Sayfa 15/238 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 113 - 120 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. Sayın alan 26

Sizin neden battiginiz hakkında hiçbir fikrim yok doğal olarak ama yeter ki sağlık olsun

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

2. Az önce bir baktım

Sayın alan26 tüm topiklere aynı yazıyı yazmış

Belli ki sinirleri çok bozuk

Aslında doğru da söylüyor şöyle ki bu borsayla uğraşan ve kazanan insanların büyük çoğunluğu kaybettiğine göre , topiklerinde büyük çoğunluğunun körü körüne takibi halinde kaybettirmesi çok doğal

O yüzden hep şunu benimsemisimdir

Batacaksam kendi teknik ongorumun hatasından dolayı batarim elalemin yazdıklarından dolayı değil

Hep şunu söylüyorum ve tekrar edeyim

BENCE

BORSADAN VADELİDEN YADA FOREXTEN KİSACA PİYASALARDAN PARA KAZANMAK

DUNYANİN EN KOLAY GORUNUMLU ZOR İSİDİR

3.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Yani ortalamalar dip yada tepede sinyal verebilir mi

Örnek

Kısa dönem ortalamalar sıkısmisken ani bir alim dalgasıyla atıyorum 100.000 de olan endeks ilk kafa kaldırmasıyla 5 lik 10 lugu kesti

Ve dur mur noooluyoooo lan derken çat dayadilar 106 ya üç dört gün içinde

Girdin 101 yada 102 den

Geldin 106 ya ama göstergeler cayir cayir cillop gibi parliyor herşey alda

Sorun şu ki sıkışan ortalamalar sebebiyle erken katildigin ve 3-4 bin puan bırakan alim dalgası tersine döndüğü anda sat sinyalinin gelmesi 100-101 i bulacak

İşte o noktada aşağılara bir bakıyor musunuz , kısa vadeli ortalamalar cayır cayır alda iken acaba aşağıda misal 60 lik 100 luge ancak mı dokundu gibi

5/10 9/18 10/22 20/50 Geriye dönük çok incelemiştim, Hepsi avantajlıdır.
    Eğer daha iyisini ya da kendince en iyisini yapamıyorsan, bu seni zarardan korur.Sert düşüşte borsadan çıkmış olursun en fazla sıyrıklarla atlatırsın kan gövdeyi götürürken.Ama genelde sattığın yer, aldığın yerin üstündedir.Öte yandan akşam düşen haberden koruyan bişey yok tabi ,en azından ky için.
    Şahsi fikrim ortalama haritanın olmazsa olmazıdır.Asla yatırım tavsiyesi değildir.

4. Abi varant marant sen de baya bi şansıni zorlamissin

Ben hiç öyle bir yatırımcı olmadim ama teknikten falan hiç anlamadan borsaya illede girmek isteseydim

İki tip hisseden birini alırdım

1) tüm dünyanın tanıdığı bildiği bir şirket hissesi

2) ya da Türkiye için olmazsa olmaz olan yani bu şirketde battiysa Türkiye batmıştır zaten diyeceğim bir hisse

O mantıkla bizim borsaya baktığımda alınabilecek senet sayısı bence iki elin değil bir elin parmaklarını geçmez

Ama şu da var ki , şu anda borsaya kote olmayan ancak geleceği çok çok parlak olan bir çok şirket var İMKB disinda benim gördüğüm

5. Kısacası hocam hayat bu

O da olur bu da olur ancak anladığım kadarıyla çocuklarını uzdugunu söylemişsin , o zaman ileride torunlarını da üzme derim

Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Beyin jimnastiği

Küçük ortalama büyük ortalamayı keserse alim sinyali kabul edilir öyle mi ? Öyle

Pekiiiiii ortalamalar birbirinden uzaksa eğer ( tabi burada teknikcinin hangi çeşit ve nasıl ortalama kullandığı da önemlidir ama herkesin kendine uygun ortalamaları için konuşuyorum )
    Ve
    Kısa ortalamalar uygun pozisyona girdiğinde bazı uzun ortalamaların kesmeye milim kalması yada kesmesi nasıl algilanir

Yani ortalamalar dip yada tepede sinyal verebilir mi

Örnek

Kısa dönem ortalamalar sıkısmisken ani bir alim dalgasıyla atıyorum 100.000 de olan endeks ilk kafa kaldırmasıyla 5 lik 10 lugu kesti

Ve dur mur noooluyoooo lan derken çat dayadilar 106 ya üç dört gün içinde

Girdin 101 yada 102 den

Geldin 106 ya ama göstergeler cayir cayir cillop gibi parliyor herşey alda

Sorun şu ki sıkışan ortalamalar sebebiyle erken katildigin ve 3-4 bin puan bırakan alim dalgası tersine döndüğü anda sat sinyalinin gelmesi 100-101 i bulacak

İşte o noktada aşağılara bir bakıyor musunuz , kısa vadeli ortalamalar cayır cayır alda iken acaba aşağıda misal 60 lik 100 luge ancak mı dokundu gibi

Sayın viper;

Evet ortalamaların kesişimi ya da sıkışması size dipte alım kararı verdirebilir. Grafikleri incelerseniz taban oluşumu esnasında bu tip senetleri yakalayabilirsiniz. Yine grafikleri incelediğiniz zaman taban oluşumundan sonra füze gibi fırlayan fakat zirvesinden aynı hızla ters yöne hareket eden senetlerle karşılaşırsınız. Yani tepede iken aşağı kesen sıkışmış ortalamalar bulamazsınız, bunun yerine tepeden dönüş için ayrı indikatör tespit edip kullanmalısınız. Ne olabilir? StochRSI'nin belli bir değeri aşağı kesmesi, belli sayıda barın en düşüğünün yapılması, ya da aşırı genişleyen bollinger bandına ait bir ölçüm olabilir. Bu satış kriterinden ben de rahatsızım. Ama maliyetinizi sağlam kurabilirseniz en tepeden satmak zorunda değilsiniz. Böyle düşününce insan biraz daha rahat uyuyor.

Saygılarımla...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

7. hadi kabile sanal vob oynayalım

gaymagamlık yolunda meşgale olsun

bist30 temelli teknik analize dayanarak sanal vob oyununu başlatıyorum kendi adıma , dileyen katılır

vadelide 119.050 short ( 15 mayıs saat 10:25 ) ...... 118.100 bist30 değeri stop , bist30 oraya geldiğinde vadeli kaç olursa onu yazarım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,064

hadi kabile sanal vob oynayalım

gaymagamlık yolunda meşgale olsun

bist30 temelli teknik analize dayanarak sanal vob oyununu başlatıyorum kendi adıma , dileyen katılır

vadelide 119.050 short ( 15 mayıs saat 10:25 ) ...... 118.100 bist30 değeri stop , bist30 oraya geldiğinde vadeli kaç olursa onu yazarım
    ben katılmayayım ( aslında vadeli piyasa hiç ilgi alanımda değil ama son demlerde hisse alımlarının da sanallaştığını görmek ve ailevi problemler nedeniyle - numunelik bir miktar hariç-hisse de bulundurmuyorum) ... bu arada geç de olsa topic hayırlı olsun

Sayfa 15/238 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •