Sayfa 156/1002 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Teşekkürler ..

2.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Herkesin yeni yılı kutlu olsun, inşallah bol kazançlı bir yıl bizi bekliyordur.

Resmi rakamlarıma göre, geçen yıla göre %32,66 büyütmüşüm portföyü, bir ara 50'lere yaklaşmıştı ama yılı öyle kapatmak nasip olmadı. Enflasyonu bile zar zor çıkardığım bir yıl oldu kendi adıma, yine de şükrediyorum, hiç risk almasam, bankada dursa bunu da alamayacaktık, ya da çok fazla risk alsam, belki de zararla kapatacaktım yılı. 2022'de enflasyonu yenmek dilekleriyle..
    Mesut bey twitt atmış birisi hisse portföyü %98 kazandırmış bu yıl. Altına yazmışlar dolar şöyle enflasyon böyle sen kazanmamissin hiç diye. Merak ediyorum insanlar yılda %200 falan mı kazanıyor?
    Ben hesaplayan adım kendi durumumu çünkü portföyden çok para çekip yatırdım ama yüzde 30 kazansam bende buna da şükür derim

3.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Mesut bey twitt atmış birisi hisse portföyü %98 kazandırmış bu yıl. Altına yazmışlar dolar şöyle enflasyon böyle sen kazanmamissin hiç diye. Merak ediyorum insanlar yılda %200 falan mı kazanıyor?
    Ben hesaplayan adım kendi durumumu çünkü portföyden çok para çekip yatırdım ama yüzde 30 kazansam bende buna da şükür derim
    Benimki kabaca %27 olmuş

4. öncelikle tüm yoldaşların yeni yılı kutlu olsun, daha öngörülebilir sağlıklı piyasalarda seneye bari kazanmamız dileğiyle. ben dipçi olduğumdan ve bu yıl borsalar dip yapmadığından faizde kalarak enflasyona yenildim ne yazıkki. şapkamı önüme koyup uzun uzun düşününce bu dip bekleme taktiği dolar için geçerli olmamalıydı galiba diyorum. öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, arada bir gelen düşüşlerden korkmadan ömür boyu eline geçen parayı hemen döviz yapan biri kendiyle aynı kazanan diğer vatandaşlara göre daha lüks bi yaşam sürebilir, bu düzen 1 asırdır böyle 10 yılda da değişmez. bunlar bilimden zekadan bi haber diye iktidarın değişmesini bekleyenler var da muhalefet dediğiniz geçmişte çok mu zekice ve dürüstçe ekonomi yönetti? herşey muhafazakar, dışa kapalı ama içerden dümen çevirmeli kültür yapısından kaynaklı. bu haliyle türkiyenin gelişmiş dünyada yeri yok. biz de o gelişmiş dünyaya gidemiyorsak onların parasıyla kurtulmaya bakacaz.

5. Acaba bankaların yatırım portfoylerindeki standart fon sepetleri bu yıl ne getirdi? osm.yatirimdaki atak fon sepeti %27 getirmiş.

6.  Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    Acaba bankaların yatırım portfoylerindeki standart fon sepetleri bu yıl ne getirdi? osm.yatirimdaki atak fon sepeti %27 getirmiş.
    Osmanlının önerdiği portföyde dövizli fon yok, niyeyse koymuyorlar önerilerine.Eskiden TL ve döviz ayrı ayrı sepet vardı, TL'yi kaldırdı.Ayrıca önerdiği GSP 'nin temettüleri hesabın içinde yok sanırım.

Atak fon getirilerine bakınca
    HSA=41
    AED=40
    OPB=45
    KRF=58
    IPB=36
    IBB=48
    YAN=45

gibi getiriler var.

Çıkardığım sonuçlar

1-İşbankasının fonları bu yıl patladı gitti.Genel müdür değiştiği için mi acaba

2-IPB'nin gerilerde kalması zamanlama konunun çok işe yaramadığını gösteriyor gibi.

3-Ordan oraya konmaktansa 2-3 değişken fon alıp tutmak çok mantıklı görünüyor

1-

7.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Osmanlının önerdiği portföyde dövizli fon yok, niyeyse koymuyorlar önerilerine.Eskiden TL ve döviz ayrı ayrı sepet vardı, TL'yi kaldırdı.Ayrıca önerdiği GSP 'nin temettüleri hesabın içinde yok sanırım.

Atak fon getirilerine bakınca
    HSA=41
    AED=40
    OPB=45
    KRF=58
    IPB=36
    IBB=48
    YAN=45

gibi getiriler var.

Çıkardığım sonuçlar

1-İşbankasının fonları bu yıl patladı gitti.Genel müdür değiştiği için mi acaba

2-IPB'nin gerilerde kalması zamanlama konunun çok işe yaramadığını gösteriyor gibi.

3-Ordan oraya konmaktansa 2-3 değişken fon alıp tutmak çok mantıklı görünüyor

1-
    Evet döviz ve emtiya yok. Atak portfoyun Hepsi borsa, değişken ve tahvil..getirinin çoğu kasim-araliktaki borsa yukselisinde.yoksa %15 lerde idi.

8. Tefasta 1 yilliklarda en çok getiren fonları yazıyorum:

1.kiymetli madenler fonları FIB %53
    2.karma fonlar ITP %62
    3.hisse senedi fonları AFS %63
    4.Serbest fonları
    5.Fon Sepeti fonları TFF %58
    6.Degisken fonlar IJC %72

Sayfa 156/1002 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız