ÖNCE 3-5 BU TARZ kitap oku sonra...Bir de kibar konuşmayı öğren...
sana değil ama diğer merak edenlere:
Ayetler,anayasadır.Ayetlerde bunlar yazmaz.İslamın kanun-fetvalarının başka kaynakları da vardır.
-Şapka: hristiyanlığın sembolu olarak tüm ümmet kabul etmiştir.(bu kanun demektir).Mesela siz 1924 ten önce islam aleminde şapka ile dolaşsaydın..Sana mutlaka hristiyan diyeceklerdi..
-Osmanlının ne büyük alimlerinden zenbilli ALİ EFENDİNİN fetvası vardır..hem de ne fetva..
Herkesin elinde GOOGLE var..Merak eden bunla ilgili sürece bakabilir..
Konu çok uzayacağından bu kadar...
Şimdi bilgisaayrı açtım.
Bim'e kaymışlar gene.
Geçen sefer de öyle olmuştu. Önce BİM düştü. Sonra bütün Bist 30 düşmüştü.
Sanki aynı senaryoyu yaşıyor gibiyiz.
Aslında zaman zaman burada çok şey yazmak istiyorum ama sonra vazgeçiyorum.Nedeni ise ,'senin ne anlatmak istediğin önemli değil,karşının ne anladığı önemli,senin anlattığın anlaşılmıyorsa,sözcüklerin laf kalabalığından veya zaman kaybından başka bir şey değil.''in hep doğrulanıyor olması.Benim yazımdan anladığın senin kodlandığın evrim ise benim dinde reformdan kastımdan,türkçe ezan yada şapka anlıyorsan,benim konuşmama hiç gerek yok.Senin söylediğinden bir anlam çıkarırsak iskilipli atıf hoca' da sırf tek başına şapka ile ilgili bir kitap yazdığı için mi idam edildi? Acaba öyle mi ? (hükmü bulup okumak lazım).Az önceki söylemimden dolayı uzatmayacağım.Her şeyi söyleyip yazabilirim ama kimseyi değiştiremem,önyargılarını da kıramam bu nedenle israfa hiç gerek yok.
sildim..FORUM KURALLARI...var ya?
hani 300 mesaj yazılır..ama ben yazınca hatırlanır..
https://www.youtube.com/shorts/Hwvqa-MCWjc
Hayıııırrrr
Yer İmleri