Sayfa 147/367 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 1,169 - 1,176 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

Deva zirveyi kırdı ptsi onayını alırsa kulp takar ve 100 ler kulübüne girer temettü öncesi

Teknik olarak tabii

Bende cesaret edip acsel ekleyemedim egegübre aldım sabah akşam sattım sevmiyorum o kağıdı çorba parası cikti

Finler grubu iyiydi bugün alcar ve cimbeton bekletiyor yıldız psdtc

2.  Alıntı Originally Posted by nilkiz Yazıyı Oku
    Deva zirveyi kırdı ptsi onayını alırsa kulp takar ve 100 ler kulübüne girer temettü öncesi

Teknik olarak tabii

Bende cesaret edip acsel ekleyemedim egegübre aldım sabah akşam sattım sevmiyorum o kağıdı çorba parası cikti

Finler grubu iyiydi bugün alcar ve cimbeton bekletiyor yıldız psdtc

Ben DEVA'ya tekrar gireceğim, ancak bilanço sonrası hareketini görmek istiyorum.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Bu adamın özetleri aslında fazla yorulmadan, fazla dağılmadan çok şey öğrenmek isteyenler için oldukça faydalı. İngilizcesi biraz aksanlı ancak oldukça anlaşılır. Kanalında da bir çok faydalı kısa video var:

https://www.youtube.com/watch?v=lBBXmim527A
    Clausewitz

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Portföyün en yüz karası Kocaer Çelik çıktı. Oldukça iyi sayılabilecek bir bilançoya, bir yığın katma değerli ürün üretimi için yatırımlara, yenilenebilir enerji (özellikle Jeotermal Enerji) konusunda yatırım ya da yatırım hazırlıkları haberlerine rağmen 1 aydır 2 ileri bir geri, 1 ileri 2 geri şeklinde yerinde sayıyor.
    Ne yazik ki öyle. Ben de hiç memnun değilim şu an için.. Satış gelince de önden koşuyor...Biraz daha dursun bakalım.
    Sanırım tepeden verdikleri malı toplamadan çok götürme niyetleri yok..
    Firma iyi olmasa öyle operasyon geçirmiş hisseyi almazdım ..

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Ne yazik ki öyle. Ben de hiç memnun değilim şu an için.. Satış gelince de önden koşuyor...Biraz daha dursun bakalım.
    Sanırım tepeden verdikleri malı toplamadan çok götürme niyetleri yok..
    Firma iyi olmasa öyle operasyon geçirmiş hisseyi almazdım ..
    Öyle bir zamandayız ki, hisseyi beklemeye değer mi değmez mi konusunu bir kaç defa düşünüyor insan.. Genelde gitmeyen ve gitmeyecek gibi duran, momentum oluşturamayan hisseden çabuk vazgeçiyorum son zamanlarda. Bazı hisselere 1 ay sonra tekrar gelsen nerdeyse aynı yerde buluyorsun. Ne kadar sabredeceğimden çok da emin değilim. 2-3 hisse var zayıf kalan, onların da en kötü performans göstereni bu oldu maalesef. Gelen bilançolar ve bir hafta içerisinde geleceklerle bazı hisselerin yerlerini başka alternatiflerle değiştirebilirim. KCAER daha iyi alternatifler bulamazsam kalacak gibi duruyor. Bulursam da artık hissedeki hareketlilikte bir değişiklik olup olmadığına göre karar vereceğim. Hayırlısı.
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    2. Çeyrek Bilançolarda yabancı para cinsinden olan varlıklar ve borçlar için 30 Haziran 2023 tarihli bilanço kapanışlarında baz alınan kurlar:

Yabancı Para cinsinden Parasal varlıklar için döviz alış kuru, Yabancı Para cinsinden Parasal yükümlülükler için döviz satış kuru baz alınmaktadır.

Bir sonraki bilanço kapanış tarihinde mukayese için burada dursun.
    TCMB Güncel Kurlar

ABD Doları
    Alış 27,0059 Satış 27,0546
    30 Haziran 2023 Bilançolarında Uygulanan Kurlara Göre Değişim : % 4,58

Euro
    Alış 29,6845 Satış 29,7379
    30 Haziran 2023 Bilançolarında Uygulanan Kurlara Göre Değişim : % 5,43

Portföylerinizi oluştururken 3. çeyreğin yaklaşık yarısı geçmişken oluşan bu değişimi de dikkate alınız. 3. Çeyrek bilançolarda eğer döviz artış hızında bir değişim olmayacaksa ve görece stabil gidecekse net kârlardaki kambiyo kârlarının etkisi 2. çeyreğe göre daha düşük olacaktır. (1.Çeyrek ile 2. Çeyrek arası değişim % 35 civarı idi yaklaşık)

Bu durumda Net YP pozisyonundan çok görece yüksek kur ortamında brüt kâr marjlarını artırabilecek şirketlere odaklanmak daha faydalı olabilir. Değerleme rasyoları, finansal yapının sağlığı, borç karşılama oranları ve fiyatın seyri de elbette çok önemli seçimlerde.
    Clausewitz

7. Şimdi MNDRS-Menderes Tekstil ne yana gözümü çevirsem önüme çıkıyor. Hatta yüzdesel payı çok olmasa da tuttuğum fonun portföyü içerisinde de yer alıyor. Mevcut Değerleme Rasyoları aşağıdaki gibi:

F/K: 3,07 FD/FAVÖK: 4,83 ve PD/DD: 0,71

Ama ne zaman bir defa daha bakayım desem 900 küsür milyonluk negatif Net YP Pozisyonu görüyorum. Henüz bilançosu açıklanmadı, ama 1Ç ile 2Ç arası kur değişimini yuvarlak % 35 alsak ve bu pozisyonun aynı kaldığını varsaysak 315 milyon civarı sırf kambiyo zararı ihtimali var. Yani Net Kar kısmı pek parlak gelemeyecek gibi duruyor aynen 2021-4Ç'de olduğu gibi. Faaliyet kârları da sürekli aşağı doğru inmiş son 4 çeyrektir. Şirkette başka karın ağrısı hikayeler de var. Bu fon bu şirketi ne için tutuyor? Dipten dönüş hikâyesi mi görüyor? Bilmediğimiz bir şey mi var? İşler bu çeyrek beklenilenin üstünde düzelme işaretleri mi gösteriyor?

Geçen yıl güz aylarının ortalarında, yanılmıyorsam Ekim başlarında MNDRS soran arkadaşlarım vardı ve "beni kıllandıran durumlar var, o sebeple alamıyorum. Onun yerine gidişatını beğendiğim YUNSA tercih ediyorum" demiştim. O sıralar MNDRS 3-4 F/K iken YUNSA 11-12 F/K arası bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. Hatırlayan hatırlar.

Bu da geçen yıl 10. ay başlarından bugüne YUNSA'nın MNDRS'e oranla kazancı fiyat olarak. (O dönem 3-4 kat pahalı olmasına rağmen hem de)

Genelde işleri çok iyi giden şirketler işleri çok iyi gitmeyen ya da dalavere çeviren şirketlere göre çok pahalı gibi görünseler bile daha çok kazandırmaya devam ediyor. Ta ki piyasa artık bu çok ucuz kaldı, bu kadarı da olmaz diyene kadar.

kendi izlenimlerimdir. YTD.
    Clausewitz

8. "Amatörler haklı çıkmak, profesyoneller para kazanmak ister."

Alan Greenspan
    Clausewitz

Sayfa 147/367 İlkİlk ... 4797137145146147148149157197247 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız