S400 ile ilgili 20 gün önce 2 görüş vardı , ki bunlar Mete Yarar ve Naim Babüroğlu gibi konusunda en azından benden çok çok daha bilgili değerli insanların yorumlarıydı.
S400' ler alınır ama Rusya' dan hemen getirilmez süreç uzatılır ya da getirilir ama ama Nato sistemlerine entegre edilmez şeklindeydi.
Kendilerinin yorumlarına internetten ulaşabilirsiniz. Bazen yorum videolarında belli bölümleri kesiyorlar gerçekte söylenenden farklı bir durum da anlaşılabiliyor bu yüzden kendiniz de inceleyin.
Son durumda borsa yükselişini ve kur hareketini de S400 konusuna dahil edip düşündüğümüzde bence şu anlam çıkıyor.
Bu benim kendi yorumum " S400 olayı rahip olayı gibi kurda sert bir harekete neden olmayacak çünkü rahip olayında neler olabileceğini gördük yani bir anlamda o zaman olduğu kadar belirsiz bir süreç yok karşımızda."
Ne olabileceğini görüyoruz zaten ; F35 eğitimleri durduruluyor. CAATSA yasasını uygulamaya koyar.
Yasaya baktığımız zaman Türkiye' nin tümünü kapsayacak bir yaptırımla karşı karşıya kalacağımızı ben düşünmüyorum.
Bu sınırlı bir yaptırım olacaktır.
"Şimdi asıl hikaye ABD' nin faiz artıramaması"
Bu durum gelişen ülkelere para girişini destekler. TL değer kazanır borsa yükselir
S400 olayını arada bir gündeme getirip piyasa üzerinde risk varmış gibi göstermeye çalışacak olsalar da endeks trendini kırmayıp yoluna devam edecektir.
Bu olayı ne kadar işlerlerse işlesinler borsa geri çekilse bile en azından 94 000 tekrar görülecektir.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-48365138
Yer İmleri