aklı büyük ,bilgili,zeki ,tecrübeli vs arkadaşların şöyle bir görüşü var;
insan bilgili, akıllı, zeki ve tecrübeli ise (bankacılık özelinde finansal okur-yazarlığı iyi ise) BİR BANKANIN BATACAĞINI VEYA DEVLET TARAFINDAN ZOR DURUMA DÜŞÜRÜLÜP EL KOYULACAĞINI VE O BANKADAKİ TASARRUFLARIN ÖDENİP -ÖDENMEYECEĞİNİ VE/VEYA NE KADARLIK KISMININ ÖDENECEĞİNİ BİLİR..
BU BAKIMDAN ASLA HATA YAPMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR, BİR İNSANIN BİR BANKADA TASARRUFUNU KAYBETMESİ ANCAK O İNSANLARIN "CAHİL" OLMASI İLE AÇIKLANABİLİR..
ben bunun böyle olduğuna asla inanmıyorum ve inanmayacağım... özellikle şunu beliritmek istiyorum BATAN 25 BANKADAN SADECE VE SADECE İMAR BANKASINDAKİ TASARRUFLARIN EKSİKSİZ VE HEMEN ÖDENMESİ GEREKİYORDU.. FAKAT BU BÖYLE OLMADI HORTUMLANAN 24 BANKADAKİ TASARRUFLAR ANINDA VE EKSİKSİZ ÖDENDİ FAKAT İMAR BANKASINDAKİ TASARRUFLAR GASP EDİLDİ..
devlet imar bankası haricinde batan 24 banka hattında detaylı bilgi vermiyor MESELA O BANKALARDA DİBSLERİN KARŞILIĞI VARMIYDI?
o bankalar da buhar olan yaklaşık 60 milyar dolar para kimlerin cebine girdi ( zira bu konuda bilgi vermiyor)
örnek şu an bir banka atıyorum fibabank zor duruma düşse ve devlet el koysa.. hüseyin özgeyinin mal varlığı 30 milyar dolar olsa bankadaki tasarruflar 10 milyar dolar ve ödenmemiş vergiler (uzan örneğindeki gibi) 3 milyar dolar olsa..
finalde devlet hüseyin özyeğinin tüm malvarlığına el koysa fiba bankın kaçırdığı vergi söz konusu olabilir mi?
zira devlet vergilerini faiziyle alıyor zira el koyduğu mal ve para çok büyük boyutta ...
buradan çıkarılması gereken "usulsuz işlem, vergi kaçırma" ancak ve ancak devlet bunun karşılığını alamadığında sorun oluşturur..
sadece sermayeleri kadar bu ülke de sorumlu olan yabancı sermayeli bankalardan sahibinin türkiye de şirketlerinin olması ve ciddi boyutta mal varlığı ve parasının olması durumun da bu bankalar herzaman tercih nedeni olmalıdır sonucu ortaya çıkabilir
imar bankası haricinde 24 bankanın tasarruflarının ödenmesi o bankaların en azından kağıt üzerinde doğru bankacılık yapmasından değil, SİYASİLER, BÜROKRATLAR, TEKNOKRATLAR VB DEVLET GÖREVLİLERİ İLE BİRLEKTE HORTUMLANMALARI VE HALKTAN TOPLANAN BU PARALARIN ARALARINDA "KIRIŞILMASINDAN" KAYNAKLANMIŞTIR.
imar bankasında da hortum olmamasına rağmen halktan toplanan tasarrufların kendi şirketlerine aktarılmasına göz yuman devlet yöneticileri bu işten maddi çıkar sağlamışlardır
imar bankasındaki sorun iktidarın 2002 yılına kadar hiç iktidar olamamış YANİ VATANDAŞLARI ESASLI SÖMÜREMEMİŞ KESİM TARAFINDAN ELE GEÇİLİRMESİNDEN KAYNAKLANMIŞTIR.
özetle; AKP-FETÖ ŞÖYLE DEDİ; BEN İMAR BANKASINDAN (UZANLARDAN) HİÇ RÜŞVET ALMADIM EE BU BANKA KAĞIT ÜSTÜNDE USULSUZ İŞLEMLER YAPMIŞ.. NEDEN BUNA GÖZ YUMAYIM..?
imar bankasında geçmişe dönük yasa/kanun vs çıkarıp vatandaşın tasarrufunu gasp edenler ESASEN TASARRUFLARIN BANKA SAHİPLERİNDEN HİÇ TAHSİL EDİLEMEMESİNDEN DOLAYI ASLA ÖDENMEMESİ GEREKEN BATAN 24 BANKA İÇİN GERİYE DÖNÜK YASA ÇIKARIP BU BANKALRAA PARA YATIRANLARIN TASARRUFLARININ BİR KISMINA EL KOYMASI LAZIM.
konunun başına dönersek burada akıllıyım , ben hiç bir zaman işimi şansa bırakmam diyenlerin esasen tüm parası batan 24 banka da buhar olup uçması gerekiyordu.. zira devlet bu banka sahiplerinden ödedği tasarrufları tahsil edemedi ama imar bankasında bunu yaptı... bu akıllılar ne biliyorlarmış bizimle paylaşsalar memnun olacağım...
bankalardaki tasarrufları yönetmenin dışında bu akıllıların hayata bakışı da böyle YANİ BEN AKILLIYIM, BİLGİLİYİM VE BANA HİÇ BİRŞEY OLMAZ..
insanın en değerli gördüğü şey nedir? kimileri para diyebilir ama düşündüklerin de hayatları belki daha önemlisi ailesinin hayatı olduğu akla gelir..
ben sanayi de makina servis ve yedek parça üreticisiydim.. ilkokul mezunu oto tamircilerine prof, doç. vs insanların otomobil tamir ettirdiklerini sıkça gördüm.. ve bir çok tamircinin de bu insanlara esasen "gıcık" olduğunu bilirim.
ey akıllılar sizin hayatta en çok değer verdiğiniz şey İLK OKUL MEZUNU OTO TAMİRCİSİNİN İKİ ELİNDE.. BİR TEKERLEĞİNİZİ GEVŞEK BIRAKIR ENGELLİ OLURSUNUZ, AİLENİZİ KAYBEDERSİNİZ.
TEKNİK AYRINTILARA GİRMEYECEĞİM SİZİ KAZA YAPMANIZA SEBEP OLACAK OTOMOBİL ÜZERİNDE YAPILACAK YÜZLERCE MÜDAHALE VAR..
bir kişi 12 yaşında çocuğun eline silah verir 10 saniye içinde hayatınızdan olursunuz..
tarih en akıllı, en bilgili, en zeki insanların bilinen veya bilinmeyen nedenlerle sebepsiz ölümlerini yazmıştır ve yazacaktır..
sözün özü, aklınıza çok güvenmeyin zira tanrı aklını asla aşamazsınız.. herşeyin anahtarı insan olmak..
BANKADA 30 YILLIK TASARRUFUBU ALINTERİ GASP EDİLEN İNSANLARA CAHİL,AKILSIZ DERSİNİZ.. B..K YOLUNA ÖLDÜĞNÜZ DE VEYA BAŞINIZA BİR İŞ GELDİĞİNDE SİZİN 5 PARALIK İNSANLAR DEDĞİNİZ CANLILAR SİZE BİR TARAFLARIYLA GÜLME HAKKINA SAHİP OLURLAR..
SYG,

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri