Sayfa 155/1000 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: Viop LX

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    gözü toprağa bakıyor yine...

badem açıkcıları heybelerini doldurduysa katliam başlasın...
    Bu ara herşeyin gözü toprağa bakıyor vakti gelen gidiyor akçay
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    tüh mahrum kaldık.

Şapkanın dinen kesin yasak olduğu ayeti getirir misin buraya okuyalım.

daha önce de sordum bunu hebele hübele ettin.
    ÖNCE 3-5 BU TARZ kitap oku sonra...Bir de kibar konuşmayı öğren...

sana değil ama diğer merak edenlere:

Ayetler,anayasadır.Ayetlerde bunlar yazmaz.İslamın kanun-fetvalarının başka kaynakları da vardır.

-Şapka: hristiyanlığın sembolu olarak tüm ümmet kabul etmiştir.(bu kanun demektir).Mesela siz 1924 ten önce islam aleminde şapka ile dolaşsaydın..Sana mutlaka hristiyan diyeceklerdi..

-Osmanlının ne büyük alimlerinden zenbilli ALİ EFENDİNİN fetvası vardır..hem de ne fetva..

Herkesin elinde GOOGLE var..Merak eden bunla ilgili sürece bakabilir..

Konu çok uzayacağından bu kadar...

3. Şimdi bilgisaayrı açtım.
    Bim'e kaymışlar gene.
    Geçen sefer de öyle olmuştu. Önce BİM düştü. Sonra bütün Bist 30 düşmüştü.
    Sanki aynı senaryoyu yaşıyor gibiyiz.

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    EVRİMDEN kasıt burada (tartışmalara konu olan),gelişmeyi-terakki etmeyi ihtiva eden mecazi boyut değil...DARWİN teorisidir.DOĞAL SELEKSİYON-MUTASYON dediğimize göre olay başka olamaz.Neyse...

Dinde reformun kralını yaptık:Getiridik frenklerin-ingilizin,yani müstemleke devletlerin şapkasını...(dinde bu kesin yasak iken)..sonra bir günde alfabe değiştirdik.sonra tartı-ölçü birimi değişti....

Sonra ezanı MİLLİLEŞTİRDİK..TANRI ULUDUR dedik...Tatili cumadan pazara Kaydırdık..

Daha ne yapalım dinde reform namına..sonra 1950-60 tan itibaren o kadar geliştik ki:ALAMANYAYA KÖLE OLARAK İŞÇİ TRANSFER AKIMI BAŞLADI...

Daha çok konuşurum da...

Şimdi 300 mesaj atılmış.Bunların %90 ı ekonomi dışı..Ama farklı bakış açısı olunca...YASAK KARDEşİM denilir..
    Aslında zaman zaman burada çok şey yazmak istiyorum ama sonra vazgeçiyorum.Nedeni ise ,'senin ne anlatmak istediğin önemli değil,karşının ne anladığı önemli,senin anlattığın anlaşılmıyorsa,sözcüklerin laf kalabalığından veya zaman kaybından başka bir şey değil.''in hep doğrulanıyor olması.Benim yazımdan anladığın senin kodlandığın evrim ise benim dinde reformdan kastımdan,türkçe ezan yada şapka anlıyorsan,benim konuşmama hiç gerek yok.Senin söylediğinden bir anlam çıkarırsak iskilipli atıf hoca' da sırf tek başına şapka ile ilgili bir kitap yazdığı için mi idam edildi? Acaba öyle mi ? (hükmü bulup okumak lazım).Az önceki söylemimden dolayı uzatmayacağım.Her şeyi söyleyip yazabilirim ama kimseyi değiştiremem,önyargılarını da kıramam bu nedenle israfa hiç gerek yok.

5.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    XU030'un incitmeden dövülebilecek bi 150 point civarı daha yeri kalmış sanırım...

10-15 puan kaldı. Tutmazsa incitecekler sanırım...

Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Alıntı Originally Posted by snob77 Yazıyı Oku
    Aslında zaman zaman burada çok şey yazmak istiyorum ama sonra vazgeçiyorum.Nedeni ise ,'senin ne anlatmak istediğin önemli değil,karşının ne anladığı önemli,senin anlattığın anlaşılmıyorsa,sözcüklerin laf kalabalığından veya zaman kaybından başka bir şey değil.''in hep doğrulanıyor olması.Benim yazımdan anladığın senin kodlandığın evrim ise benim dinde reformdan kastımdan,türkçe ezan yada şapka anlıyorsan,benim konuşmama hiç gerek yok.Senin söylediğinden bir anlam çıkarırsak iskilipli atıf hoca' da sırf tek başına şapka ile ilgili bir kitap yazdığı için mi idam edildi? Acaba öyle mi ? (hükmü bulup okumak lazım).Az önceki söylemimden dolayı uzatmayacağım.Her şeyi söyleyip yazabilirim ama kimseyi değiştiremem,önyargılarını da kıramam bu nedenle israfa hiç gerek yok.

Bu günleri ne güzel özetlemiş.!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    sildim..FORUM KURALLARI...var ya?

hani 300 mesaj yazılır..ama ben yazınca hatırlanır..

Sayfa 155/1000 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •