Sayfa 156/7020 İlkİlk ... 561061461541551561571581662062566561156 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. "Iyi dostlar, iyi kitaplar ve bir de huzurlu bir vicdan; iste ideal hayat!"

"Cocuklar gibi oyalanmak icin, ya da tutkulu kimseler gibi bilgi edinmek icin okumayin; yasamak icin okuyun."

Okumak, cehaletinize ciddi sekilde zarar verebilir.

"Insanin asil dogum yeri, kendisine ilk kez akillica baktigi yerdir; benim ilk anayurdum kitaplar olmustur." Marguerite Yourcenar / Hadrianus'un Anilari / Memorie di Adriano

2. Dunyanın onde gelen yazari, Ingiliz dilinin en buyuk yazari, sair,oyun yazari William Shakespeare'in hem dogum yil donumu (23 Nisan 1564) hem de olum yil donumu (23 Nisan 1616)

"Yagmuru sevdigini soyluyorsun ama yagmur yaginca semsiyeni aciyorsun, gunesi sevdigini soyluyorsun ama gunes acinca golgeye kaciyorsun, ruzgari sevdigini soyluyorsun ruzgar cikinca pencereni ortuyorsun. Iste bundan korkuyorum cunku beni de sevdigini soyluyorsun."

"Beni sev, ya da benden nefret et, ikisi de benim yararima. Seversen hep kalbinde olurum. Nefret edersen hep aklinda."

"Butun dunya bir sahnedir.Ve butun erkekler ve kadinlar sadece birer oyuncu.Girerler ve cikarlar.Bir kisi bir cok rolu birden oynar."

"Hayat yuruyen bir golgeden baska bir sey degildir, zavalli bir oyuncu, sahnede kasiılarak yurur ve saatini doldurur.Ve sonra bir daha duyulmaz adi."

3. Ispanyol romanci, sair ve oyun yazari Miguel de Cervantes'in olum yil donumu (23 Nisan 1616)

"Her guzellik asik etmez; bazilarina bakmaktan hoslanilir ama istek uyandirmazlar; her guzellik asik etse, istek uyandirsa, kalpler karmakarisik olur, yolunu sasirir, nerede duracaklarini bilemezlerdi; cunku sayisiz guzel insan oldugundan, istekler de sayisiz olurdu. Oysa derler ki, gercek ask bolunmez, kendiliginden olur, zorla olmaz." Don Quijote

"Every beauty that excites love, some but pleasing the eye without winning the affection; and if every sort of beauty excited love and won the heart, the will would wander vaguely to and fro unable to make choice of any; for as there is an infinity of beautiful objects there must be an infinity of inclinations, and true love, I have heard it said, is indivisible, and must be voluntary and not compelled."

4. Romantik manzara ressami Ingiliz Joseph Mallord William Turner'in dogum yil donumu (23 Nisan 1775)

Vista del palazzo dell'Arcivescovo a Lambeth (A View of the Archbishop's Palace, Lambeth, 1790)

5. Amerikali Aktris Shirley Temple'in dogum yil donumu (23 Nisan 1928)

6. Ingiliz rock muzik grubu The Rolling Stones, 9.Ingiliz ve 11.Amerikan studyo albumu Sticky Fingers'i 23 Nisan 1971'de yayinladi.

7. Amerikali trash metal grubu Death Angel, ilk albumu The Ultra-Violence'i 23 Nisn 1987'de yayinladi.

8. "Konabilir sevgili Juliet'in mucizevi beyaz eline
    Olumsuz saadeti calabilirler dudaklarindan,
    O dudaklar ki saf ve bakir iffetlerinde bile
    Kizarirlar hala, kendi opuslerini gunah sayar gibi."

Shakespeare, Romeo ve Juliet

Sayfa 156/7020 İlkİlk ... 561061461541551561571581662062566561156 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz