Sayfa 154/1023 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
    Önerisi olan varsa memnuniyetle okurum. Yarın yine iş var. Bir şeyler yeyip yatmalıyım artık. Hepinize iyi geceler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yatırım danışmanlığı profesyonel bir iş...Burada olmaz...

3.  Alıntı Originally Posted by izmirli_hoca Yazıyı Oku

Bu fon, nisbeten ülkedeki enflasyona paralel kabul edilebilir.

Ve Enflasyonon , dolar karşısındaki gelişimine bakarak,

Şu yorumu yapma cesaretini gösterebiliriz.

Sadece rakamlara bakarak, siyasi görüşümüzü perdeleyerek, doğruya doğru deme hakkımızı kullanırsak,

Dolar ; 2019 da , 7,5 TL olduğunda, ancak, 17 senedir, sıcak paracılara kaptırılan, faiz kaybı karşılanabilir.

Doların, enflasyon karşısında, çok güçlü bir EL tarafından, 2008-2009 dan beri, muhtemelen timsah gözyaşları ile,

tamamen kontrol altında ve gerektiği dönemlerde yaptırılan ataklarla yönlendirildiği net ve açıktır.

Ve yapılan ÜLKENİN MENFAATİNEDİR.
    Bu kadar dolambaçlı yoldan gitmek yerine doğrudan enflasyona göre düzeltilmiş dolar grafiğini kullanın. Araya fon karıştırmanın anlamı yok.

4. "Dolar para kazandırmıyor ancak elindekinin değerini korumayı sağlıyor" sözüne büyük ölçüde katılıyorum.
    Bunu aşabilmek için trader olmak, bu işi iyi becerebilmek gerek.
    Kendimden örnek vereyim:
    2017 Mart-Eylül arası ortalama 3.58 maliyetle dolar toplamıştım. Kasım 2017'deki çıkışta birazını satıp ocak-şubat 2018'de 3.80 civarından yerine koydum, şimdiki çıkışta da 3.9 civarlarından yine birazını sattım. Yani trade işini de biraz becerebiliyorum.
    Bunlara rağmen şu an elimde olan doların ortalama maliyeti 3.6 ve ortalama vadesi de dokuz ay, yani %9 enflasyon farkı koyunca 3.92 gerçek maliyetim. Kur da aşağı yukarı burada. Biraz trade edebilmeme rağmen ancak enflasyona paralel getiri elde edebilmişim. Gerçek kazanç için ya daha iyi al sat yapabilmek, ya da alım yerini daha dipten tutturmak lazım.

5. 1000$ a inince alabilirsin.

Alıntı Originally Posted by Proton Yazıyı Oku
    Coin işini bende düşündüm ama tehlikeli ve anlamsız geldi. Çok param olsa 100'de birini belki yatırırdım.

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    "Dolar para kazandırmıyor ancak elindekinin değerini korumayı sağlıyor" sözüne büyük ölçüde katılıyorum.
    Bunu aşabilmek için trader olmak, bu işi iyi becerebilmek gerek.
    Kendimden örnek vereyim:
    2017 Mart-Eylül arası ortalama 3.58 maliyetle dolar toplamıştım. Kasım 2017'deki çıkışta birazını satıp ocak-şubat 2018'de 3.80 civarından yerine koydum, şimdiki çıkışta da 3.9 civarlarından yine birazını sattım. Yani trade işini de biraz becerebiliyorum.
    Bunlara rağmen şu an elimde olan doların ortalama maliyeti 3.6 ve ortalama vadesi de dokuz ay, yani %9 enflasyon farkı koyunca 3.92 gerçek maliyetim. Kur da aşağı yukarı burada. Biraz trade edebilmeme rağmen ancak enflasyona paralel getiri elde edebilmişim. Gerçek kazanç için ya daha iyi al sat yapabilmek, ya da alım yerini daha dipten tutturmak lazım.
    Emin olun,bir kaç alım satımdan sonra bir yerde muhakkak zarar yazıyorBen geçen sene 3 kez kazançlı alım satım yaptım,4.cü de yanıldım ve getirinin çoğu gittişahsım adına konuşuyorum özellikle bu ortamda elimizdeki küçük miktar dolar,artmasın ama sabit dursun,çıpa görevi yapsın yoksa bu enflasyon rüzgarı ne var ne yok götürecek....

7. Trade işi palavra
    istisna örnekler olabilir
    Türk insanı disiplinli değildir, olamazda..

aldım sattım şurada destek burada direnç
    bende çok seviyorum bunları
    değerli de
    kim uyuyor bunlara

8. Sık alım satım yapan
    kasaya kazandırır

bir yönün olmalı
    tabi bu yöne uygun pozisyonunda olacak
    hep söylenir stop lost bu önemli uygulanabilir ama dolarda isen, bizde buna uymaya pek gerek yok

alım satımı sık yapan
    sürekli kaçanı kovalar
    ve çok sık hata yapar..

bence tabi..

Sayfa 154/1023 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz