Sayfa 160/542 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260 ... SonSon
Arama sonucu : 4332 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1. kocaerin modernizasyon yatırımları ve bu yatırımların sonucunda katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payının 2026 ya kadar ta %75 lere çıkacak olması kocaeri kar marjı yüksek bir şirkete evirecek...bu süreç ikinci faz yatırımının aralık-ocak ayında başlayıp tahminen 1 ay sürmesinden sonra 2024 yılına tam anlamı ile yansımaya başlayacak..burada bunları görebilmek için tahminen 3-4 aylık bir süre var...

ardından da jes yatırımı...jes yatırımı ile maliyetlerinin %7-9 u enerji gideri olan kocaer bu giderden kurtulacak ve şu anda %12,5 olan net kar marjı otomatikman %20-25 lere varacak...bunlara ek olarak elektrik satışından elde edilecek muazzam bir gelir de kocaerin kasasına girecek..böylece kocaerin bedelsiz potansiyeli çok yükselecek..

jes yatırımının bitmesinden sonra ise bence şirket artık tarım ve gıda alanında olanakları irdeleyecek...bayağı da güzel bir potansiyel var orada da...

bu hisseye ilk girdiğimde de kocaer çok güzel bir enerji şirketine gebedir demiştim...vakti geldiğinde çok beğenilen ve çok konuşulan bir bebek dünyaya gelecek demiştim..gebelik ilerliyor..sabretmeye devam..ileride tüm üstadların diline girecek..tıpkı gesanda biz ilk pozisyon alıp ardından aylar geçtikten sonra tüm üstadların sıraya girmesi gibi...

biraz erken olsa da 17,5 larda pozisyonumuzu almıştık...biliyorum ilk etapta çevrenizde hisseler tavan tavan giderken yavaş giden bir hissede durmak zor idi sabır etmek ve biraz da çile çekmek gerekiyordu...ama yavaş yavaş beklentileri gündeme geldikçe ve hisse hareket etmeye başladıkça sabrımızın meyvelerini yemeye başlamak ve bunu da düşük maliyet ile bekleyerek yapmak oldukça keyifli bir ortam sağlıyor...hisse ta 36 lardan 26 ya bile düşerken sizin hiç strese girmemenizi sağlıyor...bir de pozisyon alırken zaten enflasyon kadar (%70-80) kar yaptığınız bir sermayeyi buraya taşımak insanın tamamen stressiz hale getiriyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

29.42 dikkat çekici bir direnç.. destek yapılması güzel olur..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

3. Haftaya güzel başladık, güzel bitsin.
    İyi haftalar.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

4.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Haftaya güzel başladık, güzel bitsin.
    İyi haftalar.
    gerçekten de güzel başladık..devamını temenni ediyorum...36 tl den ta 26 tl ye düşüş çok büyük bir dalga...ben bu tür marjları genelde agresifliğe yorarım...26,00 dibinden yukarıya tepkimiz de bu yüzden sert oluyor...ilk etapta bu tepkinin 36 lara kadar devam etmesini bekliyorum..eğer geçersek !!! çanak katlaması yapar ve buda bizi 46 tl lere kadar taşır...

bakalım bu olacak mı ???
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    gerçekten de güzel başladık..devamını temenni ediyorum...36 tl den ta 26 tl ye düşüş çok büyük bir dalga...ben bu tür marjları genelde agresifliğe yorarım...26,00 dibinden yukarıya tepkimiz de bu yüzden sert oluyor...ilk etapta bu tepkinin 36 lara kadar devam etmesini bekliyorum..eğer geçersek !!! çanak katlaması yapar ve buda bizi 46 tl lere kadar taşır...

bakalım bu olacak mı ???
    Hiç bir hisse kolay kazandırmıyor, 150 takla atıp herkesi dökünce giderler genelde, tekrardan 30 üstüne atması iyi, son düşüşte toplamıştır bir şeyler demek ki.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

6. https://www.tradingview.com/x/x6krgxzf/

saatlik

bayrağı diktik

kısa vadeliler aşırı alımda

ama rallilerde göstergeler sapıtabiliyor

önemli olan bu hareket ralli öncüsümü değilmi onu bilmekte

tabi bence.

haftalıkta otobana çıkış gişesi 30.58 de.. bu gün 1 defa çarptık.. kırmızı ve pembenin birleşmesi yeni çarpmaların olabileceği ve geçilebileceği izlenimini vermekte..

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    kocaer her ne kadar demir çelik sektöründe sınıflanıyorsa da gerçekte çok az alakası var...çünkü kocaer çeliği nihai ürüne çevirip o şekilde satıyor...işte bu yüzden satış sorunu yok...diğer çeliklerde olduğu gibi bir daralma söz konusu olmaz...hatta katma değeri yüksek ürünler ürettiği için ciro ve karlılığı artar...sürekli söylediğim gibi fabrikada yapılan modernizasyon ve kapasite artışları ikinci çeyreğe kısmı ,üçüncü çeyreğe de tam yansımasını bekliyorum..asıl muhteşem bilanço üçüncü çeyrekte gelmeli...

beklentileri güzeldir...ben beklemeye devam ediyorum....
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...=53743&page=50

7 ağustor tarihinde bu yorumu yapmıştım..gerçekten de modernizasyonun ilk fazının yansımalarını üçüncü çeyrekte ciro patlaması olarak gördük...bu yansımalar dördüncü çeyrekte de devam edecek..en önemlisi artık ikinci faz modernizasyon yatırımlarına da az kaldı...işte o vakit çokomelli olacak.......beklemeye devam...

Sayfa 160/542 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •