Arenadan çýkýp forda geçtim gerçi orada da þuan biraz zarardayým :) thy düþünüyordum almadým ford aldým insanda birazda nasip olacak inþallah nasibimiz hayýrlýsýyla açýlýr
Arenadan çýkýp forda geçtim gerçi orada da þuan biraz zarardayým :) thy düþünüyordum almadým ford aldým insanda birazda nasip olacak inþallah nasibimiz hayýrlýsýyla açýlýr
seni tahtaný yapan yapýcýnýn, kuracaðýnýz baskýnýn........
Degerli dostlar herkese bol kazançlar,
Yatýrýmcý dostlarýmdan þirkete mail atmalarýný ya da telefon etmelerini rica edecegim genel kurul ve temettu kararý niye açýklanmadý ben bu iþi cozemedim.Ugraþýyorum siz de taþýn altýna elinizi sokarsanýz sevinirim
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.
@borsavizyon
Bilanço gönderme tarihi 22 þubat , bugün tam 5 hafta oldu hala daha genel kurul ve temettü haberi bildirilmedi KAP'a.
Bu þirketin normal uygulamasý deðil. Normalde bilanço açýkladýktan 1 hafta 10 gün sonra genel kurul tarihi ve temettü miktarý bildirilirdi.
Ben de sordum þirkete bunu ama çok net bir gerekçe alamadým.
Bence de herkes þirkete telefon etsin yada mail atsýn , genel kurul tarihinin neden belirlenmediðini sorsun.
Genel kurullar hesap döneminin sonundan itibaren 3 ay içinde yapýlýr diye biliyorum ama mutlaka bunun istisnalarý vardýr. Çünkü zaten 3. ayýn sonuna geldik daha karar alýnmadý. Karar alýndýktan sonra da en az 3-4 hafta sonra yapýlýr genel kurullar. Bu durumda bugün karar alýnsa bile en erken Nisan sonu yapýlacak demektir.
Bir çok þirket genel kurulllarýný yaptý Mart ayý içinde. Hatta temettü ödemesi yapanlar bile var. Veya 1-2 hafta içinde temettü ödemesi yapacak olan bir sürü þirket var ama bizimkiler neden bu kadar gecikti anlamadým.
Bunun bir sebebi var bence ama ne olduðunu bilmiyorum. Yoksa senelerdir mart sonunda genel kurul yapan þirket neden bu sene bu kadar geç kaldý.
Bence de herkes üzerine düþeni yapsýn ve mail yada telefonla bunu sorsun þirkete. Belki çok kiþi arar sorarsa bir açýklama yaparlar.
Sayin brosavizyon, emirhan06 ve sorpressa,
Acaba bu sene gec kalmalarinin arkasinda Redington mali yilinin 31 Mart'ta bitiyor olmasi olabilir mi? Tabi bu her sene boyledi ama belki de Redington YK'sinin alacagi bazi stratejik kararlar ve kendi mali yillarini kapatmadan bunu halletmeyi istemeleri bu sene extra'dan Arena'ya yansiyor olabilir mi?
Eger boyleyse bu sapkanin icinden bir tavsan cikma olasiligini cok yukseltiyor.
Hocam bence de birþey bekliyorlar. Yoksa yýllardýr bilançosunu þubatta açýklayýp , bilanço açýklamasýndan sonraki 1 hafta 10 gün içinde genel kurul ve temettü kararýný açýklayýp , mart bitmeden genel kurulunu yapan , nisan bitmeden temettüsünü veren þirket neden bu sene mart bitmesine raðmen hala daha genel kurul tarihini ve temettüsünü açýklamadý ?
Burada bence birþey var ama ne var bilemiyoruz. Hani yerel seçimler sonrasý AK parti seçim iþlerinden sorumlu genel baþkan yardýmcýsý , " hiçbir þey olmadýysa bile kesin birþey oldu " demiþti ya , bu da onun gibi birþey :)
Birþey olmadýysa bile kesin bir þey oluyor þu anda ve bence Hintliler bunun netleþmesini bekliyor. Yoksa hakikaten durum normal deðil.
Kaldý ki ortada , genel kurullarýn hesap kesiminden sonraki 3 ay içinde yapýlmasýný gerektiren bir kural ve teamül var. Yani yaptýrýmý olmasa bile kural 3 ay içinde yapman lazým diyor.
Þimdi bu 3 ay gerekçesiz olarak aþýlmaz diye düþünüyorum. Mutlaka haklý bir gerekçesi vardýr ve bu gerekçenin de önemli bir gerekçe olmasý lazým. Boþu boþuna yada zevk olsun diye bu 3 ay aþýlmaz.
Bakalým ne çýkacak altýndan göreceðiz.
Bu arada son 2 günde yatýrým fonlarý Ýþ , Ýnfo ve Halk yatýrým aracýlýðý ile 120 bin lot daha mal almýþ.
Yatýrým fonlarý alýþlarý son 3 ayda 1,5 milyon lotu aþtý. Mal toplanmaya devam ediyor. Bu arada HSBC amca yada sürpriz bir þekilde Ömer Musa amca devreye girse ve 14 lira üstüne yüksek iþlem hacmi ile atabilsek güzel þeyler olacak ama talep o kadar kýrýlgan ki , azýcýk satýþ gelsin herkes satýþa dönüyor , alýþ da olmayýnca gevþiyor kaç gündür.
Beklemekten baþka çare yok. Elbet tüm haberler teker teker gelecek.
Yer Ýmleri