Sayfa 147/899 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon
Arama sonucu : 7187 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: SODA - Soda Sanayii

1. 50 günlük ortalama üzerine (şu an 5,77 ) yerleşemediği sürece yataya devam.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Ankara - 35
    Gönderi
    8,509
    567-------
    Burada yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir, kendi düşüncelerimdir.

3.  Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    Madem topa girdik...
    "Şahsi fikrimi" de yazayım.
    5.56 üzeri "sıkıntı yok şimdilik!"
    Geçmişte destek olarak çalışan 5.28 Fibo seviyesi üzeri, "ehven-i şer".
    5.22 altında ise, 4.90' a yol gözükebilir...
    Bir "bilici", ",bilemeyeci" muhabbeti var ortamda. Farkındayım...
    Yine de isteyen, istediğini düşünsün!

Klavyesi + bir şekilde veri terminali erişimi olan hemen herkes de, "teknikçi" diye yazdığı için, teknikten söz edenlerin itibarı da düşük maalesef...

"Egolu" vb diyen arkadaşlara da ayrıca selam ediyorum. Çoğunun muhatap alınacak kelamı nadir!
    Yine de öyle olsun!

Daha önce de söyledim:
    Sürücüsü olmadığımız bir aracın ne yöne gidebileceğine dair tahminde bulunma çabasıdır, "teknik analiz".
    Bazı arkadaşlar "neye binse istediği yöne gidecek" sanrısı yaşıyor.
    Sonra da olmayınca bir vaveyla ki...

Oysa teknik denilen şey çok basit A, B, C, D, E isimli duraklar arasında hareket eden bir araç, C noktasından hareket edince...:

1-D' ye varmadan E' ye gidemez...
    2-B' ye uğramadan A' ya gidemez...

Bu verilerle yön tahmin etmek kadar basit bir çabadır bence teknik analiz.
    Sizin ne yöne gitmesini istediğiniz ile zerre ilgisi olmayan...

Neyse selam olsun 25-50 yıllık borsa tecrübesi olan arkadaşlara...
    Bilmediklere meselelerde, hiç bilmeyenlere mentorluk etsinler...
    Öyle ya! Yıllardır birilerinin mentorluğu ile yaşamışlar, sıra onlarda.

https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,488
    Bu tahta yapıcı mı dersin, hisseye yön veren mi dersin, hisse finans departmanı mı dersin ne dersen de, kendi muadili olan bir avrupalı ile uluslararası bir toplantı, yemek vs. sohbet ediyorsa eminim şu muhabbet geçmiştir.
    " Biiizzz,,, yok canım biz istediğimiz kadar alıyoruz , satıyoruz, hacim yaptırıyoruz, indiriyoruz kaldırıyoruz, ne düşerse artık Allah bereket versin oluyo işte bişeyler... "
    Hasn şaşkındır sorar "ah soooo nası oluu, sizde Spk yog mu? Kanun kural denetim hesap sorma you mu ?
    Bizimki "yoh yaw ne spk sı, ne koysak o gün gidiyor, beraberiz zaten ayrımız gayrımız yoh ki"
    Şişe: 24 milyon lot, 100 milyon hacim, 4 kademe yukarı, 4 kademe aşağı. 44 den 3.5 milyon niye alınıyor, 43 den 3 milyon niye satılıyor.

SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Eşeğe semer alınırken fikri değil ölçüsü alınırmış. Benim veya kimsenin demesiyle hisse alıp satmayınız.

Sise'yi Sise topigine yazdim. O tahtadakiler hep gomlekciler. Bugun detayli izleme imkanim oldu. Sasirtici bir durum.

Evet iyi bilicisin, biliyoruz. Bundan daha berbati Sise var, onun topine de bir calisma yapsan.

7. GÖRÜŞ 1.

Teknik gösterge var mıdır, vardır, nedir teknik gösterge, der ki size, ey kurt bu gordugun ceylan saglıklı iki yaşında saatte 100 km ile kosabilir, sen de bakarsın kendine ya ben maksımum
    80 ile kosabılıyorum dersin vazgecersın, teknik budur, ama teknik size ceylanın ayağının taşa takılıp takılamayacagını veyahut o gun hasta olup olmadıgını veya sız kovalarken baska avcıların da karsıdan onu kovalamayacagını soylemez, hele bizim ulkede kurdun kovaladıgı ceylanı avcıların vurması da buyuk ıhtımaldır, bilin teknik ama cok takılmayın, aslolan sizin arzunuz ve kader kaza şartları.

GÖRÜŞ 2.

"teknik analiz bilin" "grafik okumayi ogrenin" gibi sacmaliklara kulak asmayin, hepsi palavra. oyle olsa finans mezunlarinin hepsi milyon dolarlik olurlardi. bu cok bilmisler borsada en cok kaybedenlerdir. destek noktasi, direnc noktasi filan hepsi palavra! joleli cok kullanirdi bu terimleri, soylediklerinin hicbiri cikmazdi tv programi yaparken.

sen direnc dersin, sirketin 3 aylik raporundaki gelirinde minicik, hatta birkac milyon dolarlik sapma olur, koca sirket ayni gun milyar dolarlar deger kaybi yasar. bir ceo degisimi olur geberik kagit cosar. borsa her zaman mantikli hareket etmez yigidolar.

grafigi tek birsey icin kullanirim, o da son 1 yil, 5 yil, 10 yillik fiyat degisimine bir snapshot yapmak icindir. onun disindaki grafik olaylarini ****** edin. sadece birkac temel rakamlarina bakmak yeterlidir. p/e ratio, margin, debt to equity vs. sirket bilancolari en az 80-100 sayfa oluyor, nesini okuyacaksin amk.

benim tek yaptigim bir sekilde dusus yasamis ama kelepir, sektorunde lider diyebilecegimiz hisseleri almaktir. hic bir zaman tavandan hisse almadim, almam da.

Alıntıdır.

8. Bence, teknik analize inanma onsuz da kalma durumu var sanki. Teknik analiz çoğu zaman işe yarıyor, %100 yarasa zaten herkes zengin olur. Önemli olan her 10 işleminden 6'sını karla kapatabilmek. @obblomovv'ın mekanı olan madam despina'da pek çok kez yaptığı analizleri tuttu. Kendi analizlerine güvenip işlem yapıyorsa karda demektir. Bir de işin bu boyutu var, ama grafikten ama içgüdülerinle ama tecrübelerinle Tekfen'in dibinin misal 16,20 olduğunu tahmin edersin, burası tam alınacak yer dersin ama ama ama alamazsın çünkü ulen ya 15'e düşerse diye içini kemirir bir ses. Yaaaaa, işte böyle yiğidolar.

Sayfa 147/899 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •