Guzel grafikler atiyorsun, sagol KD. Secimdekinin bile kat kat altina inmis. Ancak boyle dizginlenebiliyor demek.
![]()
Iste acaba bu adamlarin end-game'i bu muydu? Copleri yukseltip bankalar ve sanayi ile sonradan gelenlere postalamak. Bence onceki plan boyle idi, ama sey isi bozdu. Simdi de double-down yapip hedef mi artiriyorlar acaba? Yoksa butun dunyadaki bankalar mi batik kalacak uzun sure.
Sizlerin de Ramazan Bayrami kutlu olsun MrSun dostum. 15 senede tutacak grafiklerin bakalim nasil olacak artik!
Dolar yada döviz korkumuz yok, aslında demirtaşın videosuna göre TL borsası 3 kat artsa son 10 yılda ki dolar karşılığı olmuyor. Sayın AGHA eleştirdi ama ben Demirtaş hocanın videosunun bir kaç kez izlenmesini isterim, tl borsa değeri için önemli.
Dolar yada döviz cinsinden alım gücü önemli. 1 yıl önce şirket bir araba aldı, 118 bin lira ödedik, arabayı iki katı km ye getirdim, antalya ereğli istanbul, baktım şimdi 160-170 bin lira yazıyorlar, değiştirecektim vazgeçtim. yani alım gücü çok hızlı kayboluyor.
malın değeri elbette önemli. bize göre son 1 ayda kabaca hesaplanan 500 milyon lot satışı, diğer küçük senetleri tutarak yaptılar, spot piyasadan çıkarak vadelide pozisyon aldılar, vadelide almak satmak daha basit. Bu 500 milyon lotu normal bir zamanda satamazlardı. Neredeyse 1 bankadaki toplam pozisyonlarına eşit. Yine bu 500 milyon lotun maliyeti sıfır olsa da bence satılmasına bir gerekçe değil. Ve satıyorsa muhtemelen almayacaktır. 1 ocak 22 mayıs bakmak lazım, toplam ne kadar banka satıldı.
Havacilarda ucuslarin acilmasi ile ufak bir hareket olabilir. Yabanci o kadar cakti cikti, yerliye de hikaye gerekiyor.
Dikkatli olmak lazim yanliz, atraksyonda cikamayan cok kotu 6 aylik bilancolar gelecek.
Yer İmleri