Sayfa 157/346 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon
Arama sonucu : 2762 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

1.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    Foreks anketinde 213 milyon kar bekleniyor.bana biraz düşük gibi göründü.

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bir eczacı olarak kısaca bilgi vereyim.3 grup ilaç var.A grubu ilaçları (tansiyon, şeker, onkoloji, astım ,vs kronik hastalık ilaçları),B grubu ilaçları (antibiyotik, ağrı kesiciler,mide ilaçları, vitaminler, göz damlaları, flakonlar vs ),C grubu ilaçları (oral beslenme mamalari). özellikle Nisan ayina kadar satışlar gayet dengeli ve yüksekti.covid sonrası B grubu reçeteleri yüzde 80 düşüş yaşadı.cunku kronik hastalıgi olan insanlar dışında hastane girişleri muazzam bir düşüş yaşadı yaşadığım ilde.bunun tersine A grubu reçetelerinde de eczaneden devam reçetesi düzenlenmesinin önü açıldığı için yüzde 100 e yakın bir artış yasandi.C grubu sıralı dağıtım ise aynı oranda satışlar devam etti.ilk üç ay zaten sıkıntı yoktu.nisan ayı ise ciro olarak totalde önceki aylara oranla artış olduğunu söylemem mümkün.zaten Nisan ilk çeyrek dışı bir ay, ikinci çeyregin ilk ayı.

2.  Alıntı Originally Posted by seltek Yazıyı Oku
    Geçen yılki 3 aylık karı..253 zaten. nasıl hesap yapıyorlar.
    Enflasyon ve kabaca ilaç zammı %11..onu ekle zaten 280 banko görünüyor.
    Üstüne ne koyabildiyse kendi başarısı olacak.
    En büyük ciroyu yapan kurum..sağlığın kıymete bindiği bir ortamda.. geri mi gidecek.
    Birkaç kere yazmıştım. İlaca ilk çeyrekte zam yapıldığı için bu şirketin ilk çeyrek karları stoktaki üründen dolayı yüksek olur.Geçen sene ilaç zammı %26 olduğu için ilk çeyrekte stoktaki ilaçtan yüksek kar elde etmişti. Bu sene zam %12 ve burdan elde ettiği kar düşecek.

3.  Alıntı Originally Posted by seltek Yazıyı Oku
    geçen yılki 3 aylık karı..253 zaten. Nasıl hesap yapıyorlar.
    Enflasyon ve kabaca ilaç zammı %11..onu ekle zaten 280 banko görünüyor.
    üstüne ne koyabildiyse kendi başarısı olacak.
    En büyük ciroyu yapan kurum..sağlığın kıymete bindiği bir ortamda.. Geri mi gidecek.
    mart ortasında bloomberg de ecza depoları yetkililerinden birisi şimdiye kadar %26 büyüdük demişti.

4.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    Bir eczacı olarak kısaca bilgi vereyim.3 grup ilaç var.A grubu ilaçları (tansiyon, şeker, onkoloji, astım ,vs kronik hastalık ilaçları),B grubu ilaçları (antibiyotik, ağrı kesiciler,mide ilaçları, vitaminler, göz damlaları, flakonlar vs ),C grubu ilaçları (oral beslenme mamalari). özellikle Nisan ayina kadar satışlar gayet dengeli ve yüksekti.covid sonrası B grubu reçeteleri yüzde 80 düşüş yaşadı.cunku kronik hastalıgi olan insanlar dışında hastane girişleri muazzam bir düşüş yaşadı yaşadığım ilde.bunun tersine A grubu reçetelerinde de eczaneden devam reçetesi düzenlenmesinin önü açıldığı için yüzde 100 e yakın bir artış yasandi.C grubu sıralı dağıtım ise aynı oranda satışlar devam etti.ilk üç ay zaten sıkıntı yoktu.nisan ayı ise ciro olarak totalde önceki aylara oranla artış olduğunu söylemem mümkün.zaten Nisan ilk çeyrek dışı bir ay, ikinci çeyregin ilk ayı.

B grubu dediğiniz ilaçlar ile ilgili aynı şeyleri söyledim ama burda herkes eleştiri yaptı. A grubu dediğiniz kronik hastalıklarla ilgili ilaç satışında %100 artış kısmını anlayamadım. Kronik hastalığı olanlar aşağı yukarı aynı değil mi?

5. Oraya da geliyorum.subat zammı ile stok karı yapması kaçınılmaz normalde.ilk çeyrek nasıl 213 milyon bekleniyor? aklım almıyor.eger bu ayda da Nisan benzeri bir ciro çıkarsa eczanemde ikinci çeyreğinde de iyi gideceğini söyleyebilirim.deva ilacın kar patlamasi ortada iken selec 213 tuhaf kaçar.
     Alıntı Originally Posted by seltek Yazıyı Oku
    İlaç zammı şubat ortası olduğu için banko rakamda biraz fire olabilir.
    İkiye bölüp % 6 diyelim, 265 olsun hadi.

İlaç cirosu hafif düşse de covid sonrası vitamin ve bağışıklık karışımları yok satmış.
    Öyle diyor eczacı arkadaş. Bunlar ilaçtan daha pahalı ve hep nakit satış yapmışlar.

6.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    B grubu dediğiniz ilaçlar ile ilgili aynı şeyleri söyledim ama burda herkes eleştiri yaptı. A grubu dediğiniz kronik hastalıklarla ilgili ilaç satışında %100 artış kısmını anlayamadım. Kronik hastalığı olanlar aşağı yukarı aynı değil mi?
    A grubu raporlu ilaçlar oluyor.virus sebebiyle raporlu ilaçlara devlet düzenleme getirdi.kronik hastalar hastane girişi yapmadan eczaneden ilaçlarını alabiliyor 1,5 aydır.bu A grubu reçetelerinde yüzde 100 civarı bir ciro artışı yaşattı bizde.

7.  Alıntı Originally Posted by enigma72 Yazıyı Oku
    A grubu raporlu ilaçlar oluyor.virus sebebiyle raporlu ilaçlara devlet düzenleme getirdi.kronik hastalar hastane girişi yapmadan eczaneden ilaçlarını alabiliyor 1,5 aydır.bu A grubu reçetelerinde yüzde 100 civarı bir ciro artışı yaşattı bizde.

Raporların uzatıldığını biliyorum da ilaç satışının artması kısmı kafama yatmadı. Sonuçta her zaman kullandığı ilaç. Birden niye artış olsun?

8. Batman'da yaşıyorum.bendeki durum tüm eczacı arkadaşlarda da benzer.istanbul , Ankara, İzmir gibi büyük illerde durum nasıl bilmiyorum.bunu da belirtmemde fayda var.
     Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku

Sayfa 157/346 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •