ctugrul bey,
Kısır bir tartışmaya sebep olmamak için çok kısa fikirlerimi yazacağım.
1- Benim verdiğim örnekler rasyonel değil demişsiniz, hangisi rasyonel değil anlamadım. fiyatlar rasyonel, sermaye rasyonel, gelecek kar rasyonel, toplama çarpma hesap çok net. ISYAT ne kadar kar açıklayacak ISGYO ne kar kar açıklayacak aşağı yukarı belli değil mi?
2- şimdi sizin bir eviniz var satmak istiyorsunuz.... evinizin değeri için çevredeki benzer satılık evlere bakıp kaça satıldığını öğrenirsiniz. sonra kendi evinize değer biçersiniz. siz benim evim 100.000 eder diyorsunuz, ben de size iki sokak ötede aynı sizin evin özelliğinde evler için 50.000 istiyorlar. bu fiyattan alıcı çıkmaz diyorum. siz çıkar ben satarım diyorsunuz.
3- Sermayeyi artırıp karlılığı artırmak uzun vadede faydalı olacaktır yaklaşımı maalesef BIST için geçerli değil. örnekleri var. canlı örnekler ile açıkladım. Daha 1 yıl bile bekleyip temettü almaya bile sabrı yok yatırımcıların. bu yüzden temettü verildikten sonra her sene fiyat düşüyor. beklemek istemiyorlar. Siz 2.5 seneden bahsediyorsunuz. kimse beklemek istemiyor bu yüzden fiyat yarı yarıya düşüyor.
Ama tekrar belirtmek isterim, benim odak noktam hissenin fiyatı değil. Keşke 0,60 lara düşsede ben bir sene sonra 19-20 kuruş alabileceğim bu hisseden, tüm mal varlığımı satıp sonuna kadar alsam.
bu kısmına kesinlikle katılıyorum. keşke düşse de daha çok alsak

Yer İmleri