Dünya gazetesinde çıkan saçmalık nelere kadir değil mi? Bir köşe yazarı hiç bir kaynağa dayandırmadan, tümüyle bir fısıltı haberi yapıyor ve bununla bir hisseyi nerdeyse tavan yapıp, yüz milyonluk hacime getiriyor üstelik günlerce oraya yazdığı rakkamları konuşturtabiliyor. Kimsede yahu bu haberin kaynağı ne, bu rakkama satılması için nasıl bir ebitda çarpanı lazım, vs gibi sorular sormuyor da 300 milyona satılırsa hisse başı fiyatı ne olur diye soruyor.
1 TL den beri elinde vakko olan ve o zamandan beri yüzlerce kez al/sat yapmış olan biri olarak yazıyorum. Vakkoyu severim ama gözüme perde inmez. Şirket satılır veya satılmaz, makul bir rakkama veya 300-500 gibi uçuk bir rakkama gider veya gitmez, herşey için bir planınız olsun da arkadaşlar...Burası Türkiye, şirketi sattım deyip, sonra satış aşamasında bile satmaktan vazgeçtim diyen kişiler bugün ceza almadan dolaşmakta bu ülkede. Bir gazetecinin fısıldı haberi ile mantığınızı kaybetmeyin. Kendi planınız neyse ona sadık kalın...bence...
Yeni foruma yazmıyorum artık pek ama eskilerden tanıyanlar çıkar belkiSaygılar...
Yer İmleri