Daha dengeli bir hafta geçirmesi gerekiyor. Volatil hareketleri bırakmalı diye düşünüyorum. Ytd
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Daha dengeli bir hafta geçirmesi gerekiyor. Volatil hareketleri bırakmalı diye düşünüyorum. Ytd
30 milyon kar gelmesi icin ne kadar ciro yapmali ?
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millete kış kış yapıyor. Korku salıyor ama tek çaresi var yukarı. Yeterki endekse bişey olmasın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugunku hareketini begendimi soyleyemeyecegim, maalesef...Alistirdi bizi koftehor her gun en 8-10 kademeye...Neyse yarin bugunkunu de telafi etsin dilegiyle, bol kazanclar, selamlar...
Not:Bu kagitta hareketsiz kalmak soguk bir kis gecesinde ciplak beklemek gibidir...Uyursun ve donarsin!..2.49'dan satmamisim 2.40'dan mi, 2.40'dan satmamisim 2.3xdan mi saticam psikozu kaplar butun bilincini...Bir sure sonra ekrandaki rakamlara inanamazsin, karistirimaya hatta yanlis carpmaya baslarsin...Sonra... Sonrasi yok iste... Kaybolur gerceklik hislerin ve zaman algin...Gunler birbirini kovalar ve bu yasli gezegen doner yildizinin etrafinda bir kac kez, sen farkina bile varamadan... O yuzden stop loss, alsat, bir miktar nakite gecmek, dustukce eklemek( ki en kotusudyr aslinda) denenebilir, eger maliyetiniz yuksekse ve psikolojiniz kaldirmiyorsa ya da zaman ve paraniz elvermiyorsa, kisaci iseniz son tahlilde de... Risk alginiz yuksek ise no problem...Bu kadar guzel bilanco ve uygun kosullarla filmin sonunu beklemek, buyuk olasilikla da max getiriyi saglayacaktir...Turbulans kisa vadede n'olur bilmem ama, orta vadede 0,9 avroyu gorecegimize inaniyorum sonuna kadar...Umarim piyasalar ve bilancolar bozulmaz...Bozulursa ve isler tersine donerse de satmaktan korkmamak gerekir...Cunku bu kagit, trend dondugunde her zaman alttan alma sansini tanimak gibi son derece guzel bir huya da sahiptir...Kendi adima bir sure daha buralardayim, uyumamak icin de al sat deniyorum gun icinde... Gereksiz de olsa donma korkum yok en azindan...
Yatirim Tavsiyesi Degildir...
Net kar marjı % 6,3 son bilançoya göre eğer bu şekilde net kar marjı ile devam ederse 500 milyon ciroda 31,5 milyon tl net kar ortaya çıkar. bu sene sonu yaklaşık 250 milyon tl ciro elde edecek diyelim, yani cironun ikiye katlanması halinde 30 milyon kar mümkün, zaten yıllık enflasyon % 10 ve de biraz da satışlarını artırsa 3 sene sürer diyelim!!!
ve de tabi artık bu seneden itibaren temettü dağıtır diye tahmin ediyorum, 3 sene sonunda, 500 milyon tl ciro ve 30 milyon tl kar desek her sene de temettü verse ve ederi 7 olsa, 3 yılda 3 kat potansiyel barındırıyor hadi 3 değil 4 yıl sürsün!
4 yılda parayı 3 e katlamak gayet güzel olur.
Açıkçası hafta başında biraz daha üst kapanış yapmasını bekliyordum. Ama daha dar bantta bu haftayı kapatabilir. Spek değişik bir mantık güdüyor.
Temettu vermeye basladi aslinda Sayin Novi Pazar... 12 ayliklar ezici cogunlukla 9 ayliklardan cok daha iyi gelir...Bununla birlikte 9 aylikta kar aciklayip 12 aylik da zarara dondugu yillar da olmustur ( buyuk olcekli yatirim nedeniyle)... Ankastre sektorunun ulkemizde duzenli olarak buyudugu, Silverline'in amiral gemisi oldugunu unutmadan, 9 aylik bilancolarin yil sonundakilere gore daha az guvenilir oldugu ve birlesmenin etkilerinin henuz tam anlamiyla cozumlenemeyebilecegi cekincelerkiyle belki de bu hesaplari yil sonunda yapmak daha iyi olacaktir dusuncesindeyim, nacizane...Ama 12 ayliktaki bilanco beklentisi kagidi her daim diri tutacak en azindan marta kadar...Saygilar...Yatirim tavsiyesi degildir
Haklısınız Sayın Kemosabe, 2014 deki 9 milyon tl kardan 1 milyon tl 3 kuruşluk bir temettü dağıtmış, artık düzenli kar etmeye başlar diye tahmin ediyorum sonuçda finansal borç bulunmuyor. Gerçi bilançolar bu seneye kadar hep tutarsız ama mesela 2014 yılında da % 6,9 net kar marjı yakalamış. Bekleyip görelim dediğiniz gibi son çeyrek beklentisi ve temettü beklentisi hisseyi diri tutacaktır bu sene herhalde yaklaşık 10 kuruşluk bir temettü en az olmalı diye düşünüyorum. Son çeyrekde bu şekil güzel bir performans yakalarsa 16-17 milyon tl kar ile yeni zirve yapmalı.
Dediğiniz gibi sektör gayet güzel Silverline da bu sektörün lideri, önü açık gibi yaptığımız hesaplamalarda tutma olasılığı yüksek ama tabi 3-4 sene hangimiz tutarız o da ayrı bir mesele!!!
Yer İmleri