Sayfa 158/931 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Katılıyorum.
    Bu sene kar dağıtma beklentisi ile 1,07'leri bulsa. Ancak temettü dağıtılmasa, üzerinde temettü var beklentisi ile fiyat, temettü dağıttığı zamanki kadar gevşemeyecektir.

Zira bir sene sonra beklenti, 240 milyon varlık değerinden minimum %13,5 olacağına göre kar 32,5 milyon TL, beklenen temettü ise 20 kuruşlara yükselecektir. Bu beklentide gevşemeyi engeller. Hatta belki pozitif etki bile yaratabilir az da olsa.

2018 sonunda hisse başı pay 1,70'lere yükseleceğinden, fiyatı bu durumda 2019'un ilk 3 ayı içinde temettü öncesi 1,20'lerin üzerini görür. Tercih etmeyenler olacaktır ama bu noktalarda %100 olmasa bile %20-25 oranında bir bedelliye gitmesi sermayeyi 50-75 milyon arttırması, KY'ye uzun vadede faydalı olacaktır. Elbette, bu arada temettü alamayan KY'lerden rahatsız olanlar olabilir ama uzun vadede faydalı olacaktır bence.

%20 artışla hisse sayısı 200milyon civarı olur. 325 milyon civarı bir sermaye ile ve %13,5 kar hedefi ile hisse başı 0,22 TL temettü dağıtımına tekabül eder. Bölünme öncesi 100 hissesi olan bir kişi şu an 15 TL alırken(bugünlerde beklediğimiz rakam), yeni durumda 120 hissesine 26,4TL alıyor olur.

Bedelliye yatıracağı parayı kısa sürede çıkarır. Sonrada sürekli, artmış olan temettünün artışı ile yoluna devam eder.
    İşler sizin düşündüğünüz gibi basit değil. bedelli versin sermaye artsın karlılık artsın öyle olmuyor. Hisse %40 iskontolu fiyatlanıyor bedelliye katılım olmaz. bedelli sermaye artırımları ancak değerinin üzerinde fiyatlanan hisseler için mümkün. ikinci konu Bedelli verebilmesi için bölünme sonrası fiyat 1 TL üzerinde olması zorunlu. yoksa SPK bedelliye izin vermiyor.
    temettü vermemesine gelince bu durum hisse F/K değerinin 3.5 - 4 civarına çekilmesine sebep olur bunun da karşılığı 60kr. fiyatlanmasıdır. mevcut durumda temettü vermeyen ama karlı şirketlerin fiyatları bu civarda.
    Bunlar gerçekler, yine de temettü vermesin der misiniz?

2. 1 i gösterdi indi 1 e değdirmedi bakalım napacak deiğim gibi çizgilere oynuyor

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    İşler sizin düşündüğünüz gibi basit değil. bedelli versin sermaye artsın karlılık artsın öyle olmuyor. Hisse %40 iskontolu fiyatlanıyor bedelliye katılım olmaz. bedelli sermaye artırımları ancak değerinin üzerinde fiyatlanan hisseler için mümkün. ikinci konu Bedelli verebilmesi için bölünme sonrası fiyat 1 TL üzerinde olması zorunlu. yoksa SPK bedelliye izin vermiyor.
    temettü vermemesine gelince bu durum hisse F/K değerinin 3.5 - 4 civarına çekilmesine sebep olur bunun da karşılığı 60kr. fiyatlanmasıdır. mevcut durumda temettü vermeyen ama karlı şirketlerin fiyatları bu civarda.
    Bunlar gerçekler, yine de temettü vermesin der misiniz?

Ben basit işler demedim zaten.
    Karlılık bu hissede kullanılan paranın artması ile artmayacaksa nasıl artacak? Bir anlatırmısınız bizde öğrenelim?
    Hisse şu an %40 iskontolu fiyatlanıyor ve hissenin fiyatı şu an 1TL'nin altında, benim belirttiğim senaryoda fiyat 1,20'lerin üzerinde. Dolayısı ile yasal olarak bedelli verilemeyecek, SPK'dan izin alınamayacak bir durum söz konusu değil.

Benim verdiğim senaryoda ben dedim ki hisse başı değer 1,70, hisse fiyatı 1,20 üzerinde iken 22 kuruş temettü dağıtacak. Bu senaryoda f/k nasıl 3,5-4'e geliyor, anlatırmısınız? . Ayrıca 60 kuruşa hisse fiyatına nasıl ulaştınız?

Bunları sizden öğrenirsem, son sorunuza cevap vereyim.
    Yazı dilinden yanlış anlaşılmak istemem, gerçekten öğrenmek için soruyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by kalvin Yazıyı Oku
    üçgen formasyonuna göre 98-99 kademesi üst çizginin kırılma noktası olarak gözükmektedir.grafik üzerine bakıldığında uzun vadeli düşüş çizgisine yani bu üçgen formasyonunda yukardan aşağıya inen paralel çizgidir genelde o çizgiye değip hep aşağıya inmiş gözüküyor bu kademeler geçildiğinde sırasıyla 1,04 - 1,16 ve 1,31 kademeleri gündeme gelebilir .üçgen formasyonuna bakıldığında üçgen gün geçtikçe daralarak ilerliyor eger tekrar bu bahsettiğim çizgiye değip kırarsa uzun vadeli düşüş trendi bitmiş olacak aksi halde tekrar üçgenin alt çizgisi olan 80 li kademelere dönüş yaşanacaktır ve orda olay kendini belli edecektir. gerçi bu bilgiler sizin işine yaramaz .grafik sadece al-sat çılar için önemli bir göstergedir .
    yazımdada belirttiğim gibi 98-99 kırılma noktası o bakımdan 99 a yığmış millet malı ve geçit verilmiyor

5. Şimdilik böyle, her kırılma noktası eninde sonunda kırılır.
    Ocak ikinci yarıda kırılır 1'in üzerine atar kendini bence.

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Şimdilik böyle, her kırılma noktası eninde sonunda kırılır.
    Ocak ikinci yarıda kırılır 1'in üzerine atar kendini bence.
    evet alımlar onu gösteriyor ama burayı kırmayıp satılan malın parasıyla alttanda almak isteyebilir tahta yapıcı.

7. Sanmam, 2 ay sonra 15 kuruş gelecek hissede ama bellide olmaz tabi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Ben basit işler demedim zaten.
    Karlılık bu hissede kullanılan paranın artması ile artmayacaksa nasıl artacak? Bir anlatırmısınız bizde öğrenelim?
    Hisse şu an %40 iskontolu fiyatlanıyor ve hissenin fiyatı şu an 1TL'nin altında, benim belirttiğim senaryoda fiyat 1,20'lerin üzerinde. Dolayısı ile yasal olarak bedelli verilemeyecek, SPK'dan izin alınamayacak bir durum söz konusu değil.

Benim verdiğim senaryoda ben dedim ki hisse başı değer 1,70, hisse fiyatı 1,20 üzerinde iken 22 kuruş temettü dağıtacak. Bu senaryoda f/k nasıl 3,5-4'e geliyor, anlatırmısınız? . Ayrıca 60 kuruşa hisse fiyatına nasıl ulaştınız?

Bunları sizden öğrenirsem, son sorunuza cevap vereyim.
    Yazı dilinden yanlış anlaşılmak istemem, gerçekten öğrenmek için soruyorum.
    sayın ctugrul, iyi niyetinizden kuşkum yok, bildiğim kadarıyla açıklayayım. Bir hissenin fiyatını belirleyen nedir? ilk akla gelen karlılık , şirketin varlıkları, şirket yönetimi vb. pek çok şey sayılabilir. ama fiyatı belirleyen en önemli unsur beklentidir. İnsanlar bir şey bekledikleri için hisseyi satın alırlar. ISYAT için fiyatı etkilen en önemli unsur temettüdür. temettü beklentisi için fiyat yükselir. Temettü vermeseydi piyasadaki benzer temettü vermeyen yıllık %10-12 civarında kar elde eden şirketler kadar fiyatının olmasını bekleriz. bu fiyatı hesap ettiğimizde 0,60 ila 0,65 civarında bir değer elde ediyoruz.
    bunu nasıl bulduk? hisse fiyatı * sermaye / yıllık kar = 3~4 formülünden. bu formülü nereden bulduk? piyasadaki benzer şirketler için oluşmuş fiyatlardan. örneğin: ISGYO, HALKB, VAKB vb... bu bahsettiğim şirketlerin karları yüksek ama temmettü ya hiç vermiyor ya da düşük veriyor. demek ki ISYAT'da temettü vermezse bunlarla aynı fiyata gelir düşüncesiyle fiyatlama tahmini yapıyorum.
    Örneği detaylandıralım. ISYAT kar beklentisi 25 mil. sermayesi 160 mil. ISGYO kar beklentisi yıllık 430mil., sermayesi 913mil. yaklaşık 6 kat sermayeye karşılık 17 kat fazla kar açıklıyor. o zaman fiyatının 3 katı fazla olması lazım... ama değil fiyat oranı sadece 1.4 katı. bunun sebebi karını sermayeye katıyor ve sadece küçük bir kısmını temettü olarak dağıtıyor (karın %15'ini dağıtıyor) gördüğünüz gibi karı dağıtmayıp sermayeye eklemek fiyatın yarı yarıya düşmesine sebep olur. bu da sizin 1.2 hesabınızın neden 0.60 olması gerektiğini gösteriyor. temettü vermezse yarı yarıya fiyatı düşer. ISGYO bir örnek aynı hesabı vakıf bank, halk bank, anel elekt. vb. bir çok hisse için de yapabilirsiniz.
    Yatırımcı şunu düşünür, temettü almayacaksam, daha ucuz olan vakıf bank, halkbak, iş GYO alarım. neden ISYAT alıp paramı bağlayayım? bu yüzden hisseleri satarlar ve fiyat düşer.
    yani işin özü temettü vermezse bedelli açıklarsa fiyat 1.20 filan olmaz fiyat daha da düşer dibe iner. hisse başı varlığı değerinin artması fiyatı artırmayacaktır. sebebi F/K oranının düşmesidir. Piyasada çok büyük ve karlı sudan ucuz hisseler var örneklerini verdim. beklenti olmazsa fiyat artmaz.
    ilk sorunuzun cevabına gelince karlılığı artırmanın en iyi yolu lot artırmaktır. bedelli için vereceğiniz para ile lot artırırsanız karınız çok daha fazla artar. ya da temmetüyü eklemeyip dağıttığında alacağınız temettü ile lot artırırsanız karlılığınız artar.
    saygılar

Sayfa 158/931 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •