Sayfa 160/1023 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu kadar dolambaçlı yoldan gitmek yerine doğrudan enflasyona göre düzeltilmiş dolar grafiğini kullanın. Araya fon karıştırmanın anlamı yok.
    Sn pilavli,

MB verileri ile enf düzeltilmiş grafik ler hemen hemen aynı görüntüde, yani FON ları kullanmakta bir yanlış yönlendirme yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    slm.yaw bora bey dur hevesini kırma adamın....ilerde kendisi de bıkar zaten burası okul gibi.....
    Tamam okul da...

İlkokul olmasın yani...

3. Erdoğan, Mehmet Şimşek'i istifaya çağırdı

https://odatv.com/akmyi-yiktik-catla...1031859_m.html

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Tamam okul da...

İlkokul olmasın yani...
    Sende haklısın bora bey......
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Ahme şöyle yazmış (ben de beğendiklerimi alıntı yapayım, soru sormak için vakit erken herhalde ama arada sorarım):

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku

Erdoğan, buradaki konuşmasında "Birileri çıkıp garip garip konuşuyor, 'Ekonomi şöyle, dikkatli olmak lazım' falan... Tabii dikkatli olacaksın. Ama kendi ayağına da kurşun sıkamazsın. Bu faiz belasından Türkiye'yi, faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan kurtaracağız. Enflasyonun anası da babası da faizdir. Bunu bilmeyenler bilsin. Bunun aksini yapmaya kalkanlar da kusura bakmasın karşılarında beni bulur. Ekonomide her kötülüğün anası faizdir. Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapar. Bunun da lobisi finans kuruluşlarıdır. Açık söylüyorum, devletin bankaları da bunun içindedir. Bunu er geç çözeceğiz" dedi.
    Bu ortamda TL mevduat faizleri beni pek ilgilendirmiyor ama yukarıda kamu bankalarıda konuşulunca, sıra dolar faizlerine de gelebilir diye düşünmeye başladım..Ancak dışarıda doların maliyeti belli, normalde istesenizde düşüremezsiniz..Tabiki ekonomik kurallar açısından 80 öncesine ne kadar yakınsarız henüz belli değil..

Bir başka açıdan ortam gitgide 93 yılına benzemeye başladı..bildiğiniz gibi Demirel'de son çare faizlerle oynayarak ekonomiyi kurtarmaya çalışmıştı..Çiller'de bu tutumda ısrarlı olunca, doları kafalarına giymeleri uzun sürmemişti..tabii o zamanlar ekonominin kuralları içeride ve dışarıda işliyordu..

Bakalım ucundan kıyısından sentral bankerler piyasaları normale döndürebilecek mi?..şimdilik başlamış gözüküyor, devamı gelirse içeride işler çok değişir..

7.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku
    Sn pilavli,

MB verileri ile enf düzeltilmiş grafik ler hemen hemen aynı görüntüde, yani FON ları kullanmakta bir yanlış yönlendirme yok.

Reel efektif döviz kuru ile dolar kuru farklı şeyler. Sadece dolar değil döviz sepetinden oluşuyor o kur.
    Neyse bulamıyorsanız fon grafiği de olur elbette ama bir hata payı gelecektir..

İhracatta tüm zamanların rekoru kırıldı

İhracat, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 artarak 15 milyar 106 milyon dolara yükseldi.

https://www.dunya.com/ekonomi/ihraca...-haberi-409676

Keşke aynı anda İthalat rakamıda açıklansa...Maksat algı operasyonu , ver Mehteri Aslanlar coşsun

https://twitter.com/search?f=tweets&...ault&q=ithalat

Sayfa 160/1023 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •