bizim ağa masanın basına oturdu galiba okuz yerinden kımıldadı))
bizim ağa masanın basına oturdu galiba okuz yerinden kımıldadı))
Hayırdır inşallah, pek alışkın değilim de güzel hareketlere
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Neden mi yükseldi?
Cemtaş'ın karını biraz olsun aşağı yönde etkileyebilmesi için 30 Haziran itibarıyla Cemtaş'ın düşük kapatması gerekiyordu ve kapattı.
Şayet bugünkü haraketi dün yapsaydı herkes buna tam emin olacaktı.
Bir de BUCİM'in satılabilirliği üzerinde duran bazı yatırımcılar ufaktan mal almaya başladılar.
Bana göre bugünkü çıkışın sebebi buydu.
[QUOTE=omer;597537]Bu cümlenizi sadece ana fikir olarak anladım, yine saflığıma denk geldi de, tam dolu bir cümle gibi gelmedi. Bir tam olarak yazdığınızın içini doldurup öyle tekrar söylermisiniz rica etsem?
Yatırım yapacak olan senedin kasasından para çıkar, dolayısıyla temettü verimliliği uzun yıllar düşer. Bunu bilen yabancı yatırımcı da (forumu takip ederseniz) kaç gündür sata sata bitiremedi diyorlar. Teknik analizine bakarsanız da aman aman görüntü hoş değil.
Yani velhasıl yatırımın bitmesini beklemek lazım.
Ancak extra bir durum söz konusu olursa o zaman yeniden alım için düşünülür. Ama şu anda gelecek vaat etmiyor maalesef.
Hele yol inşaatı şartnamesi değişsin o zaman seyredin çimentoları. Benim beklentim bunun üzerine, devlet bu değişikliği yapacak çünkü atıl kapasite var. Madem gereğinden fazla kapasiteye izin verdi düzeltmek de devlete düşer yoksa artan işsizlik ve boşa giden döviz.
[QUOTE=Eloğlu;600431]Size katılmıyorum, gelecek vaat etmiyor derken sançimin 240-250 milyon usd ye satıldığı devirde yaklaşık 110 mlyon usd özsermayesi bulunan yine 75 milyon usd değerinde cemtas değeri bulunan vb liman, birçok arsa bina vs. değeri bulunan bucim mi gelecek vaat etmiyor. Şu anki borsa fiyatından buçimi satın alcak kişi buçimin sadece özsermayesi artı cemtas payı 185 milyon usd ederken 163 milyon usd ye almış olacak. Verdiği yüzde 2-3 temettüyü verse ne olur vermese ne olur. İlgili yatırımıda hemen cebinden para çıkarıp yapacak değil, uzun vadel finansman ile yapacak.
Yatırım Tavsiyesi Değildir
[QUOTE=Eloğlu;600431]Sn Eloglu,
Temettü verimliliği dediğiniz şey bucim de daha önce de aman aman yoktu
Bana kalırsa yabancı alttan alttan hisse alarak bu şirketten ekmek yiyemeyeceğini anladı, şu anda satılan hisselerde baş alıcı şirket yönetiminde söz ve hisse sahibi olanlardır kanımca. Çünki ne olacağını bizden iyi biliyorlar.
Yatırım ciddi bir olay evet, tutar da hayli fazla.
Peki siz yatırım yapmış bitirmiş bir şirketten mi ucuza hisse alabilirsiniz yoksa yatırımı yapacak olandan mı? Ben yabancıların sadece temettü için hisse alacağını düşünmüyorum. Hele de 15 kuruş gibi komik rakamlar için
Madem ki yabancıların bu şirketten haberi var ve yatırım bittikten sonraki değeri, belli ki şimdiki değerinin misli misli üstünde olacağından, ben yabancı yatırımcı olsam, yatırıma başlamadan ellerinden alırım şirketi yatırımında ben yaparım.
Sonra lojistik rahatlığı olan, ucuz maliyetle üretim yapabilen, işçiliği ucuz, teşvikleri çok ve potansiyeli çok olan bir fabrika sahibi olurum.
Zaten dünyaca tanınan bir markayımdır ve en avantajlı ve karlı fabrikam da bu olur.
Herşey kenara, şirketin asıl değeri Bile şimdiki değerinden 4-5 kat fazladır. Çok kısa zamanda bu hareketler tabiki olmaz ama yıllardır durağan, ağır taş gibi giden bir hisse de gitti mi tutulmaz. Yani o gidişi yakalamak önemli olan ve bu trene bileti alış tarihiniz önemli diyorum ben.
Kaldı ki gerçekler değil, Ümitler alınır. Yattırım bitince alırım demeyin, gerçekleşince ağzımız açık bakarız, yatırım yapılacakmış diyince alın. Bırakın grafik biraz kötü gitsin.
Ben Eylül'den ümitliyim en azından iyi hareketleri bekliyorum. Kader kısmet bakalım. Grafiklerde obo da gördük, fincanlar kulplar da ama tık yok.
Sizin kadar kesin konuşamıyorum sadece.
Size de başarılı yatırımlar bol kazançlar dilerim. Umarım burada yanılırsınız.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri