Originally Posted by
Ömür
Tamam,söylediklerinin çoğunda haklısın. (Hala yaziyor olacagim ama) Bh borsa aleminde hisseyle ilgili her telden ve her kalibreden yığın yığın bilgi akışı var (normali bu zaten). Hrrkes kendi kapasitesinin elverdigi ölçüde bu verilere bir anlam biçip sonra kararlar alıyor. E simdi açik ve net sorayim sana:
Hani şu "Türkiyede bugüne kadar yapilmis RESlerin üçte birini GESAN yapmi' gibi her halinden abartı akan bir veriyi benim gibi bir acemi bile yemezken -hadi seni geçtim- hisse 20 lirayken bile engin bilgisiyle her şeyi süzen Keko gibi arkadaşlarin sadece şirketin tarihcesinde geçen bu bilgiyi "argümanin tuhaf iddiasina ve aćik acik hatalı olma ihtimalini sezebilecek çapı olmasina ragmen baliklama atlamasina ben artik eskisi gibi "hata" olarak bakamayacağim. Evet,bilinçli bir yaniltma oldugunu sanmamakla beraber "hisseyi" parlatmaya yarayacak bir argüman olmasi yeterli görülmuş belli ki! E soran olursa da,kendi sitelerine koymuşlar diye de cevap da hazir. Yani "yav böyle şey olur mu,bu bilgi cidden tuhaf bir abartıda,dur şuna bakayim" demek yerine bi de üste her yerde bunu vurguluyorsan "ben 20'lerden beri buradauim he heyyy" vurgusu içimdeki sis bulitlarini dağitmis oldu. Son kez söyluyorum: Bilinçli bir yaniltma oldugunu düşünmuyorum ama yeter ki hisseye yarayan bir argüman olsun aceleciliği ile (normalde kendi profiline hiç uymayip) bu argümana baliklama atlanip bir de boyuna bize de aktariliyorsa maksat "ne olursa olsun yeter ki şirketi allayacak bir şey bulalaim" niyetinin de derinlerde olabilecegini gösterdi.
Evet çok yazdim ama sağ olun sayenizde bu sofrada menüde olmaktansa sofraya oturmaya talibiz!
Güzel kardeşim buradakı üç beş kişiye hısseyı allayıp pullama ile ne keko ne ben ne sen hıcbırşey kazanamayız ,,bak benım portföyün büyük kısmı alfasta gün boyu ençok ben yazarım veya bır ıkı arkadaş beş veya on kişiyı geçmez ,, keko ve bırkaç arkadaş sayesınde buradakı kadro bıraz kalabalık onları Çek buradan burada da kımse kalmaz ,, ama yine söylüyorum ben gesan almasaydım bu fıyattan gesan almazdım ,, orta vadede 600 TL olduğunu varsayarsak potansıyel yüzde yüz uzun vade önü çok daha açık ama kaçımız kalabılırız bılmıyorm,, gıder daha uygun ve kendını katlamamış hısse bulmaya çalışırdım ,, bu demek değildir ki gesan alınmaz gesan bir ıkı yıl boyunca her fıyattan alınır !!!Ancak ben ilk defa gıreceğım senette orta vadede en az beş on kat potansıyel görmezsem girmem ,,
Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
" Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."
Yer İmleri