Sayfa 153/1001 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon
Arama sonucu : 8002 madde; 1,217 - 1,224 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI III ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    TCD T1 mi? Birde şöyle bir mantık üretiyorum TCD son 1 ay da %16 son 3 ayda %37 getirmiş bende diyorum ki bana ayda %5 verin yeter yani performansı 3 kat düşse bile bana yeter mantık olarak doğru mu bu şekilde
    benzer bir mantıkla, son ay %16 getiri elde eden yatırımcı da yaa bu ay %6 düşse 2 ayda ay başına %5 kar kalır o bile mis diyor olabilir şu var ki siz tam bu ay girdiğinizde o %6 düşüşe denk gelebilirsiniz, demem o ki Kötü senaryo da aklınız da bulunsun risk kategorisi 7

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    PPF'leri dışında yok.
    tam anlayamadım PPF leri dışında derken...diğer taraftan örneğin hisse senedi ağırlıklı bir fon aldım hafta sonu fon nasıl değerleniyor? ya da borsanın kapalı olduğu günlerde...diğer sorum ise t2 olan bir fonu sattığımda 2 gün boyunca boşta mı bekler yoksa bankanın PPF lerinden mi alır? kusura bakmayın çok soru sordum

Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    tam anlayamadım PPF leri dışında derken...diğer taraftan örneğin hisse senedi ağırlıklı bir fon aldım hafta sonu fon nasıl değerleniyor? ya da borsanın kapalı olduğu günlerde...diğer sorum ise t2 olan bir fonu sattığımda 2 gün boyunca boşta mı bekler yoksa bankanın PPF lerinden mi alır? kusura bakmayın çok soru sordum
    T2 satıldığı zaman para yatana kadar repo yapılır

Sent from my iPhone using Tapatalk

4.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    benzer bir mantıkla, son ay %16 getiri elde eden yatırımcı da yaa bu ay %6 düşse 2 ayda ay başına %5 kar kalır o bile mis diyor olabilir şu var ki siz tam bu ay girdiğinizde o %6 düşüşe denk gelebilirsiniz, demem o ki Kötü senaryo da aklınız da bulunsun risk kategorisi 7

çok iyi anladım teşekkürler!

5.  Alıntı Originally Posted by mrfatih Yazıyı Oku
    TCD T1 mi? Birde şöyle bir mantık üretiyorum TCD son 1 ay da %16 son 3 ayda %37 getirmiş bende diyorum ki bana ayda %5 verin yeter yani performansı 3 kat düşse bile bana yeter mantık olarak doğru mu bu şekilde
    Mantığınız doğru ama iş uygulamaya gelince %10 ve %15'ler beklenti haline geliyor ve %5 düşük gelmeye başlıyor

6.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    T2 satıldığı zaman para yatana kadar repo yapılır

Para yatana kadar repo yapılmaz satış emri sabahtan verilmişse gün sonunda oluşan fiyattan yani ertesi günü TEFAS'ta fiyattan satış gerçekleşir. 1 gün paranız fon içerisinde kalır.

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Para yatana kadar repo yapılmaz satış emri sabahtan verilmemişse gün sonunda oluşan fiyattan yani ertesi günü TEFAS'ta fiyattan satış gerçekleşir. 1 gün paranız fon içerisinde kalır.
    Evet doğru. [emoji106]

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    GPG %34 zor diyor seneye hatta bu yıl gerçekleşen performansına göre %20 gibi bir hedef koymuş sanki 2020 için
    Bence o bile zor GPG için
    % 15'e razı gelirler sonunda.
    Fazlasını isteyene GPG Plus'ı önerecekler herhalde.

Sayfa 153/1001 İlkİlk ... 53103143151152153154155163203253653 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •