Sayfa 148/992 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 1,177 - 1,184 arası.

Konu: Viop - XVIII

1.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Bilhassa Erkan tanın ver mehteri diyişine bitiyorum ben. O gücle viyanayı almamızda yakındır.
    Erkan Tan, Süleyman Soylu, Yıldırım Demirören, Yiğit Bulut...Hemen aklıma gelenler...Bu listeyi 1000 kişiye 15 dak içinde çıkartırım..
    Para kazanmak, ihale almak veya bir yerlere gelmek için farklı bir şeyler yapmak lazım, değişmek lazım, lazımda lazım işte
    Yani kısaca Reha Kaya olmamak lazım

2.  Alıntı Originally Posted by uzay44 Yazıyı Oku
    82 binlerden alıp %20 30 karla satanların kazancı bol olsun da.Arkadaş hiç mi hata yapmıyor buradaki adamlar ben anlamış değilim.Korona geldiğinde borsanın bir günde bir haftada ne kadar sert düştüğünü bazı hisselerin 1 günde %15 20 düştüğünü de gördük ama ne hikmetse herkes hep kazanıyor kaybeden yok
    Ben onu değilde şunu anlamıyorum .

Tamam kazanırda ben 10-15 milyar tl minimum şirketi alıyorum adam izliyor senin satışın bir kademe altından çeviriyor .

ama herkes 50 -100 milyon luk şirketlerde 4-5 kat kazanıyor bu nasıl oluyor bunu bilmiyorum 1 ayda .

Bence herkes avcılar gibi vurduğunu söylüyor ayıya yakalandığından hiç bahsetmiyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Hoja, abd nin 1 tane bile tahvile el koyabilme yetkisi yok.. tahviller fedin... boşa o riski düşünüp poz almamışsın, veya yanlış poz almışsınız....
    Amerikanın tarihinde böyle bir yaptırım yok..
     Alıntı Originally Posted by Hoccu Yazıyı Oku
    Adama bak ya iki manşetle ekonomi analizi yapıyor Sözcü okuru anlaşılan ))) petrol sahibi ülkelerden sonra kamu borcu stoğu en düşük ülkelerden türkiye

Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bak o meselelerin iç yüzünü yöneten bilir biz bilemeyiz... biz tahmin ve veriler üzerinden ilerliyoruz... insider trading yapabilecek halim yok...
    Kamu borç stoğu çok düşük....
    Hazine borçlanmayı kime yapıyor... bugün 30 milyar borçlanıyorsa, 2 sene sonra 60 milyar borçlanırsa “rekor borçlanma” diyerek algı yaratamazsın....
    Tekrar söylüyorum bana resmen adamları savunduruyorsunuz...
    Ben burada muhalif algı yüzünden gerçekleri göremeyecek kadar gözler kör ediliyor, buda hatalı strateji izlemeye yol açıyor... benim amacım bunun önüne geçmek...
    2000 yılında da borcumuz çok düşüktü, bir anda gsmh nin %100 üne fırladığında anlarsın düşük mü yüksek mi.
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

Şimdi şöyle bir şey söyleyeyim de trollere sakız olmayalım deist agnostik ateist bunların temeli sorgulamacıdır biatçı değil yani

İdeallerimiz hayata bakış açımız bir ama siyasi düşüncelerimizin sonuçları aynı olmasına rağmen söyleyiş tarzımız farklı.

Şöyle bir örnek vereyim de anlayın beni

Geçen patronuma dedimki

Dünya görüşü ile alakalı AKP sevmez reis sevmez ama din namaz oruç hac kıymetlidir onun için ha birde para kıymetli borsaya girdi bir ay önce tadını alınca işi gücü bıraktı bu kağıt ne olur şu kağıt ne olur

Neyse konu dağılmasın

Sizin paraya ihtiyacınız var bende çıkardım size 500 TL verdim bu para nedir dedim.

Dediki yardım yooo dedim rüşvet verdim nasıl yani sen benim sevap işlediğini düşünüyorsun ben ise günah işliyorum yani tam tersi

Demem o ki

Ortada verilen para 500 TL ama ne amaçla verilmiş bunu tartışıyoruz

Adam senden 10 tl bağış ister sms ile

Kendisi de matbaada kağıt basar bağış istediği adama faizle kredi verir.

Şimdi siyaset burada başlıyor

Sen iyilik yapıyorsun öyle sanıyorsun vatan millet için

O senin paranla millete kredi verip faiz ile borç veriyor

Seninki yardım yani helal onunki rüşvet yani haram

Sözün özü başta da dediğim gibi sorgulayan dostlarım düşünceniz aynı gidişat ayrı olabilir ama birbirinizi kırarak şu akitlere koz vermeyin

5.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    sırf bizde değil heryerde bişeyler olmuş

Real, Rand, rupi ve Pezo ya göre TL yinede yavaş değer kaybedyor......onlar zirveyi gördü ve düzeltme yapmaya başladı gibi gözüküyor.......

Bizde USDTR 7.150 ye kadar görünüyor...Teknik çalışırsa ordan dönmesi icap eder..

Acaba oralardada bizdeki gibi bir yabancı çıkışımı var...

6. Ülke ekonomisi ne kadar bozulsada, dolar çıksada borsa çıkmaya devam eder. Çünkü para basıldı, enflasyon yükselecek, fiyatlar artacak.
    Bakmayın enflasyonun düşük gösterildiğine. Gerçekte enflasyon en az 100 de 20... Neye göre bunu söylüyorum sizce. Çok basit. Genel fiyatlar 100 de 50-60 artarken, maaşlar emekli-özel sektör ortalaması 100 de 12 lerde. Maaşların erimesi enflasyonu çok çok fazla azdırıyor.
    Ama kağıt üstünde çok düşük gösteriyorlar.

Bak o meselelerin iç yüzünü yöneten bilir biz bilemeyiz... biz tahmin ve veriler üzerinden ilerliyoruz... insider trading yapabilecek halim yok...
    Kamu borç stoğu çok düşük....
    Hazine borçlanmayı kime yapıyor... bugün 30 milyar borçlanıyorsa, 2 sene sonra 60 milyar borçlanırsa “rekor borçlanma” diyerek algı yaratamazsın....
    Tekrar söylüyorum bana resmen adamları savunduruyorsunuz...
    Ben burada muhalif algı yüzünden gerçekleri göremeyecek kadar gözler kör ediliyor, buda hatalı strateji izlemeye yol açıyor... benim amacım bunun önüne geçmek...
    Öncelikle size başkasını savundurma yapmıyorum sadece yaşananin geçmişler kıyaslanmadıgini söylüyorum . Tekrar açıklayayım .. 100 milyar ödemeye 110 borçlanılir o da geçmişe göre rekor olur o zaman bu dediğinizi anlarım , lakin hazine NİSAN 2020’de 20,6 milyar iç borç ödemem var bunun içinde 30 milyar TL borçlanma yapacağım ki borcumu ödeyeyim diye 31 MART 2020’de açıklama yapıyor , ertesi gün nisan başlıyor ve nisan sonunda ödemem var bu yüzden borçlanacağım dediği rakamın 3 katı borçlanıyor .. Ödeyeceğim dediği borçtan 3 kat daha fazlasını borçlanıyor .. Konu bu , geçmişle kıyaslayan yok konu 1 ayda 3 katı borçlanma..Bu oran %100’un altinda olması beklenir hadi onu son dönem zaten yapamıyoruz ama 3 katıda gerçekten rekor .. Herneyse böylenizde gider bu konu , herkese iyi akşamlar , iyi sohbetler ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
    Siz dediğin kim la.... ben kime terörist demişim... kime destekliyor diye yandaş, kime muhalif diye terörist demişim..?

İki fikirde benim için aynı şeye hizmet ediyor...
    Apolitik kelimesi size çok marjinal, çok ütopik geliyor öyle değil mi....
    O mesaj hoccu denen zataydı la... senin mesaj yapisik kalmis
    Canın bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?

Sayfa 148/992 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •