Arkadaşlar,bir aylık borsa maceramda benim yüzümü güldüren yegane hisse Gesan oldu. Cidden iyi kazandim bu hisseden çok şükür. Genel olarak da (biraz da kişisel yapımdan ötürü) gelgitler yaşamakla beraber bu hisseye sabredebilenin çok ciddi kazanç elde edeceğine hem aklımla hem de yüreğimle inaniyorum. (Aman YTD olmasin😇)
Fenerbahçeli arkadaşin sözlerine istinaden başlayip aslinda özünde eğlenmek ama arada ciddi bir sitem de iletmek istenen diyalog ( %90 benim inanilmaz gıcıklığımdan) tamamen yönünü sapıtıp Keko'yu hedef tahtasina oturttuğum, gittikçe tuhaflaşan bir "sirk" cümbüşüne döndü. Vallahi de billahi de esasen dertleşmek,eğlenmek ama arada bir iki sitemimi iletmek amacıyla yazarken "çekişme" modunu görünce içimdeki "ayarsız" ortaya çıktı yine. Ne yapalım,birileriyle çekişince içinizden Hulk çikiyorsa bu sizin sorununuz oluyor,neyse.. Ama kimseye hakaret etmedim. Bana edildi,canları sağ olsun.
Bunca tatavaya rağmen duruşunu bozmayan Kekoya buradan selam olsun. Onca insan cidden seviyor,sayıyor seni. Sırf bunun için bile takdir ediyorum seni. Haddimi aştığım her nokta için özür diliyorum senden. Haaa şu RES işindeki eleştirimin özü bakidir ama sen ve elbette şirket bu meseleden ibaret değildir.
Hee bazı saflar yav bu RES e bakip hisse alinir mi diye düşünedursunlar unutmayalım "Şeytan ayrıntıda gizlidir"
Başkalarını ego ve kibir ile suçlayıp kendi egosunu tatmin için “ben dedim ben gördüm” tarzı yazılar yazmak, ilgi odağı olmaya çalışmak, sanki kendisine bilgi verilme zorunluluğu varmış gibi beklentilerde olmak da ne bileyim garip geldi. Eğer kişinin şirketi parlattığını düşünüyorsan neden o kişiden bilgi almaya çalışıyorsun o zaman, kendi kazdığın kuyuya düşmüş olmuyor musun, biraz tutarlı olmak gerekiyor.
Ayrıca, borsada sorgulayıp hisse almak doğrusudur ve sürekli de tetikte olmak gerekir ancak risk her zaman vardır ve hisse aldıysan bunları göze alacaksın ve belli kabuller yapacaksın, güvenmediğin şirketin hissesinde olmanın alemi yok.
Sayın keko,
Sizi üzeni üzeriz başkan. Burada kimseye al sat demedin iyisiyle kötüsüyle her şeyi yazdın. Ortada allama pullama da yok; istemeyen, endişelenen birileri varsa satar gider başka hisse alır.. Ben kendi adıma bir miktar satıp alfas aldığımı geçenlerde. Bunu söylemiştim ve nasibim var ki alfas devam ediyor. Sektörün lokomotifi gesandır net ama tahtada yorgunluk var. Bir kıvılcım yeter aslında..
Sayın Ömür, her aklınıza geleni yazmak yerine daha çok okuyup daha az yazarsanız ve yazdıklarınız bilgilendirici şeyler olursa kendi adıma sevinirim. Çok yazdığınızda yazdıklarınızı okumadan geçiyorum ama her sayfada bir iki yazınıza denk gelince de adeta AR-GE gibi çalışan forumun giderek amacından uzaklaştığını seziyorum.
Syg.
Yorumlarım kişisel olup yatırım tavsiyesi olarak görülmemelidir.
Eğer borsa yüzde yüz tutarlılıkla hareket edilebilen yani ancak formüllerde olabilecek bir mantık örgüsüne sahip olsaydı haklı olurdun ve bütün matematikçiler de borsadan zengin olurdu. "Ben gördüm,ben bildim.." bunu hisseye dair bir şey söylediği an yapmayan mı var? Ama ben her şeyi bildiğimi iddia etmeyip bilakis yer yer sinir bozucu saptamalarım,itirazlarım da olsa karşımdakilerden de faydalanmak istiyorum. Bunu yaparken de kendime bilgi verilmesi zorunluluğu hissetmiyorum. Kusura bakma ama bu son kısım hiç olmadı. Kastettiğin RES meselesiyse çok basitçe bir yanıt verilebilir belki de muhattap mahçup bile edilebilirdi. Yok abi zorunda mıyım, moduna geçiyorsak e o zaman bu forumun manası ne Allah aşkına?
Daha önce Ömür isimli arkadaşın bu topiğin tadını tuzunu kaçırdığını hissedip söylemiştim.. şimdi de niyetinin iyi olduğunu ben de asla düşünmüyorum.. gelmiş bir de bu sefer kekoyu hedef alma çabasında?? Şu işe bak arkadaş![]()
Yer İmleri