Selam INVENTOR. KCHOL için dünkü 169 kapanış pekala geçici bir kapitülasyon seviyesi olabilir. Mevcut piyasada V tipi bir tepki beklemek ne derece doğru olur acaba? AEFES e baktığımızda L tipi bir tepki görüyoruz. Muhtemelen KCHOL'de W tipi olur bana göre.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Şunu da not edeyim. Treyderler 2 ye ayrılır: işini bilenler ve salak olanlar. İşini bilen treyder "zarar yazan" treyderdir yani gerektiğinde zarar almasını bilen treyderdir. Salak treyder ise zarar yazan pozisyona saplanıp kalan ve zarar yazamayan treyderdir, onun önceden belirlediği bir stratejisi veya işler yolunda gitmediği zaman uygulayacağı bir B planı yoktur. Ne yapıp edip işini bilen treyderler kategorisine dahil olun.
Bear Stearns efsane CEO'su Alan "Ace" Greenberg'ün şu lafı altın değerindedir:
The definition of a good trader is a guy who takes losses.
Bunu asla unutmayalım, son derece önemlidir. İşini bilen treyderin en anlamlı tanımı budur.
Son 4 ayda BİST %10 çıktı ama YKBNK %25 prim yaptı. Beta kurtardı beni. Gönül isterdi ki %25 yerine %50 kar yazalım ama piyasa ne kadar verirse onu kabullenmek zorundayız. Malum, testere piyasası bu, tartışma veya daha yüksek bir getiride ısrar etme lüksümüz yok. Piyasa ne derse o.
Yer İmleri