Sayfa 15/45 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 113 - 120 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

bakalım yarın 6 lı masa adayı belirlenecek mi ..13 şubat demişti bay kemal.

2.  Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
    bakalım yarın 6 lı masa adayı belirlenecek mi ..13 şubat demişti bay kemal.
    Böyle bir günde kahkaha arıyor, şebeklikte eşin benzerin yok.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Şimdi yapılmıyor çünkü depremden sonra da yapılamayacak. İstanbul'da olacak bir depremi Türkiye mümkün değil toparlayamaz.

Şu an deprem bölgesine giden yardımların büyük kısmı İstanbul'dan gidiyor. İnsan kaynağı, ekonomi hepsi burada. Burası yok olursa kim toplayacak? Öyle bir gücü yok bu ülkenin.

Var olan yanlışları düzeltmeyi bir yana bırakın, yanlışların üstüne yanlış eklenmeye devam ediliyor yıllardır. Nasıl mücadele edilecek? Nereden başlanacak? Şimdi başlasak yıllar alır. Çelik gibi bir irade ve herkesin firesiz katılımı ile olur. Mümkün mü?

TV kanalının birinde profesör daire başına 300bin tl, toplamda harcanacak 6 milyar dolar ile İstanbul'da kimse ölmez demiş depremde. Doğruyu yanlışı boşver. Güçlendirme ile bu iş olur mu ben de bilmiyorum. (bana pek mantıklı gelmiyor) Onu bırak, diyelim ki doğru söylüyor, kaç kişi yanaşır bu işe?

Bugün mültecilerden şikayet eden birisi neden sınırlardan mayınları temizleten bir partiye oy verdi mesela? Bilmiyor muydu ne olacağını? Ben çok biliyorum bu tip daha önceden malum partiye oy verip de şimdi mültecilere ağzına geleni söyleyen.

At hırsızı kılıklı müteahhitlerden ev alıp yıkılmamasını bekleyenlere ne demeli? Ülkece çok büyük bir algılama, neden/sonuç ilgisi kurma problemimiz var. Bu da zaten öbür ülkelerin ölçtüğü ortalama zeka puanımıza yansıyor.
    Sevgili Patrick Bateman,

İstanbul depremi olursa ülkenin her anlamda batacağını zerre aklı olmayan da bilir.

6 değil 100 milyar dolar maliyeti de olsa;

Soru şu: İstanbul depremi için önlem almayana ne denir ?

Cevabı söylemek hiç zor değil öyle değil mi.

Bu vatanı kurtarmak için canını hiç düşünmeden veren tüm şehitlerimizin kemikleri sızlıyor şu an.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Şimdi yapılmıyor çünkü depremden sonra da yapılamayacak. İstanbul'da olacak bir depremi Türkiye mümkün değil toparlayamaz.

Şu an deprem bölgesine giden yardımların büyük kısmı İstanbul'dan gidiyor. İnsan kaynağı, ekonomi hepsi burada. Burası yok olursa kim toplayacak? Öyle bir gücü yok bu ülkenin.

Var olan yanlışları düzeltmeyi bir yana bırakın, yanlışların üstüne yanlış eklenmeye devam ediliyor yıllardır. Nasıl mücadele edilecek? Nereden başlanacak? Şimdi başlasak yıllar alır. Çelik gibi bir irade ve herkesin firesiz katılımı ile olur. Mümkün mü?

TV kanalının birinde profesör daire başına 300bin tl, toplamda harcanacak 6 milyar dolar ile İstanbul'da kimse ölmez demiş depremde. Doğruyu yanlışı boşver. Güçlendirme ile bu iş olur mu ben de bilmiyorum. (bana pek mantıklı gelmiyor) Onu bırak, diyelim ki doğru söylüyor, kaç kişi yanaşır bu işe?

Bugün mültecilerden şikayet eden birisi neden sınırlardan mayınları temizleten bir partiye oy verdi mesela? Bilmiyor muydu ne olacağını? Ben çok biliyorum bu tip daha önceden malum partiye oy verip de şimdi mültecilere ağzına geleni söyleyen.

At hırsızı kılıklı müteahhitlerden ev alıp yıkılmamasını bekleyenlere ne demeli? Ülkece çok büyük bir algılama, neden/sonuç ilgisi kurma problemimiz var. Bu da zaten öbür ülkelerin ölçtüğü ortalama zeka puanımıza yansıyor.
    Yazdıklarınız çok doğru , aynı zamanda olaya şöylede bakılabilir . Ulusal mili mücadelemiz olduğu dönemde ülkenin bütün kaynakları mili orduyu donatım ve ihya için harcanmıştı . Çünkü ülkenin kurtuluşunun kaynağı orduydu ve ordu dinamikleri sonra ülkeyi yeniden imar etti.
    Bu açıdan , İstanbul ve benzeri şehirler ülkenin lokomotif değer üreten kaynaklarıdır . Toparlarsak , bütün ülke felaket olmadan önce İstanbul'u imar etmekle mükelleftir. Ülkemizin tüm şehirleri bugün olduğu gibi , yarınlarda da tüm şehirlerimizin sorunudur.

5.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Sevgili Patrick Bateman,

İstanbul depremi olursa ülkenin her anlamda batacağını zerre aklı olmayan da bilir.

6 değil 100 milyar dolar maliyeti de olsa;

Soru şu: İstanbul depremi için önlem almayana ne denir ?

Cevabı söylemek hiç zor değil öyle değil mi.

Bu vatanı kurtarmak için canını hiç düşünmeden veren tüm şehitlerimizin kemikleri sızlıyor şu an.
    Sevgili Müzikal, bunu buraya kaç sefer yazmıştım ben de. İstanbul'da bir deprem olursa ülke teslim olur, bu bu kadar önemli bir şey. Ama maalesef alınması gereken önlemlerin, yapılması gerekenlerin hiç biri yapılmadığı gibi üstüne üstlük pişkin pişkin istanbul'a ihanet ettik diyebiliyorlar.

Her seferinde diyorum ki, bana ne, ben başımın çaresini bir şekilde bakarım, ülkeyi yönetenler düşünsün, bu yanlışları tercih eden halk düşünsün diyorum... Sonra ülkemin halini görüp tekrar başa sarıyorum, üzülüyorum, ağlıyorum,kıvranıyorum.

İstanbul'da yaşıyorum ve karar verdim 1 yıl içinde İstanbul'u terk etme kararı aldım. Ama inşallah, benzer bir hadise gelmeyecek kadar zamanımız başta İstanbul ve diğer şehirlerimiz için vardır ve bu şehir ve Türkiye kendini depreme hazırlar.

Sonuçta böyle bir depreme yakalanır ve ben depremde İstanbul'da olmasam da, Türkiye'nin neresinde olursam olayım etkilerini çok ciddi bir şekilde hissedeceğim.

6. Ülkenin kaynakları o kadar çok ki, şu yaşama şansı vermediğimiz, çapulcu, gezici, ocu, bucu dediğimiz gençler yeter!

Ama şu an olduğu gibi bu kaynakları doğru ve etkin bir şekilde yönetebilecek akıllı ve liyakatli idareciler lazım bize.

Kurtuluş savaşında Atatürk kanun çıkarttı, milletin çarığının bir kısmına kadar aldı ama, hepsini de en doğru şekilde kullanıp, sonra o borcu geri ödedi milletine. Karşılıksız almadı o malzemeleri, vergileri. Hepsinin kaydı alındı ve hepsi savaştan sonra vatandaşa geri ödendi!

Şimdi iban ver, parayı gönder, para kimin cebinde belli değil... AH ah şimdi bunu yapan müslüman ise ATATÜRK ne acaba? Başka bir şekilde ifade edilmesi lazım...

7.  Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
    açıklanan bilançolara göre hisseler x2 yapsa bile ucuz...gyo sektörü en ucuz sektörlerden...
    Böyle bir günde bile para/hisse konuşmak ancak sana yakışır.

Fedor diyor ki akrabalarımı kaybettim. Sen diyorsun GYO sektörü ucuz.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. İnsandan vicdan çıkınca canavara dönüşüyor demek ki

Şu ortamda herşeyini kaybetmiş insanların arasındayken

Dört bir yandan yardıma gelen insanlar varken

Birde enkaz altındaki şehri yağmalamaya gelenler var

Bu durumda hayatını kaybeden insanların üzerinden siyaset yapanlarda bu yağmacı sırtlanlardan hiçbir farkı yok

Yargılayacağız asacağız keseceğiz diye salyalarını akıtan bi tip var

Sahipleri kaçtıklarında tasmasız kalacak...

Sayfa 15/45 İlkİlk ... 5131415161725 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •