Istanbulda konut sektoru sikintida. Ama Mersin, Van, Corlu, Cerkezkoy Luleburgaz daki muttahitlere soruyorum isleri tikirinda...No problem simdilik..
Turkiyede konut sektoru adina genelleme yorum yapmak epey yaniltici olur....i
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Istanbulda konut sektoru sikintida. Ama Mersin, Van, Corlu, Cerkezkoy Luleburgaz daki muttahitlere soruyorum isleri tikirinda...No problem simdilik..
Turkiyede konut sektoru adina genelleme yorum yapmak epey yaniltici olur....i
bu genellemeyi nasıl yapıyorsunuz...2-3 arkdaşa sorup genel bir çıkarım yapma olaylarına karşıyım...ne konut fiyat endekslerinde, ne de satış adetlerinde bir sorun gözükmüyor...bazı mhalle arası müteaahitler sıkıntıda olabilir, büyklerde de çıkabilir...ama bu genelleme yapmak için yeterli değil.
demir fiyatı bir senede ikiye katlanmış, talep olmasa bu kadar artamazdı.
benim yazdığımdan arz önemsiz sonucunu mu çıkardınız? sonuçta talepte önemli, arz da önemli...arz dediğiniz şey bir anda azalmaz, işletmeler kapıya kilit vurmaz...talebi artan şeyin, yeterince arz olmadığında fiyatı artar..şimdi arz talep dengesi hikayesi anlatmayalım burda.
peki bir soruda ben sorayım...son 5 yılda yıllık et tüketimi fiyatı çok arttı diye azaldı mı? ya da aynı mı kaldı...bildiğim kadarıyla suriyeli vs, artı gelirlerin artması ile et tüketimi de arttı son yıllarda, fiyatın 5 senede ikiye katlanmasına rağmen üstelik.
TR de et fiyatlari yuksek degil
Dunyada cok dusuk
Efendim hemen aciklayalim
4-5 sene once TR den ABD ye bir Turk gelmisti tanistik ettik. Adam Trakya nin bir yerinde kasaplik yapiyormus ziyarete gelmis. Hayvan yetistiriciligi yapan arkadaslari var. Bir gun benden internetten bir sey almami istedi kendi kredi kartimla alacaktim adam da bana nakit odeyecekti tamam dedim
Almak istedigi sey hayvanlara vurulan hormon. Gerci bana ne dedim ilk once sonra merak ettim adamin yaninda internetin basindayken google a girdim neymis bu hormon diye. Bir baktimki TR de yasak ama ABD de serbest
Adama dedimki bunu TR ye nasil sokacaksin? Abi dedi yasak masak ama bunu hayvana bi vuruyorsun balon gibi sisiyor manyak et cikiyor ondan ABD de et cok ucuz dedi
Dedimki bunu TR de yetistiriciler biliyordur kacak getirir herkes sisirir hayvani. Dediki herkes zaten bunun pesinde ama ABD de tanidik olacak kacak sokacak bir suru risk
Neyse sunu demek istiyorum. ABD de hayvan yetistiriciliginde sapiklik otesi bir antibiyotik ve hormon kullanimi var. Bir de ciftlikler cok buyuk. Mesela bazi hayvan uretim ciftliklerinin tepeden ucakla videosunu cekmisler ucak yarim saatte bitiremiyor ciftligi dusun artik
ABD de en dusuk kalite biftegi 20 liraya alirsin ama cok lezzetsizdir cogu insan onu tuketir. 20 lirayi abartmiyorum.
Turkiyedeki ise gercek et. Biz burada yani ABD de sahte et yiyoruz
Mesela TR de nusretin kullandigi et hem prime cut tir hemde organic gibi. Cunku kendi ciftliginde yetistiriyor. bunun aynisinin paundu ABD de 30 dolardir yani kilosu 210 TL
ama bunu zenginler yer. Yani siz TR de yediginiz et ABD de zenginlerin yedigi ettir.
ABD deki fakirlerin yedigi angus etini ithal ettiler TR ye kimse yemedi. Turkiyenin damak tadi ustun tad. daha gelismis bir tad.
Amerikalılarında hiç kafası çalışmıyor. Biz o kaliteli etleri güney amerikadan getiriyoz [emoji3]
Et fiyatlarını karşılaştırırken birde kişi başı gelire göre karşılaştır derim. Sonuç türkiyede herkes zengin.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Yer İmleri