kocaerin modernizasyon yatırımları ve bu yatırımların sonucunda katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payının 2026 ya kadar ta %75 lere çıkacak olması kocaeri kar marjı yüksek bir şirkete evirecek...bu süreç ikinci faz yatırımının aralık-ocak ayında başlayıp tahminen 1 ay sürmesinden sonra 2024 yılına tam anlamı ile yansımaya başlayacak..burada bunları görebilmek için tahminen 3-4 aylık bir süre var...
ardından da jes yatırımı...jes yatırımı ile maliyetlerinin %7-9 u enerji gideri olan kocaer bu giderden kurtulacak ve şu anda %12,5 olan net kar marjı otomatikman %20-25 lere varacak...bunlara ek olarak elektrik satışından elde edilecek muazzam bir gelir de kocaerin kasasına girecek..böylece kocaerin bedelsiz potansiyeli çok yükselecek..
jes yatırımının bitmesinden sonra ise bence şirket artık tarım ve gıda alanında olanakları irdeleyecek...bayağı da güzel bir potansiyel var orada da...
bu hisseye ilk girdiğimde de kocaer çok güzel bir enerji şirketine gebedir demiştim...vakti geldiğinde çok beğenilen ve çok konuşulan bir bebek dünyaya gelecek demiştim..gebelik ilerliyor..sabretmeye devam..ileride tüm üstadların diline girecek..tıpkı gesanda biz ilk pozisyon alıp ardından aylar geçtikten sonra tüm üstadların sıraya girmesi gibi...
biraz erken olsa da 17,5 larda pozisyonumuzu almıştık...biliyorum ilk etapta çevrenizde hisseler tavan tavan giderken yavaş giden bir hissede durmak zor idi sabır etmek ve biraz da çile çekmek gerekiyordu...ama yavaş yavaş beklentileri gündeme geldikçe ve hisse hareket etmeye başladıkça sabrımızın meyvelerini yemeye başlamak ve bunu da düşük maliyet ile bekleyerek yapmak oldukça keyifli bir ortam sağlıyor...hisse ta 36 lardan 26 ya bile düşerken sizin hiç strese girmemenizi sağlıyor...bir de pozisyon alırken zaten enflasyon kadar (%70-80) kar yaptığınız bir sermayeyi buraya taşımak insanın tamamen stressiz hale getiriyor...
Yer İmleri