Sayfa 160/679 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 5432 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Kimse Hintlilere kalan %50'yi de alın çağrı yapın demiyor . Zaten alacak olan Hintliler de değil. Arena kendi hissesini alsın diyorum. Bu tür hareketler , yatırımcıya güven verir. Hem tahtaya derinlik getirir hem de belli bir fiyatın altına gelmesini engeller borsada çok büyük bir genel çöküş olmazsa.
    Sayin Emirhan Bey,

Ben de direkt cagriyi kastetmemistim. Fakat geri alim yapildiginda sirketin hazine hisseleri oy hakkini kaybediyor diye biliyorum. Bu noktada Redington fiili kontrolu ele gecirdigi icin SPKya gore cagri yapma zorunlulugu dogmuyor mu?

2.  Alıntı Originally Posted by ismettarhan Yazıyı Oku
    Sayin Emirhan Bey,

Ben de direkt cagriyi kastetmemistim. Fakat geri alim yapildiginda sirketin hazine hisseleri oy hakkini kaybediyor diye biliyorum. Bu noktada Redington fiili kontrolu ele gecirdigi icin SPKya gore cagri yapma zorunlulugu dogmuyor mu?

Hocam aslında Arena hisse geri alımı yaptığında bu hisseler Redinghton uhdesinde değil , Arena mülkiyetinde görünecek.

Yani görünürde , Redinghton'ın hisse oranı %49.6'da kalmaya devam edecek.

Ancak şöyle bir mantıkla %50'nin aşılması ve çağrı zorunluluğu olabilir , SPK kuralı gereği , tek başına %50'den fazla hisse el değiştirip şirketin çoğunluk hissesine sahip olanlar , yada beraber hareket ettikleri bariz açık olanların toplam hissesi %50'yi geçtiğinde çağrı zorunluluğu doğuyor.

Yani Arena kendi hisselerinde %1-2 bile alsa , Redinghton %49.6'da kalsa bile , Arena yönetim kurulu başkanı aynı zamanda Redinghton Managing Director olan Raj Shankar olduğundan , SPK , Arena ve Redinghtonu beraber hareket eden hisseler olarak değerlendirip , beraber bir şekilde %50'yi aşıyorsunuz , o yüzden çağrı yapmanız lazım hükmüne varabilir.

Çünkü hem Arena'da hem de Redinghton da Raj Shankar etkili bir pozisyonda ve karar verici bir pozisyonda olduğundan bunları beraber hareket eden hisseler kategorisine sokabilir SPK . O zaman da çağrı zorunluluğu doğar.

2010 senesinde şirket satılırken yapılan hilelerden biri de buydu. Aslında Arenan'nın 5 eski Türk ortağı şirketin %51-52'sine sahiplerdi. Redinghton çağrı yapmak istemediği için %49.6'yı resmi yoldan satın aldı. Ama ortakların en büyüğü olan İzi Kohen şirkette CEO görevinde kalacağı için , beraber hareket eden hissler sınıfına girmesin diye , tüm ortaklar , İzi Kohen ve eşi de dahil , satışın olduğu gün ellerindeki %2-3 civarındaki hisseyi borsada satmışlardı.

Yani Arena hisse geri alım açıklasa evet çağrı zorunluluğu doğabilir buna katılırım. Ama o işte bile o kadar hile hurda var ki. Mesela 2-3 ay önce , mahkeme Hürriyet gazetesi için 7,5 liradan çağrı yapılmasına karar verdi. Ama sadece Demirörenin Hürriyeti satın aldığı , 2018 senesinden bugüne kadar hiç satmadan elde tutulan hisseler için bu çağrı geçerlidir dendi.

Yani kaç kişi 4 sene boyunca hiç satmadan hisseyi elinde tutmuştur ki ? Çağrı fiyatı çok güzeldi ama kimse yararlanamadı. Yada çok az kişi yararlanabildi.

Arenada durum daha da vahim. Satış olalı 12 sene oldu. Redinghton %50'yi aşsa bile , mahkemeye verilip çağrı kararı çıksa ( ki bu kararın çıkması bile aylar alabilir ) , mahkeme de 2010 senesinden beri kesintisiz elinde arena hissesi olanlar için geçerlidir bu çağrı dese , kaç kişi yararlanabilir bundan.

Yani Redinghton için çağrı riski yok denecek kadar azdır eğer hisse geri alım açıklasa.

Yani biz bu şirketin iştiraklaeirnin bile 100 milyon USD'dan fazla ettiğini biliyoruz , onlar da biliyor , normalde gönüllü çağrı bile yapabilirler bir fiyat belirleyip , çağrı riski zaten yok. Ama dedim ya bence yatırımcısını koruma güdüsü yok patronlarda. Yoksa kimse malının değerinin bu kadar düşmesine göz yummaz.

Ben sabrın sonu selamet diyorum. Bence bu sene sonuna kadar şirket olması gereken değerlere çıkacak ve şu anda sahip olanlar mağdur olmayacak. İlk beklenti Paynet satışı , temettü ve ilk çeyrek sonuçları. Bunların da hepsi 45-50 gün içinde netlik kazanacak inşaallah.

3. Bu arada Redington'ın Şubat ayında yaptığı yatırımcı toplantısında , Brightstar Aralık 2021 cirosunun 35 milyon USD olduğu yazıyordu.

Bu durumda Brightstar 2022 senesinde 350-400 milyon USD arasında bir ciro elde edebilir izlenimi veriyor. Zaten 2020 cirosu da 342 milyon USD idi.

Arena da 550-600 milyon USD arası bir ciro yakalarsa bu sene , o zaman toplamda 900 milyon USD ile 1 milyar USD arası bir ciro gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Zaten ben de bunu burada çok yazdım. 1 milyar USD ciro hedefi tutturalamasa bile 900 milyon USD'ın da altına düşmez bu inşaallah çok büyük bir olay olmazsa.

Yani ilk çeyrek ciro beklentim 2.8-2.9 milyar TL , yıllık ciro beklentim ise 14-15 milyar TL mertebesinde .

Eğer Paynet 70-80 milyon dolara satılır ve buradan gelen para ile banka kredileri kapatılırsa , o zaman çok rahat net karda %2 hedefi tutar. Buradan da yıllık net karın 250-300 milyon lira arasında bir yerde olabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yani 2021 net karı 67 milyon iken ( ki ben bu kadar da beklemiyordum ) , 2022 net karı 250 milyonun üstüne çıkabilir. İşte bu yüzden sürekli olarak 2022 senesi çok farklı olacak deyip durduk.

4. Düşeceksin düş çıkacaksan çık artık..

5. Efsanesin kardeş senin heykelini Taksim'e dikeceğim
     Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Bu arada Redington'ın Şubat ayında yaptığı yatırımcı toplantısında , Brightstar Aralık 2021 cirosunun 35 milyon USD olduğu yazıyordu.

Bu durumda Brightstar 2022 senesinde 350-400 milyon USD arasında bir ciro elde edebilir izlenimi veriyor. Zaten 2020 cirosu da 342 milyon USD idi.

Arena da 550-600 milyon USD arası bir ciro yakalarsa bu sene , o zaman toplamda 900 milyon USD ile 1 milyar USD arası bir ciro gerçekleşme ihtimali çok yüksek. Zaten ben de bunu burada çok yazdım. 1 milyar USD ciro hedefi tutturalamasa bile 900 milyon USD'ın da altına düşmez bu inşaallah çok büyük bir olay olmazsa.

Yani ilk çeyrek ciro beklentim 2.8-2.9 milyar TL , yıllık ciro beklentim ise 14-15 milyar TL mertebesinde .

Eğer Paynet 70-80 milyon dolara satılır ve buradan gelen para ile banka kredileri kapatılırsa , o zaman çok rahat net karda %2 hedefi tutar. Buradan da yıllık net karın 250-300 milyon lira arasında bir yerde olabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yani 2021 net karı 67 milyon iken ( ki ben bu kadar da beklemiyordum ) , 2022 net karı 250 milyonun üstüne çıkabilir. İşte bu yüzden sürekli olarak 2022 senesi çok farklı olacak deyip durduk.

6. Sayın Emirhan Bey,

Analizleriniz çok kıymetli. Alışkanlık oldu, hergün mutlaka yorumlarınız okumak iyi geliyor, sizlerden bişeyler öğreniyoruz.

Hep beraber sabırsızlıkla Q1 sonuçlarını bekliyoruz.

Kur korumalı mevduat şirketlere vergi avantajı sunuyor. 1. Çeyrek başı ile sonundaki usd koru farkından kkm sebebi ile daha az etkilenme ihtimalimiz var mıdır?

Ek olarak yetkili kurumlar tarafından açıklanan enflasyon bile çok yüksek. Gerçek enflasyonu ise hepimiz daha yüksek yaşayarak hissediyoruz.
    Bu enflasyonist ortamda 2022 yıl sonu için arena hedef fiyatı konusunda beklentinizde bir değişiklik var mı?

7. Teknik hazır,gelecek haberleri bekliyor sadece :)

8.  Alıntı Originally Posted by Hannibal Yazıyı Oku
    Sayın Emirhan Bey,

Analizleriniz çok kıymetli. Alışkanlık oldu, hergün mutlaka yorumlarınız okumak iyi geliyor, sizlerden bişeyler öğreniyoruz.

Hep beraber sabırsızlıkla Q1 sonuçlarını bekliyoruz.

Kur korumalı mevduat şirketlere vergi avantajı sunuyor. 1. Çeyrek başı ile sonundaki usd koru farkından kkm sebebi ile daha az etkilenme ihtimalimiz var mıdır?

Ek olarak yetkili kurumlar tarafından açıklanan enflasyon bile çok yüksek. Gerçek enflasyonu ise hepimiz daha yüksek yaşayarak hissediyoruz.
    Bu enflasyonist ortamda 2022 yıl sonu için arena hedef fiyatı konusunda beklentinizde bir değişiklik var mı?

Hocam şirketin dönen varlıkları / kısa vadeli yükümlülükleri , yani cari oranı 1,3 civarında. Brighstar alınmadan önce bu oran 1,7 civarında idi.

Yani şu an elindeki nakit ve kısa vadeli alacaklarından yaptığı tahsilat , banka kredi borcu taksitleri , kısa vadeli ticari borç ödemesi ve işletme sermayesi artışından kaynaklanan finansman açığını kapatmaya ancak yetiyordur.

Dolayısıyla KKM'de değerlendirecek kadar parası olduğunu sanmıyorum. KKM'de min. vade 3 ay diye biliyorum. Şu an şirketin 3 ay kenarda bekletebileceği bir para yok diye düşünüyorum. O yüzden oradan birşey gelmez.

Paynet satılırsa , o zaman cari oran benim hesabıma göre 2 seviyelerine kadar çıkacak. O zaman şirket finansal açıdan çok rahatlayacak ve finansman sıkıntısı çekmeyecek. O zaman yaparlar mı bilemem ama şimdilik böyle bir durum yok bence.

Enflasyon 3-4 ay daha yüksek kalacak gibi duruyor. Savaş biterse , emtia ve gıda fiyatları geri gelirse , kurun üzerindeki baskı da azalıp , USD 13 liralara geri gelirse , bence o zaman eylülden itibaren enflasyonda düşüş başlar. Baz etkisi ile de bu sonraki aylarda devam eder.

2022 sene sonu hisse fiyatı beklentim 30-35 lira arası , 2023 sonu ise 45 liranın üstü. Burada bir değişiklik yok benim tarafımda. Bu hedef fiyatlar sadece olacağını düşündüğümüz şeylerin gerçekleşmesi halinde geçerlidir. Yani Paynetin 700-800 milyona satılması , 13-14 milyar TL ciro , 250 milyon lira net kar vesaire.

Gerçekleşmeşlerin bunların üstünde yada altında olması , tabi ki hedef fiyatı da yukarı yada aşağı çeker.

Ben yine de muhafazakar bir tahminde bulundum. Üstü olursa şaşırmam. Paynet için sürpriz bir alıcı gelir de 1.2 milyar lira verirse buna da şaşırmam. O piyasada şirket değerlemelerinin çok uçuk kaçık olduğunu görüyoruz bazı dönemler. Payneti alınca büyük bir sinerji olacağını düşünen bir firma , yüksek bedel ödemeye razı olabilir bu sinerjiden dolayı.

İlk çeyrek sonucunu ben de çok merak ediyorum. Ciro 3 milyarın da üstünde olabilir. İlk çeyrek Brightstarın da etkisiyle 200-220 milyon USD arası bir ciro ile kapatılmış olabilir. Yıllık ciro hedefi 1 milyar USD ise , ilk çeyreğin de en az 200 milyon USD ile kapatılmış olması lazım.

Hayırlısı diyelim. Mayıs sonuna kadar d*****n kuyruğu kopacak İnşaallah hem Paynet satışı ile ilgili , hem de bilanço ile ilgili.

Sayfa 160/679 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •