Herkese selamlar,
Forumdan baya uzaklaştım bazen göz ucuyla baktığım oluyor, bıraktığımdan beri pek değişen bir şey olmamış. Birbirine laf sokmalar, hayaller, öngörüler, kavgalar vs... sürüp gidiyor. Daha önce yazmıştım tekrar yazayım. Bu şekilde ancak enerjinizi tüketirsiniz başka da bir işe yaramaz.
Mathias biraz sivri dilli, zamanında ben de çok kızıyordum kendisine ama şu an dediği çoğu şeye katılmak durumundayım. Biraz forumla yıldızı barışmadı maalesef.
Hisse fanatizmi çok tehlikeli bir şey... Yılbaşında Ereğli hisselerimi sattıktan sonra bu konuda çok farkındalık kazandım.
Borsa Ereğli den ibaret değil.
Borsa Froto dan ibaret değil.
Borsa iyi bildiğiniz birçok şirketten ibaret değil.
Rotasyon yapmanız şart. Rotasyon demek iyi zamanlama gerektirir. Zamanlama ise borsadaki en zor şeydir.
Sürdürülebilir şekilde fonları geçemiyorsanız hiç uğraşmayın fon alın.
Kendinizle inatlaşmayın, Froto, Ereğli, Aksa gibi şirketler büyümede baya bir doygunluk seviyesine ulaşmış şirketler. Bunların piyasa değerinin 3-4 kat artmasını beklemek biraz boş bir hayal gibi geliyor bana. Gerek sosyal medyada gerek forum sayfalarında her şirketin sevicileri, fanatizm boyutunda aşık olanları var. Örnek veriyorum adam sabahtan akşama kadar #PARSN twiti atıyor. Soruyorsun maliyetin kaç diye, benim maliyetim sıfır diyor. Peki niye o zaman milletin vebaline giriyorsun etkiliyorsun insanları...
Sonra hala temettü goy goyu yapan çok takipçili hesaplar var. Kanmayın bunlara arkadaşlar. Hele hele bütçeniz sınırlıysa temettü vs. hiç uğraşmayın. Gidin hisse fonu alın. 10 sene sonra bana dua edersiniz. 
Bir de piyasa profesyonelleri var, aracı kurumların sosyal medya fenomenleri var. hoca, analist vs. gibisinden sürekli youtube da, sosyal medayada görüyorsunuzdur. Bunların içinden mutlaka samimi ve iyi niyetli olanları vardır ama yine de dikkatli olunması, mesafeli olunması gerektiğinin altını çizmem gerekiyor.
Ya çok şey yazasım var da neyse...
Özetle dijital medyalarda kimse dostunuz değil. Forum da buna dahil.
Borsada tek başınasınız. Kimse kazancınızın, kaybınızın ortağı değil. Para kolay kazanılmıyor, kolay kaybetmeyelim.
Selamlar, Saygılar...
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri