İris Cibre 🐦
@iriscibre
·
17d
3 aylık KKM TL'de faizler hemen kendini gösterdi
4 bankada 20% (dün 30%).
İris Cibre 🐦
@iriscibre
·
17d
3 aylık KKM TL'de faizler hemen kendini gösterdi
4 bankada 20% (dün 30%).
@erefefik
https://www.savunmasanayist.com/roma...tina-son-ucte/SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
Romanya'nın obüs ihalesinde FIRTINA son üçte!
- FIRTINA, Güney Kore üretimi K9 ve Almanya üretimi PzH2000 obüsleriyle aynı ihalede yarışıyor
- 850 milyon avroluk ihale, 54 adet obüsün tedarikini kapsıyor
Detaylar, haberimizde:
@erefefik
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Acil serviste ilk nöbetimdi. Yemek borusu kanayan ağzından kan fışkıran bir teyze getirildi. Ben dondum kaldım. Durum vahim müdahale etmem lazım ama kıpırdayamıyorum. Uzman abimiz sarstı beni "kendine gel" diye müdahale ettik.
Şimdi aynı benim pozisyonumda olan tüm öğretim üyelerini ağzından burnundan kan fışkıran yüksek öğretim karşısında takındıkları donma durumu için sarsıyorum. Birşeyler yapın akademi ölüyor!
Akademik reform!
Tüm kadrolar iptal edilecek.
Edilmelidir.
@erefefik
Selim Atalay
@SelimAtalayNY
Yunan ana muhalefet Siriza partisi yeni genel başkanı Kasselakis (35)
-Öbürü kim ?
Kocam Tyler. 2019 da evlendik.
Amerikalı ve bir Hasta Bakıcı. Ama bizde -pratisyen hekim- de sayılabilir. Ameliyatlara giriyor.
-Sizle mi yaşayacak?
Evet. Atina’ya taşındı
- Siz hem Goldman Sachs….Hem Sol Sosyalist.. nasıl oluyor?
Kapitalizmin iç yüzünün ne kadar korkunç olduğunu görünce, Sosyalist oldum.
Ama parayı Gemicilikte buldum.
- Sizin gemicilik işinin gerçekten gelir yaratıcı bir iş olmadığı, iş tecrübenizin olmadığı söyleniyor?
Parti muhalefet dedikodusu..
- Kuzey Kıbrıs’a -Devletçik- dediniz ?
Kampanya yorgunluğu, uykusuzluk … İlk dış ziyaretimi Kıbrıs’a (güneye) yapacağım.
- Sizi Partide kim destekledi ?
Milletvekili Yorgo Çipras, yakın destekçilerimden. Eski Siriza bakanları da var.
- Çipras?!
Evet Başbakan Çipras’ın kardeşi
- Sizi eski genel başkan Çipras mı seçtirdi ?
……
(Muhtelif yazılardan derlenmiştir)
Hafife almaya gelmez. Alenen gay olduğunu açıklıyor ve partneriyle evlenmiş.
Dünyadaki en yaratici insanlar biseksuel veya homoseksuel erkeklerdir.
@erefefik
Bütün dünyada, uzun zamandır açıklanan enflasyon değerleri yalan.Tunç Şatıroğlu
@TuncSatiroglu
Paranın fonksiyonlarından biri değer saklama aracı olmasıdır. Para gelecekte kullanılmak üzere değer biriktirme amacıyla kullanılır.
Ancak enflasyon paranın değer biriktirme fonksiyonunu azaltır. Değeri saklamak için dahi enflasyon kadar getiri elde etmek gerekir.
Bu getirinin de risksiz olması gerekir. Çünkü riskli getiri dediğimiz zaman anaparanın kaybedilmesi riski vardır yani paranın değeri saklanamadığı gibi değer kaybı da yaşanabilir.
Sürekli cari açık veren ülkelerde yatırımcılar kendi para birimlerindeki paralarını değer saklama amacıyla kullanmak isterlerse enflasyona karşı onları koruyacak bir risksiz veya düşük riskli bir yatırım arayışına girerler. Bu da genellikle dolar olur. Ancak bu sefer de ABD'nin enflasyonu paranın değerini azaltmaktadır. O zaman en az ABD enflasyonu kadar risksiz getiri elde etme sorunu ortaya çıkar.
Bu durumda ABD'de yaşayan biri hazine bonosu veya para piyasası fonu alabilir ve enflasyonun biraz üzerinde gelir elde ederek parasının değerini koruyabilir. Ancak Türkiye'de yaşıyorsa bunun için kısa vadeli (vadesine kalan gün sayısı bir yıldan az) Eurobond alıp vadesine kadar tutabilir. O zaman risk almamış olur.
Benzer şekilde döviziyle satın alabileceği belirli bir vade içinde bitecek bir Eurobond yatırımı yapan serbest fona yatırım yaptığında da parasının değerini koruyabilir.
İdealinde yatırımcıya kendi para biriminde olan ve onu enflasyona karşı koruyan risksiz veya çok düşük riskli bir yatırım aracı sunuluyor olması gerekir. Bu olmayınca piyasadaki dengeler bozulmaya başlar. Yatırımcılar daha riskli varlıklara geçmeye başlarlar. Bu da piyasada balonların oluşmasına sebep olur. Balonlar patladığı zaman kayıplar da büyük olur.
@erefefik
Gıda Dedektifi
@gidadedektifi_
Dün yaşanan gözaltı süreci boyunca hesabımıza destek olan herkese teşekkür ederiz. Diğer yandan bu süreçte görevlerini yapan polis memurlarına, değerli savcımıza da teşekkürlerimizi sunarız.
Bir firmanın mesnetsiz iddialarıyla hepsi saatlerce uğraşmak zorunda kalıyorlar.DAYISöz konusu girişimler Gıda Dedektifi'ni yıldırmaya yöneliktir. 2018'den bu yana yaptığı yayınlarda her zaman somut veriler üzerinden tespitler yapan hesabımız, bugüne kadar hiçbir ürünü kötülememiş, hiçbir markayı karalamamıştır.
Yayınlarımızda öneride de bulunulmamaktadır.
Fakat yayınlarımızdan rahatsız olan Ülker firması son birkaç yıldır hesabımıza yönelik baskısını arttırmaya çalışmaktadır. Firmanın hesabımızdaki tüm Ülker paylaşımlarını yayından kaldırmaya yönelik daha önceki "yürütmeyi durdurma" girişimi mahkemeden dönmüştü.
Diğer yandan Ülker'in 2021 yılından bu yana İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde aleyhimize açtığı dava sürmektedir. Ülker avukatları bu davada Gıda Dedektifi'ni "suç işlemeyi alışkanlık haline getiren hesap" olarak nitelemektedir.
Yani, hükümleri de kendileri veriyor.
Firmanın iddiaları temelde "marka karalama", "haksız rekabet", "Türk Ticaret Kanunu'na muhalefet" gibi dayanaksız suçlamalara yöneliktir. Ticari olarak zarar gördüğünü iddia eden firma, ürün içeriklerini iyileştirmek için harcayacağı parayı davalara ve avukatlara dökmektedir.
Dünkü suç duyurusuna konu olan yayında olduğu gibi tüm yayınlarımız etiket verilerine, mevzuat hükümlerine ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu düzenlemelerine dayanarak yapılmaktadır.
Soyut verilerle değil,
Somut gerçeklerle yayın yapmaktayız.
Bu ve benzeri firmalar sözde uzmanları satın alıp, eskimiş reklamcılarıyla ekran karşına geçerek Gıda Dedektifi'ne algı yapmaya uğraşırken; biz topluma faydalı uygulamalar geliştirmeye, Türkiye'nin en iyi gıda mühendislerinin danışmanlığında yayınlarımızı yapmaya devam ediyoruz.
Bu vesileyle Gıda Dedektifi olarak yayınlarımıza yılmadan devam edeceğimizi bilmenizi isteriz. Araştırmacı kimliğimizle basın yayıncılığı değerleri çerçevesinde market raflarındaki ürünlerin içeriklerini ve az bilinen gerçekleri duyurmayı sürdüreceğiz.
@dayiekonomi
·
21d
Benim için yeterli.
Bir daha ben sağ oldukça benim damımın içine ülker ürünü ya da ülker'in sahibi olduğu başka firmaların ürünleri giremez.
Topluma yarardan başka hiç bir şey yapmayan bir hesabı susturmaya çalışan bir şirket beni zehirlemeye çalışıyor sonucu çıkarırım.
@erefefik
Bu konunun üstü aylar önce kapatılmıştı. Şimdi iki ülke arasında gerilim var, roket Ukrayna'dan geldi diyorlar.WarNewsPL
@WarNewsPL1
🇵🇱🇺🇦
To ukraińska rakieta spadła w polskiej wsi Przewodów i zabiła dwie osoby - wynika z opinii biegłych dla polskiej prokuratury.
tarafından Lehçe dilinden çevrildi
🇵🇱🇺🇦
Polonya savcılığının uzman görüşlerine göre, Ukrayna'ya ait bir roket Polonya'nın Przewodów köyüne düştü ve iki kişiyi öldürdü.
@erefefik
Yer İmleri