Sayfa 160/931 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    1.50 oranını portföy değerine göre hesaplamıyormuyuz.Mesela faizler 1 puan yükseldi ve nakit ihtiyacı olan şirketler kredi çekeceklerine bu yüksek faizlerin de 2 puan üstü ile şirket tahvilleri çıkardı.İşyat da günü gelen eurobondları bunlara bağladı.Portföy değeri artmaz mı.O portföy değerine göre 1.50 hesabı yapmıyormuyuz.Anlatmaya çalıştığım mantık bu şirket paradan para kazanıyor.Sizin yükselen faizde kazanacağınız parayı bunlar kazanamaz mı.Önemli olan paradan para kazanma işi gelecekte nasıl olacak.Bence nakit çok değerli olacak.Ha yazdığım simulasyon tamamen atmasyondur bu portföyü yönetenleri güldürmeyeyim onlar karlı opsiyonlar zaten düşünüyorlardır.
    dediğiniz gibi olmuyor..... faizler arttığında sizin elinizdeki eurobondlar değersizleşiyor. zarar ediyorsunuz. Bankalar faizler yükselince neden zarar ediyor? bugün faizler yıllık %30 olsa isyat portföy değeri 1.50 den 1 TL'ye düşer. sonra beklersin yükselsin diye.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ctugrul bey,

Kısır bir tartışmaya sebep olmamak için çok kısa fikirlerimi yazacağım.

1- Benim verdiğim örnekler rasyonel değil demişsiniz, hangisi rasyonel değil anlamadım. fiyatlar rasyonel, sermaye rasyonel, gelecek kar rasyonel, toplama çarpma hesap çok net. ISYAT ne kadar kar açıklayacak ISGYO ne kar kar açıklayacak aşağı yukarı belli değil mi?
    2- şimdi sizin bir eviniz var satmak istiyorsunuz.... evinizin değeri için çevredeki benzer satılık evlere bakıp kaça satıldığını öğrenirsiniz. sonra kendi evinize değer biçersiniz. siz benim evim 100.000 eder diyorsunuz, ben de size iki sokak ötede aynı sizin evin özelliğinde evler için 50.000 istiyorlar. bu fiyattan alıcı çıkmaz diyorum. siz çıkar ben satarım diyorsunuz.
    3- Sermayeyi artırıp karlılığı artırmak uzun vadede faydalı olacaktır yaklaşımı maalesef BIST için geçerli değil. örnekleri var. canlı örnekler ile açıkladım. Daha 1 yıl bile bekleyip temettü almaya bile sabrı yok yatırımcıların. bu yüzden temettü verildikten sonra her sene fiyat düşüyor. beklemek istemiyorlar. Siz 2.5 seneden bahsediyorsunuz. kimse beklemek istemiyor bu yüzden fiyat yarı yarıya düşüyor.
    Ha bu kısmı tamam sayın serkan 74)))))))) jet fadıla 3 kez para yatırmayı rasyonel bulan insanların ülkesindeyiz.İrrasyonel satışlar ,anlamsız çöküşler borsanın doğasında var.Gözüken haliyle yatırdığın parayı 6 7 yılda geri veriyor şirket.E emlakta faizde dolarda bu var mı yok.Gerisi benim bakış açıma göre teferruat.

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    dediğiniz gibi olmuyor..... faizler arttığında sizin elinizdeki eurobondlar değersizleşiyor. zarar ediyorsunuz. Bankalar faizler yükselince neden zarar ediyor? bugün faizler yıllık %30 olsa isyat portföy değeri 1.50 den 1 TL'ye düşer. sonra beklersin yükselsin diye.
    Eurobondun faizle alakası yok sayın serkan değeri dolarla euro ile alakalı.Eurobondlar isyatta kısa vadeli.Benim gördüğüm 2 yıllık falan zaten onları da doların çok düşmesine karşı hedge etmişler.Faizler yüzde30 olsa günü gelen eurobondları dolardan bozar o faize yatırırlar bence o trenide kaçırmazlar.Anlatmaya çalıştığım bu sattığı şey para her zaman para getirir bence)))))))))

Ayrıca yüzde 30 faiz olan ülkede ne emlak kalır ne yatırım ne piyasa .Bizim bu konuşmalara gerek kalmaz hep beraber helva yapar yeriz)))))))))

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Eurobondun faizle alakası yok sayın serkan değeri dolarla euro ile alakalı.Eurobondlar isyatta kısa vadeli.Benim gördüğüm 2 yıllık falan zaten onları da doların çok düşmesine karşı hedge etmişler.Faizler yüzde30 olsa günü gelen eurobondları dolardan bozar o faize yatırırlar bence o trenide kaçırmazlar.Anlatmaya çalıştığım bu sattığı şey para her zaman para getirir bence)))))))))
    yanlış biliyorsunuz.

Nesi yanlış sayın serkan. Eurobond işini çok iyi bildlğimi sanıyorum.yaklaşık 4 yıl eurobond taşıdım da)))))))

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    ctugrul bey,

Kısır bir tartışmaya sebep olmamak için çok kısa fikirlerimi yazacağım.

1- Benim verdiğim örnekler rasyonel değil demişsiniz, hangisi rasyonel değil anlamadım. fiyatlar rasyonel, sermaye rasyonel, gelecek kar rasyonel, toplama çarpma hesap çok net. ISYAT ne kadar kar açıklayacak ISGYO ne kar kar açıklayacak aşağı yukarı belli değil mi?
    2- şimdi sizin bir eviniz var satmak istiyorsunuz.... evinizin değeri için çevredeki benzer satılık evlere bakıp kaça satıldığını öğrenirsiniz. sonra kendi evinize değer biçersiniz. siz benim evim 100.000 eder diyorsunuz, ben de size iki sokak ötede aynı sizin evin özelliğinde evler için 50.000 istiyorlar. bu fiyattan alıcı çıkmaz diyorum. siz çıkar ben satarım diyorsunuz.
    3- Sermayeyi artırıp karlılığı artırmak uzun vadede faydalı olacaktır yaklaşımı maalesef BIST için geçerli değil. örnekleri var. canlı örnekler ile açıkladım. Daha 1 yıl bile bekleyip temettü almaya bile sabrı yok yatırımcıların. bu yüzden temettü verildikten sonra her sene fiyat düşüyor. beklemek istemiyorlar. Siz 2.5 seneden bahsediyorsunuz. kimse beklemek istemiyor bu yüzden fiyat yarı yarıya düşüyor.

Ama tekrar belirtmek isterim, benim odak noktam hissenin fiyatı değil. Keşke 0,60 lara düşsede ben bir sene sonra 19-20 kuruş alabileceğim bu hisseden, tüm mal varlığımı satıp sonuna kadar alsam.

bu kısmına kesinlikle katılıyorum. keşke düşse de daha çok alsak

Peki haklısınız kısır döngüye sokmayalım.
    Hisse senedi piyasasının hareketleri ve fiyatlamaları her zaman mantık dahilinde yürümüyor.

Şu andaki fiyatının bile bir rasyonel açıklaması yok bu hissenin.
    Bırakın tamamen farklı dinamikleri olan emlak piyasasını kullanarak açıklama yapmayı, şu anki değerinin 1,5TL olduğunu bildiğiniz bir şeyin 0,98'den alınıp satılmasını mantık çerçevesinde nasıl açıklayabiliriz. İşYat'ın şu anki değerlemeleri bu şekilde değil mi? Nasıl açıklayacağız şimdi bunu?

BIST'in genel davranış modellemesinin dışında hareket eden bu hisse için, sizin 3. maddede belirttiğiniz gibi BIST'te neyin geçerli olup olmadığı çok önemli değil. Bu hisse için, bu hissenin geçmiş yıllara dair davranış modeline, karlılığına, kar dağıtım tarzına bakılması daha doğru. Bunlara bakıldığında ortaya çok net bir tablo çıkıyor zaten. Bu hisse karını, kullandığı nakit para üzerinden elde ediyor. Kullandığı paranın artması karlılık potansiyelini, miktar olarak, elbette arttıracaktır. Bu cümlenin neresinde yanlışlık var?

Neyse, umarım bedelliye gider ve, olmaz ama umarım fiyat 0,60'a düşer ve benim gibi 0,60TL'ye aldığı hisseden her sene 0,20TL almak isteyen yatırımcılar için güzel fırsat doğar. Alternatif, getirisi garanti olan enstrümanların, getirisinin yıllık %11-12'lerde gezindiği yerde bunun olmasına piyasa kolay kolay izin vermez. Ama dediğim gibi keşke verse.

Görüşlerinizi paylaştığınız ve benimkileri sukunetle dinlediğiniz için tekrar teşekkürler.

8. herşey bitarafa www.borsaderinlik.com burası bedava derinlik veriyordu eskiden şimdi izleyebilmek için ceptelefonuna hızlandırıcımı ne indirmek gerekiyormuş halledebilen kullansın

Sayfa 160/931 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •