yani Berk bey bundan rahatsız olan çok insanı hem forumda hem kendi çevremde görüyorum. O yüzden naçizhane kendi fikrimi paylaşmak isterim. Biz yatırımcılar zaten şirketin maksimum kapasitesini biliyoruz. Bununla beraber şirketin tam kapasite çalıştığını ve mevcut kapasite artışının 65%sini daha fabrika kurulmadan 2 firmaya sattığını biliyoruz. Fabrika tam kapasite 4 vardiya çalışıyor ve sadece 2 haftada 1 gün bakımlar için duruyor ve deposunda hammadde bekletiyor ki üretim kesilmesin. Bu durumda aldığı siparişleri kap atması bizlere sadece malı kime sattığını öğrenme imkanı verir çünkü zaten bu mal satılıyor. Firmanın maksimum kapasitesi üzerinden yapacağı satışlar ile bence çok doğru hedef fiyatlar çıktığını düşünüyorum. Bu konudaki tek muamma şirketin kar marjı ve yapacağı satışlar belli olduğu için kaç F/K ile fiyatlanacağı. Vaziyet böyleyken kap atmaları biraz yatırımcıyı aldatmak olur diye düşünüyorum. Bist içerisinde tarla ges kursa kap atan şirketlerimiz, ihaleye teklif verince daha kazanacağı belli olmadan 3 ay önce kap atan şirketlerimiz var ve ben şahsım adına pahalı buluyorum bunları zira bir hype ile hareket ediyorlar ancak F/K'ların belli oranlar altına inme ihtimali tam kapasite çalışsalar bile mümkün değil. Evet kısa vade için güzel görünüyor ancak patron hala yatırımlara devam etmek niyetinde iken bu şirketin anlamsız ve gerçek dışı şekilde F/K'lara gelmemesi bence çok hoş. Tabi ki herkesin yatırım mentalitesi birbirinden farklı. Şahsen ben sadece iyi yönetilen iyi bir şirket olduğunu düşündüğüm için değil aynı zamanda iyi bir fiyattan ortak olabildiğim için ortak olurum. Elimdeki tüm hisselerde durum benzer. Diğer şirketlerimiz de çok kıymetli ve iyi yönetilen şirketler. Benzer sektördeki şirketlerin bazılarının patronlarının cvleri gerçekten göz alıcı ancak kimisi akıl dışı bir fiyatta kimisi ise yatırım yapmıyor. o açıdan şirketin sadece geleceği fiyatlaması ve anlamsız hype ile riski arttırmamasını ben olumlu buluyorum. Ve tekrar dediğim gibi herkesin yatırım mentalitesi, risk marjı, getiri beklentisi birbirinden farklı. Bunlar ise naçizhane benim fikirlerim.
Saygılar.
Sayın PapyonunStajyeri dediğim gibi çoğu konuda haklısın ama sizin bu söylediklerinizi kaç tane ky biliyor. Hem şu var ki borsada değerinin altında fiyatlanan veya tam tersi durumda olan onlarca hisse var. Bunların asıl sebebi hisselerin yeterince tanınmıyor olması. Yatırımcı her zaman kulaktan duymaktansa şirketin resmî ağzından yapılan kap açıklamalarına önem verir. Hadi diyelim ki 10 milyon dolar altındaki anlaşmaları bildirmiyorlar. Ancak bu Huawie konusunu mevcut haliyle açıklamalılar.
Ayrıca hisse başından beri adete Denizin oyuncağı durumunda, Deniz alınca hisse çıkıyor satınca düşüyor. Neden alıyor neden satıyor o da belli değil. Dün neredeyse tavan olacakken bugün nerdeyse taban oluyordu. Dünden bugüne ne değişti? Güçlü bir şirket böyle olmamalı.
Faaliyet raporunda Mart ayı için 500 MWp/yıl kapasite artışı olacağı yazıyor. Bu oldu mu, bilgisi olan var mı?
Bir kaç kez değinilmiş ama CEO'nun KAP konusunda söylediklerine ben de katılıyorum.
Bizim zaten üretim kapasitemiz belli, üreteceğimiz panel sayısı belli, kar marjlarımızı da düşürmüyoruz dedi.
Yani özetle ihalelere değil direkt üretim kapasitesine bakıp hesap yapın diyor.
Misal ne kadar ihale açıklasalar da biliyoruz ki 1. çeyrek kar, ortalama döviz kuru ile yaklaşık, 300 milyon tl gelecek.
Yıllıklandırılmış net kar 770 milyon tl olacak. HBK 16.7 TL olacak.
Bence bu bilgiler yeterli. Hele ki günlük hareketlere takılmayıp toplamaya odaklandıysanız bu durum işinize bile gelir.
1. çeyrek karı biraz daha yüksek olabilir. Benim tahminim 350-400 Milyon TL arası.
Böyle düşünmemin nedenleri;
1. 2022 4. çeyrek başında devreye giren yatırım muhtemelen daha verimli kullanılmıştır 2023 1. çeyrekte.
2. Astor halka arzından aldıkları 2.4 Milyon lottan ettikleri kar.
Astor karını hesaplamadım ben. Onu da eklemek lazım, haklısınız.
Düzeltme: 2023 ilk çeyrek sadece sattığı lotlardan elde ettiği kar, net kar'a yansıyacağı için etkisi +12 milyon TL olacak. Yani kar tahminimi 312 milyon tl olarak güncelleyebilirim.
Bir de genel kurul sonrası bahsedilen günlük panel üretim adetinden yola çıkılarak bulunan MW kapasite 1290'dan fazla çıkıyor. (1400 civarı) Muhtemelen makinaların hızını arttırmışlar devreye alırken
Güzel şeyler olacak.
Son düzenleme : KWN; 12-04-2023 saat: 11:21.
Bana kalırsa her çeyrek bir öncekinden daha fazla kar getirecek. En azından bu sene böyle.
2023 yılı en yüksek karlı senesi olabilir diye düşünüyorum.
Şapkadan ne gibi tavşan çıkar onu bilemem.
1<2 2<3 den 3<4 çeyrek karları böyle olacak gibi.
Ayrıca dolar kuru da değişken. Bakalım hele bi ikinci çeyrek de gelsin inşallah inceleriz.
Yer İmleri