkesinin saldırganlığı, siyasilerin oyunu, halk öyle değil de diyemem. Bakın bizim hükümetlere. Bizim içimizden çıktılar. Bizi yansıtmıyorlar diyebilirmiyiz.?

Her neyse... araştırmalarım devam ediyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    vay vay, USD 6.0 ya dayandırmışlar.

Bu sene işler kesat.
    Kriz çıkarmaması şartıyla 2016 da, USD fiyatı 6.0 yı geçmez demiştim.

S400 zaten kuluçkadaydı, üzerine "Seçim sonuçlarını kabul etmeme" ve "linç" krizlerini çıkardı. Hoş hükümet sorun çıkarmasaydı, acaba USD buralara gelmezmiydi.?
    Gelmezdi demek zor. damadını ekonominin başına koymuş. Kim adam yerine koyar böyle hükümeti.?

Hoş oraya eşek bağlasan, yada Tesla yı diriltip oturtsan, yine yahudi bankaları istediklerini yapacaklardı da. Ancak onların istediklerini verirsen, piyasa krizini keserler.

Bi kere tüm siyasetçiler olarak özal dan beridir ülkeyi dovize bağlı hale getirmişsin. Bunuda büyük başarı olarak ülkeye kakişlemişsin. Artık ben hariç kimi koyarsan koy oraya, ancak batıya teslim olursan, halkını ülkeni satarsan, sana vurmayı keserler. Bu konu karışık aslında. Her aşamanın bir sebebi varda, anlatmak gereksiz, zaten 50 kere yazmışım.

Bu kakişlemişsin lafını, bir kaç gündür ulusal kanalda seyrettiğim Oktay Sinanoğlu kullanıyor. Çok ilginç biri. Kariyerine bakarsan, dahi olarak adlandırılıyor.
    Sesi ve görüntüsüne bakarsanda, bebek dersin. Kafasına silah dayamamışssan, kimse dinlemez onu.

Tabi ben dinledim. Sese görüntüye koyunlar bakar, keçiler neye bakar. Sözlerin anlamına ve kimin söylediğine.

Süper şeyler söylersin ama katilsindir, sömürgecisindir, hırsızsındır. O zaman fizik kanunuda anlatsan, laflar değersizdir.
    Görüntün karizmatik, konuşman olağanüstüdür, millete dinletirsin, ama boş konuşuyorsundur.

Her neyse, adamı dinledim, zaten bildiğim şeyleri anlatıyordu, ama detaylandırıyordu. İlave bilgilerde öğrendim. Hakkaten değerli bir insan.

Oktay bey bu ülkeye gelince başından geçenleri okumuştum. İçler acısı ama aynısını bende yaşadım.

USD konusundaki tahminim, vaktinden önce çuvallamak üzere.

S400 krizine kadar, hükümet IMF veya benzeri bir kuruluşla anlaşma yapar diye hesaplamıştım. Buradada yazmıştım.

Tutmayacak galiba.

Araya seçim krizi sokuşturması, geçen seneki papaz krizi sokuşturmasına benzedi...
    Son düzenleme : alicemal; 25-04-2019 saat: 18:37. Sebep: tiny
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Meditasyona başlamak için gerekli malzemeler;
    1 tutam sessiz sakin loş bir oda,
    1 adet meditasyona istekli vatandaş,
    2 diş vakit.

Önce hazırlık aşamasını anlatalım.

Perdeleri kapa, dışarda gürültü edenleri tüfenkle vur, içerdeki gürültücüleri gönder yada sen komuşuya geç. Komşuyu sizin eve gönder. Hanımın komşuyu istemezse, komşuları camdan at, evleri 2 saat senin.

Fakat camdan attınmı gürültü olur, bide bedenleri bulunduklarında, meditasyonun bölünür.

Meditasyona girmeden çıkmaza girdik. Sessiz oda işi bayağı zormuş.

Hanıma ve çocuklara uyku ilacı versen.? Aileye yapılmaz.

Komşuya daya ilacı.

Peki nasıl vereceksin ilacı.? daya ilacı demekle olmuyo.

Odunla evlerine dalsanız. Hayır, yani sessiz oda problemi sizin probleminiz ben kafa yoruyorum.

Benim ev harika orman manzaralı, doğa ve ağaçlar içinde, son derece sessiz sakin. Geçende bahçede yeşil bukalemun gördüm. Kaplumbağalar, meyve ağaçlarım filan. Öyle bir huzur evi.
    Yumurta yemeyi kesmesem, tavuklarımda vardı. Bide tilki vardı, tavukları ve horozu yedi. Horoz korkunç kahraman çıktı.

İlk gün horoz eve darmadağın geldi. Kafa göz yarılmış. ne olduğunu anlamadım, tilkiden haberim yok.
    Horozu damlalıkla bi kaç gün besledim, ilacıda damlalıkla verdim, evde tuttum bi kaç gün. Toparlayınca bahçeye koydum. Akşama horoz yoktu. O hafta 3 tavuğumdan 2 tanesi kayboldu. Son tavuğu kaçarken gördüm, baktım arkasında kocaman sarı bir tilki. Katille o zaman tanıştık. Son tavuğu kurtardım, tilkiye karışmadım, doğası bu. Son tavuğuda beslemedim, komşuya götürdüm.

Bi dahada tavuk beslemedim çünki yumurtanın bana zararını farketmiştim.

Tilkiyi unutursanız, böyle bir huzur diyarı.

Bu huzur diyarına insanı sokunca, herşey berbat oluyor.

Neyse, meditasyona dönelim.

Daha komşuyu halledecez, dişli çıktı.
    Son düzenleme : alicemal; 27-04-2019 saat: 11:36. Sebep: tiny adjust - syntax
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yine sinir bozucu bi sürü haber. Dev şirketlerimizden biri daha yabancıya satılmış. Japon görünüyor ama abd kontrolundaki japonyada, hangi şirket arkaplanda kimin bilemezsin. Bizim rekabet kuruluda, para gelsin diye sarayı bile satarlar, içindekiyle beraber.

Her şey yabancının olmuş, sonrada dolar neden yükseliyor. Sahibine baş kaldırdın ondan yükseliyor.

Meditasyona başlamalıyım. Hem spora hemde meditasyona.
    Ağır bir projeye başladığımdan, sporu ve meditasyonu bırakmıştım. Aslında meditasyonu epeydir boşlamıştım.

Madem haftasonu, meditasyonun ne olduğunu ve nasıl yapıldığını anlatayım.

Tabi ben okumadım meditasyon nedir diye. Kendi yöntemimi uyguladım. Başkası nasıl yapıyor bilmiyorum.

İmdi, önce malzemeleri hazır edelim.
    @NeAcaipDunya

6. Derlerki krizlerde sermaye el degistirir. Birileri fakirlesirken birileri zenginlesir. Krizler ayni zamanda firsatlari doguruyor. Mesala arkasasin bi mekani vardi. Normal piyasa sartlsrinda burasi 150 binden assagi yapmaz. Borclarindan dolayi 40 bine verdi. Dukkanda sadece kapiyi acip otursan aksama kadar net gunluk 600 lira kar yaziyor. Reklam yok, servis yok, urun cesitliligi yok. 2-3 urunle. Bon bon baktim. Sermaye yokki
    Yani demem o ki sermaye el degistirecek bunun farkindayiz da durumlar vahim. Nassi etmeli de firsata cevirmeli

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet krizler çok fırsatlarda yaratıyor. Olayın 2 tarafı oluyor. Batan ve ucuza alabilen.
    Normal bir ülkede ikiside olmamalı.

İnanmayacağınızdan eminim. Devlet hırsız olmasa, kimse geçim sıkıntısı çekmez.

İş adamıda, çalışanıda iş yapar ve ailelerini rahat geçindirir, çocuklarını iyi okutur.

İşsiz kalan, iş beğenmeyen mutlaka olacaktır ama gelecek ay karnım doyacakmı diye korkmaz. İşsizler içinde, devlet tarafından
    sistem kurulmuştur. Yeni iş ayarlanır yada meslek eğitimi ile yeni alana sokulur, yada faizsiz kredi ile iş kurması sağlanır filan 10 tane yolunu bulursunuz.

Atalarımızın bize bıraktığı o kadar çok zenginlikler varki. Fakir aile kalmasına imkan yok. 80 yıldır bu zenginliklerimiz hırsız ve sömürgeciler tarafından toplanıp, yurt dışına aktarılıyor. 80 yıldır her yıl. yahudilerin elindeki gazete ve TV lerde bize aferim diyerek doğru budur diye öğretip duruyorlar.

İyi bir ülke olmak, iyi bir insan olmak bu kadar kolay. Ailenizi soyan hırsızlara ve sömürgecilere oy verip suç ortağı olmayacaksınız. Hem kendinizi hemde ülkeyi kurtaracaksınız. Torunlarınızda her gün gelip mezarınıza işemeyecek.

Zengin, ferah bi ülke olmak o kadar kolay. Bir o kadarda imkansız. Çok güçlü sürü iç güdülerimiz, maymun doğamız, doğruyu yapmamıza engel oluyor.

Tek sorun, hırsız olmayan ve sömürgecilere hizmet etmeyen parti nereden bulacaksın. Nauruda geçen kış bir tane görmüşler. Ama ormanda kaçıp izini kaybettirmiş.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haaarika bir gün geçiriyorum. 3 yıldır ilk defa sabah sporu yaptım. Harika bir hava, harika bir sahil, embesil ilçe yöneticileri.
    Yürüyüş parkuruna 10 mt. genişliğinde 30 cm yüksekliğinde asfalt döküyorlardı.

Temmuz Ağustos buraları gölgede bile cayır cayır yanar, saklanacak serin gölge ararsın. Üstüne sıcaklığı dahada artıracak asfalt döküyorlar.
    Asfaltın özelliği, sıcaklığı emmesi ve sonra gece geri vermesi. En az 3 derece daha artırır yaz sıcaklığını. Milletin parası ile millete işkence yap.

Neyse meditasyon işe yaradı. Görmek istemiyorum, zeka seviyemi 70 e düşürerek maymun olayım. Tabi yazlıkçılar gelince, isyan büyük olacak. belki hemen değiştirecekler belki bi kaç yıl eskimesini bekleyecekler. Paralarda çöpe. Eğer asfaltı dışarıya yaptırıyorlarsa durum değişir. Hırsızlık olup olmadığına bakmak gerekir. Dur yaw bugün maymunum, hazmet kabullen "yetmez ama evet".

Her neyse...

Şimdi bide BIST 90 bine düşsün de nakitle hisse alayım, dahada altın satayım. hadi rasgele.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 146/846 İlkİlk ... 4696136144145146147148156196246646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •