Şu sermaye avansı konusunu biraz kurcaladım.
Yıldız holding tarafından 40.000.000 lira Bizim'e sermaye avansı olarak ödenecekti.
6 aylık bilançoda sermaye avansı 13.570.500 görünüyor. BU miktar ise borsadan geri alınan hisse bedellerine eşit.
Yani 40.000.000 a ulaşacak ise daha geri alım devam edecek olabilir.
Öte yandan internette biraz araştırınca sermaye avansı alındıktan sonra 3-4 ay gibi bir sürede TAHSİSLİ Sermaye artırımları yapıldığını gördüm. Örnek olarak NUGYO'da ve DARDL'de olmuş bu ilk etapta bulabildiğim.
Yani burda klasik bedelli olmayabilir. Tahsisli 40M artırım yapılıp bu fiyattan holdingin şirketteki hisse oranı artırılabilir.
İLginç olan bu paralar da hisse geri alımında kullanılıyor.
Neden 40 miyon lira sermaye avansı yapılıp hisse geri alımı yapılıyor da holding tarafından direk hisse alınmıyor?
Bu kime avantaj sağlar? Kİme dezavantaj?
Burda kesin bi katakulli var ama ben tam olarak çözemedim... ANlayan varsa beri gelsin.
Zamanında VESTL'de bir tahsisli yapıldıydı. Ucuz fiyattan vestel'deki payını artırınca holding, hisse hızla yükselmeye başlamıştı. Bİ bunu hatırlıyorum ama bunu sermaye avansıyla yapana daha önce rastlamadım.
Ayrıca 40.000.000 henüz şirkete konmadığından tahsisli için öncelikle sermaye avansı aktarımının tamamlanmasını bekleyeceğiz heralde... Henüz 13M küsür ve hazirandan beri geri alım yok.
Yer İmleri